Αρμάνι-Ολυμπιακός 83-62: Δεν πήγε στο Μιλάνο (hls)

Ο Ολυμπιακός, σε μια μέρα που η Ελλάδα πενθεί, έπρεπε να παίξει και έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση με 19 λάθη γνωρίζοντας την πρώτη ήττα μετά από επτά σερί νίκες.

Ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς που ίσως δε θα έπρεπε να έχει διεξαχθεί λόγω του εθνικού μας πένθους, δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους 600 και πλέον φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο Μιλάνο για να δουν τον πρωτοπόρο της Ευρωλίγκας που έτρεχε σερί επτά νικών. Δε μπόρεσε να σπάσει έτσι και το ιστορικό ρεκόρ των 9 εκτός έδρας νικών. Και δε θα γινόταν όταν μέτρησε 19 λάθη, έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και είχε πολύ κακούς τους Φαλ, Μπλακ και Μπολομπόι. Πάντως κανείς δε διακρίθηκε από τους “ερυθρόλευκους” με τους Βεζένκοβ και Γουόκαπ να μετρούν από δέκα πόντους, να προσπαθούν να τρέξουν μια αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, αλλά με τον Μπάρον (18π., 4/6 3π.) σε μεγάλη μέρα, η Αρμάνι κατάφερε (πιο συγκεντρωμένη και στο δικό της ρυθμό) να νικήσει με 83-62. Η έλλειψη συγκέντρωσης είναι φανερή μέσα από τα 19 λάθη που έκανε από τα οποία η Αρμάνι βρήκε τους 31 πόντους της στο ματς. Όλα τα άλλα σε μια τέτοια μέρα είναι περιττά. Φυσικά η ήττα αυτή δε λέει κάτι, καθώς ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος, αν και πλέον με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα την οποία υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα. Πιο πολύ σαν “καμπανάκι” ηχεί αυτή η ήττα ώστε να διδαχθεί από τα λάθη του και να μην επαναλάβει τέτοια εμφάνιση.

Πρώτη περίοδος 20-17: Με 0-5 λάθη έδωσε δικαιώματα, τον κράτησε ο “Παπ”

Το ματς ξεκίνησε με την Αρμάνι πιο συγκεντρωμένη να ανανεώνει συνεχώς τις κατοχές της και παρά το ότι είχε 2/10 τρίποντα, κατάφερε να βρίσκει πόντους στο low post. Ο Ολυμπιακός ακολούθησε τον αργό ρυθμό της γηπεδούχου ομάδας και με πέντε λάθη δε μπόρεσε να βρει ρυθμό. Ο Κώστας Παπανικολάου με 6 πόντους τον κράτησε στο σκορ, ενώ η είσοδος στο ματς του Σλούκα και του Μπλακ, αντί των αρνητικών Κάνααν και Φαλ έφερε μια ισορροπία. Το 0-5 λάθη και τα 7/9 δίποντα της Αρμάνι “πλήγωσαν” τον Ολυμπιακό που δέχθηκε εύκολους πόντους κάτω από το καλάθι του με Μέλι, Ντέιβις, ακόμα και τον Νέιπιερ. Οι δύο ομάδες εναλάασσονταν στο σκορ, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με το σκορ στο 20-17.

Δεύτερη περίοδος 35-32: Παρά τα λάθη, τα 5/11 τρίποντα τον κράτησαν κοντά

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε βελτιωμένος αμυντικά, ανάγκασε στα πρώτα λάθη την Αρμάνι, αλλά συνέχισε κι αυτός τα δικά του, με αποτέλεσμα να διατηρεί ένα προβάδισμα η ιταλική ομάδα που ως το 27-24 είχε 16-2 πόντους από τα λάθη και 8-0 από επιθετικά ριμπάουντ. Λαρεντζάκης και Μακίσικ βοήθησαν με την ενέργειά τους, ενώ οι ασίστ των “ερυθρόλευκων” βοήθησαν στη μέτρια εικόνα τους να μην απομακρυνθεί η Αρμάνι. Φαλ και Μπλακ έφτασαν γρήγορα τα δύο φόυλ, με αποτέλεσμα να μπει ο Μπολομπόι που δε μπόρεσε να προσφέρει και η ομάδα του Μεσίνα συνέχισε να “χτυπά” κοντά στο καλάθι κι ενώ ήδη στο 18′ ο Ολυμπιακός έφτασε τα 10 λάθη με το σκορ στο 35-29 που ήταν και κολακευτικό. Το τελικό 35-32 με το τρίποντο του Λαρεντζάκη ήταν σπουδαία ψυχολογική τόνωση ενόψει του δεύτερου μέρους.

Τρίτη περίοδος 61-46: Με 15 λάθη λογικά η διαφορά στο -15

Στην αρχή τη τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι μέτριος και ειδικά επιθετικά δυσκολευόταν απέναντι στην 4η καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας, η οποία ως χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης δε μπορούσε να ξεφύγει πολύ. Ωστόσο κάποια στιγμή εκμεταλλεύτηκε τα δώρα της ομάδας του Μπαρτζώκα και με ένα 9-0 σερί με κάρφωμα του Φόιγκτμαν και καλάθι του Καμπαρό ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (44-34). Ακολούθησε τρίποντο του Φόιγκτμαν για το 47-34, πριν ο Βεζένκοβ μειώσει στο 47-36. Όμως μια τεχνική ποινή του Παπανικολάου και τέσσερις πόντοι του Μπάρον έστειλαν τη διαφορά στο +15 (51-36). Ένα αμυντικό ξύπνημα του Βεζένκοβ έφερε τον Ολυμπιακό στο -10, αλλά το 15ο λάθος της ομάδας και οι 8 πόντοι του Ρίτσι (!) ανέβασαν τη διαφορά ξανά στη μέγιστη τιμή της με την οποία έκλεισε και η τρίτη περίοδος. Κάποια στιγμή θα έμπαιναν και τα τρίποντα.

Τέταρτη περίοδος 83-62: Ήττα με κάτω τα χέρια

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου η Αρμάνι ανέβασε τη διαφορά στο +20 (70-50) με τρίποντο του Μήτρου-Λονγκ. Η άμυνα του Ολυμπιακού στην χειρότερη της μέρα στη φετινή Ευρωλίγκα δε μπόρεσε να δώσει το έναυσμα για την αντεπίθεση στην δική της επίθεση που συνέχισε να κινείται σε ρηχά νερά. Κάπου εκεί “ξύπνησε” ο Γουόκαπ κι ο Ολυμπιακός με ένα σερί 8-0 (70-58) έβαλε λίγο την αμφιβολία στον Έτορε Μεσίνα. Ωστόσο το 17ο λάθος του Ολυμπιακού με τον Λαρεντάκη και ένα ακόμα τρίποντο του Μπάρον έστειλαν τη διαφορά στο +16 (74-58). Κάπου εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας φάνηκε να έχει συμβιβαστεί καθώς δε διαφαινόταν πως θα μπορούσε η ομάδα του να γυρίσει αυτό το ματς. Ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση του πρωτοπόρου της Ευρωλίγκας που δεν κοστίζει σε κάτι, απλά ηχεί ως καμπανάκι για τη συνέχεια.

Δείτε εδώ τιε καλύτερες στιγμές του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.