Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 81-55: Πήρε το πλεονέκτημα έδρας και πηγαίνει για το…13-0 με τον Παναθηναϊκό! (hls)

Νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κέρδισε το πλεονέκτημα έδρας και περιμένει τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βιλερμπάν με 81-55 και πήρε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Εξαιρετικοί οι Γουόκαπ και ΜακΚίσικ. Τώρα οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Βιλερμπάν για την 31η αγωνιστική της Euroleague ξέροντας πως με νίκη εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας στα επερχόμενα πλέι οφ. Αυτό το πέτυχε απέναντι στους ταλαιπωρημένους Γάλλους, οι οποίοι ήρθαν με αποστολή 9 μόλις παικτών. Αλλά και οι Πειραιώτες είχαν προβλήματα, με τον Κάνααν να βρίσκεται στις ΗΠΑ για προσωπικό του θέμα και τον Μουστάφα Φαλ να μένει τελευταία στιγμή εκτός ματς λόγω ίωσης.

Δήλωσε από νωρίς πως δεν αστειεύεται!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να φωνάζει ότι… εδώ είναι Πειραιάς. Με πολυπρόσωπη βοήθεια στην επίθεση και άμυνα από ατσάλι οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα με 7-5. Από εκείνη την στιγμή η περίοδος βάφτηκε κατακόκκινη και με τον ΜακΚίσικ να οδηγεί φτάσαμε στο 22-13. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Σλούκας χρεώθηκε τρία φάουλ μαζεμένα με το ΣΕΦ να του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και να τον επευφημεί.

Το δεκάλεπτο των σερί

Η δεύτερη περίοδος είχε τα… σερί της. Εν αρχή ην ο Ολυμπιακός ο οποίος έκανε ένα γρήγορο 7-0 με πόντους από Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη και Μπολομπόι αλλά η σκυτάλη άλλαξε χέρια. Η Βιλερμπάν έβγαλε αντίδραση και πέτυχε σερί 11-0 για να γίνει το 29-24. Η ελληνική ομάδα εξισορρόπησε την πίεση και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 37-29. Στο κλείσιμο του πρώτου μέρους τα τρίποντα ήταν 2/13 για τους Πειραιώτες.

Σοβαρεύτηκε και το έληξε

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να μπλέξει και το έδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο. Με εκρηκτικό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο και την άμυνα να βγαίνει από την… λειτουργία πτήσης όπου είχε μπει, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και το +18 στο 50-32. Παρά τις προσπάθειες που πήρε σε αυτό το δεκάλεπτο, ο Σάσα Βεζένκοφ παρέμεινε σε καθεστώς αφλογιστίας αλλά αρκούσε ο κόπος των υπόλοιπων. Η περίοδος έκλεισε με 56-39 και το ματς κατ’ουσίαν… τελειωμένο.

Το πλεονέκτημα έδρας είναι γεγονός

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα κι αυτό φάνηκε έντονα. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας διατήρησαν την διαφορά σε υψηλά επίπεδα με τον Λαρεντζάκη να κάνει την συνηθισμένη εμφάνισή του στην τέταρτη περίοδο. Η διαφορά ανέβαινε ολοένα και περισσότερο με τον Πίτερς να μπαίνει για τα καλά στο σκοράρισμα και το παιχνίδι να λήγει με 81-55. Με αυτή την επικράτηση οι ερυθρόλευκοι ”κλείδωσαν” το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 22-13, 37-29, 56-39, 81-55

Διαιτητές: Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία), Μάρκο Γιούρας (Σερβία).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.