Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 74-88: Δεν είχε αντίδοτο για τον – πω πω ένας – Μίροτιτς (hls)

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση στην πληθώρα ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων των Καταλανών που και μαθηματικά πλέον κατοχύρωσαν την παρουσία τους στα Play Off

Σε ματς περιόδων και προσωπικών παραστάσεων εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για την 30η αγωνιστική της Euroleague, με τους Καταλανούς να έχουν στις τάξεις τους τον καλύτερο Μίροτιτς της σεζόν (26π.), όπως και τον καταλυτικό Τόμπι (16π. με ¾ 3π.).

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα ΕΔΩ

Εκρηκτικό ξεκίνημα αλλά….

Έστω και χωρίς τους τραυματίες Πονίτκα και Μπέικον ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς ιδανικά. Χωρίς άγχος, με «καθαρό» μυαλό, κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα και συνδέθηκε άμεσα με το αντίπαλο καλάθι. Την ίδια στιγμή που η Μπαρτσελόνα αντίκρυσε στις πρώτες της επιθέσεις άμυνα ζώνης, έπεσε στην παγίδα, πήγε στο τρίποντο δίχως όμως να βρει στόχο.

Έτσι, με μπροστάρη τον Παπαγιάννη που εκτελούσε από την περιφέρεια (!) η ομάδα του Χρήστου Σερέλη άρχισε να χτίζει διαφορά 14-5 στο 5’ και 20-10 στο 7’. Βλέποντας ο Σάρας πως οι αρχικές του επιλογές δεν ανταποκρίνονταν στις πεποιθήσεις του άρχισε – σταδιακά – να φέρνει κόσμο από τον πάγκο που αποδείχθηκαν πλέον αξιόπιστοι σε σχέση με όσους ξεκίνησαν.

Αρχικά βρήκαν στόχο από την περιφέρεια κι ενώ η άμυνα των «Πρασίνων» μετά τις τρεις πρώτες επιθέσεις γύρισε σε ένας εναντίον ενός. Δεν απέφυγαν τα λάθη αλλά βρήκαν τρόπο να ανανεώσουν επιθέσεις μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ για να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο 25-22.

Το σόου του Τόμπι

Η σαφής εντολή του Γιασικεβίτσιους για σκληρή άμυνα απέδωσε καρπούς. Πλέον το «Τριφύλλι» ασφυκτιούσε επιθετικά είτε προσπαθούσε να προσεγγίσει το αντίπαλο καλάθι είτε δοκίμαζε ν’ απειλήσει από απόσταση. Την ίδια στιγμή, οι δεύτερες ευκαιρίες που έπαιρναν στην επίθεση οι Καταλανοί μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ τους έδιναν διαδοχικές ανάσες προσπερνώντας για πρώτη φορά στο 13’ με βολές του Κάλινιτς και συνέχεια ξεμακραίνοντας τρέχοντας ένα σερί 4-22 που στο 16’ έκανε το 27-34.

Τα δύο φάουλ των Τόμας, Γκριγκόνις από την πρώτη περίοδο τους καθήλωσαν στον πάγκο κι η προσπάθεια του Χρήστου Σερέλη να μιμηθεί τον αντίπαλο τεχνικό, φέρνοντας παίκτες από τον πάγκο δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων τον Τόμπι. Ερχόμενος από τον πάγκο σημείωσε 11π. στη δεύτερη περίοδο με τρία τρίποντα. Την ίδια στιγμή το 8-21 στα ριμπάουντ τόνιζε την «αιμορραγία» στα ριμπάουντ που τόσο πολύ κόστισε με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 36-43.

Η αφύπνιση και το επιθετικό κρεσέντο του Μίροτιτς

Η…. κακή μέρα φάνηκε από νωρίς στην 3η περίοδο και γι’ αυτό φρόντισε ο Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος ότι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο το κρατούσε για το δεύτερο. Μπήκε φουριόζος τρέχοντας μόνος του σερί 3-10 στο πρώτο δίλεπτο αναγκάζοντας τον προπονητή του Παναθηναϊκού να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Είτε κοντά στο καλάθι, είτε από απόσταση ο εξαιρετικός φόργουορντ δεν είχε αντίπαλο φτάνοντας τους 17 πόντους στο πεντάλεπτο!

Τελικά η λύση για την ισορροπία ήρθε από τον πάγκο κι αυτό ήταν το μαρκάρισμα του Αγραβάνη πρωτίστως και δευτερευόντως του Μαντζούκα. Την ίδια στιγμή όμως η επίθεση συνέχισε να χωλαίνει μ’ έναν Πάρις Λι, προερχόμενο από τραυματισμό ν’ αργεί να μπει στο πνεύμα του αγώνα και να μπολιάσει τη γνωστή ενέργεια που τον χαρακτηρίζει μ’ αυτήν της ομάδας του.

Ήταν όμως ήδη αργά καθώς ναι μεν οι Καταλανοί δε σταμάτησαν να κάνουν λάθη, όμως την ίδια στιγμή δε βρέθηκε τρόπος να περιοριστεί η απώλεια των ριμπάουντ που είχε ανέλθει στο 10-26. Παρόλα αυτά, οι παίκτες συνέχισαν να βγάζουν διάθεση και πάθος, μείωσαν στο 60-65 στο 29’ με καλάθι και φάουλ του Παπαγιάννη. Ο Κάλινιτς έκανε το 60-67,  όμως ο Λι αστόχησε σε τρίποντο και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Γιακουμπάιτις ευστόχησε σε μία βολή για το 60-68 της τρίτης περιόδου.

Η κόπωση ανέδειξε τις σταθερές

Με τις δύο ομάδες εξαντλημένες από την υπερπροσπάθεια στην άμυνα, το πρώτο καλάθι ήρθε από τον Παπαγιάννη, που έκανε από τα καλύτερα του παιχνίδια στη σεζόν (19π., 7ρ., 2κοψ.) αλλά το επόμενο ήρθε δύο λεπτά μετά την έναρξη της ύστατης περιόδου κι ήταν από τα χέρια του Κάλινιτς για το 62-70.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι δε βρήκαν το εύκολο καλάθι και παρά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν ή που οι ίδιοι κατάφεραν να δημιουργήσουν περιορίστηκαν στο κυνήγι του σκορ. Την ίδια στιγμή, μια σημαντική κινητήρια δύναμη στην επίθεση, ο Τόμας χρεώθηκε με 4ο φάουλ σ’ αυτό το πρώτο δίλεπτο μέσα στο οποίο συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα για τους αντιπάλους τους.

Με τον Ουίλιαμς στον πάγκο, (προφανώς) να «πληρώνει» την…. αεράμυνα της τρίτης περιόδου στον Μίροτιτς, ο Γκριγκόνις όχι μόνον έμεινε περισσότερο στο παρκέ αλλά και βρήκε περισσότερο χώρο στην επίθεση. Στο 35’ ο Πάρις Λι με τρίποντο μείωσε σε 70-75 όμως άμεση – και με τον ίδιο τρόπο – ήταν η «απάντηση» του Μίροτιτς, που μαζί με δύο βολές του Σατοράνσκι έδωσαν «αέρα» δέκα πόντων στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους.

Τη χαριστική βολή έδωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της δεύτερης περιόδου για την Μπαρτσελόνα, ο λόγος για τον Τόμπι που με τρίποντο έκανε το 72-83 στο 38’ για να έρθει φυσιολογικά το τελικό 74-88.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.