Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-73: “Ερυθρόλευκη” επικράτηση, έπεσε μαχόμενος ο Παναθηναϊκός (hls)

Δύσκολη νίκη για τον Ολυμπιακό με (81-73), απέναντι σε έναν πολύ καλό Παναθηναϊκό που πάλεψε και έπεσε μαχόμενος.

Για την 32η αγωνιστική της Euroleague αναμετρήθηκαν οι δυο “αιώνιοι” αντίπαλοι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με τους γηπεδούχους, να παίρνουν τη νίκη με (81-73). Οι Πειραιώτες πριν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μετρούσαν ένα σερί 12 συνεχόμενων νικών απέναντι στους «Πράσινους». Ο Ολυμπιακός προερχόταν από την εμφατική νίκη (81-55) επί της Βιλερμπάν, ενώ το «Τριφύλλι» είχε επικρατήσει με (86-76) επί της Μπάγερν Μονάχου, πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με απουσίες, καθώς από τους γηπεδούχους έλειπε ο Αϊζέια Κάνααν και από τους φιλοξενούμενους οι Ματέους Πονίτκα, Νέιτ Γουόλτερς και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Το παιχνίδι ήταν sold-out, αφού οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» είχαν εξαφανίσει τα «μαγικά χαρτάκια» σχεδόν από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας τους.

Ο Ολυμπιακός με τη συγκεκριμένη νίκη, έφτασε το σερί του στο (23-9) και το σερί απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 13 νίκες. Πλέον το μόνο που θέλει είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση, για να μπει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα play off. Από την άλλη το «Τριφύλλι» προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά η ποιότητα των γηπεδούχων έκανε την διαφορά. H ομάδα του Χρήστου Σερέλη κρατά το πάθος και την θέληση που έδειξε εντός παρκέ, εν όψει των αγώνων που θα γίνουν για την Basket League.

Γουόκαπ και Μπλακ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Ο Γουόκαπ ήταν τρομερός στη δημιουργία, αφού μοίρασε 13 ασίστ, κορυφαία επίδοση στην καριέρα του. Από την άλλη ο Μπλακ, πέτυχε 21 πόντους και ήταν εκεί σε όλα τα δύσκολα σημεία του αγώνα για να σκοράρει για την ομάδα του.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Νωχελικά ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες με τον ρυθμό του παιχνιδιού, να είναι ιδιαίτερα αργός. Όσο περνούσε η ώρα, οι «αιώνιοι» άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και να σκοράρουν με μεγαλύτερη ευκολία. Ο Παναθηναϊκός με Μπέικον και Γκουντάιτις να δίνουν σημαντικές βοήθειες στην επίθεση, κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με (17-16). Από τον Ολυμπιακό, ο Βεζένκοφ ήταν ιδιαίτερα καλός και έβαλε έξι πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά.

Μπέικον και Γκουντάιτις έκαναν τη διαφορά.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ταρίκ Μπλακ, που με συνεχόμενους πόντους κατάφερε να φέρει τον Ολυμπιακό μπροστά με (23-22) δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεκαλέπτου. Από εκείνο τα σημείο και μετά οι «Πράσινοι», με καλές άμυνες και τρομερές συνεργασίες στην επίθεση, πήραν προβάδισμα με πέντε πόντους (31-36) δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Έτσι χωρίς να αλλάξει κάτι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με υπέρ του διαφορά πέντε πόντων (33-38). Γκουντάιτις και Μπέικον  ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ημιχρόνου, αφού συνεργάστηκαν πολλές φορές στην επίθεση. Εννέα πόντους και πέντε ασίστ για τον Αμερικανό, δέκα πόντοι και τέσσερα ριμπάουντ για τον Λιθουανό.

Γουόκαπ μοίραζε, Βεζένκοφ σκόραρε

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Βεζένκοφ πήρε την ομάδα του πάνω του. Με έξι πόντους σε δύο λεπτά έδωσε, προβάδισμα στον Ολυμπιακό με (39-38). Στη συνέχεια της περιόδου, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μην μπορεί να σκοράρει εύκολα και ο Ολυμπιακός  άρχισε να βρίσκει λύσεις στη επίθεση και έφτασε τη διαφορά στους τέσσερις (48-44). Οι γηπεδούχοι πάτησαν ακόμα περισσότερο το “γκάζι” και με πρωταγωνιστές τους Γουόκαπ και Βεζένκοφ, τελείωσαν την τρίτη περίοδο με προβάδισμα εννέα πόντων (57-48). Τέσσερις πόντοι και επτά ασίστ για τον Αμερικανό, 10 πόντοι για τον Βεζένκοφ.

Μίλησε η ποιότητα

Δυναμικό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού σε δύο λεπτά και με ένα σερί οκτώ πόντων, κατάφερε να μειώσει στον ένα (57-56). Η απάντηση σε αυτό το σερί ήρθε από τον Μπλακ που με τρεις πόντους από καλάθι και φάουλ έδωσε και πάλι ανάσα στην ομάδα του. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να διεκδικήσει το παιχνίδι, η ποιότητα των παικτών των γηπεδούχων έκανε την διαφορά. Ο Γουόκαπ συνέχισε να μοιράζει ασίστ, ο Μπλακ δεν σταματούσε να σκοράρει και έτσι οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με (81-73).

Αυτή ήταν η 23η νίκη του Ολυμπιακού στη διοργάνωση και 13η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού επί των “Πράσινων”. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ιδιαίτερα μαχητικός και αν συνεχίσει έτσι θα μπορεί να ελπίζει ότι θα παλέψει στους τελικούς της Basket League.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς, Πέρεζ, Ντιφαλά

Tα δεκάλεπτα: 16-17, 33-38, 57-48, 81-73

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού
Τα στατιστικά των παικτών του Παναθηναϊκού


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.