Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 82-87 : Ο Γκριγκόνις επανεμφανίστηκε, ο Μπέικον “εξαφανίστηκε” (hls)

Η επιθετική επανεμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις, δεν αρκούσε για να πάρει το Τριφύλλι τη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές, καθώς οι Τούρκοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 87-82 στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 26η αγωνιστική της Euroleague.

Η επιθετική επανεμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις και το κορυφαίο παιχνίδι του Λιθουανού με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (23 πόντοι – ρεκόρ καριέρας στους Πράσινους) δεν ήταν στοιχεία αρκετά για να πάρει το Τριφύλλι τη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές, καθώς οι Τούρκοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 87-82 στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 26η αγωνιστική της Euroleague.

Πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού ο Γκριγκόνις, 19 πόντους πέτυχε ο Λι (όλους στο δεύτερο μέρος), στους τρεις πόντους έμεινε ο Μπέικον, εξαιρετικός ο Κλάιμπερν με 24 πόντους (4/6 τρίποντα), έκανε τη “ζημιά” στους γηπεδούχους.

Στο 8-18 πλέον ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βρίσκεται στη 17η θέση της κατάταξης στη Euroleague, πέμπτη διαδοχική ήττα των Πράσινων στη διοργάνωση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Σε “βαρύ” κλίμα στο ΟΑΚΑ εξαιτίας του χαμού δεκάδων συνανθρώπων μας στα Τέμπη διεξήχθη το ματς του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, οι Πράσινοι φόρεσαν πένθος στις φανέλες, μήνυμα έπαιζε διαρκώς στο tube του κλειστού γηπέδου , ενώ πίσω από τους πάγκους είχαν τοποθετηθεί μαύρα πανιά.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν “κλειστό” με τις δύο ομάδες αρκετά προσεκτικές στο αμυντικό κομμάτι και με περιορισμένα επιθετικά ρίσκα, ενώ με καλάθι του Γουίλιαμς στο φινάλε της πρώτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός απέκτησε προβάδισμα τριών πόντων (22-18).

Το παιχνίδι “άνοιξε” στη δεύτερη περίοδο και η Αναντολού Εφές με “όπλα” τον εξαιρετικό Κλάιμπερν (15 πόντοι) και τον σκόρερ Λάρκιν (10 πόντοι – 4 ασίστ), έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό του Σερέλη, ωστόσο οι Πράσινοι βρήκαν “απαντήσεις” στην επίθεση τόσο με τον Τόμας, όσο και με τον Γκριγκόνις.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι επιλογές των παικτών του τριφυλλιού στα τελευταία λεπτά της περιόδου και η μπασκετική ευφυία του Λάρκιν διαμόρφωσαν το 43-40 υπέρ της Αναντολού Εφές στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με τον Κλάιμπερν… ασταμάτητο, η Αναντολού Εφές κατάφερε γρήγορα να “χτίσει” μια διαφορά εννέα πόντων (49-40), ενώ οι Πράσινοι δεν έδειξαν σημάδια αντίδρασης, προκειμένου να μην επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στο παρκέ.

Η επιθετική “εμφάνιση” του Λι στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, αλλά και η ενέργεια που πρόσθεσε ο Αμερικανός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού έφεραν τη διαφορά στο -2 (56-54), ωστόσο οι Τούρκοι έκαναν την αντεπίθεση τους και κατάφεραν να “κλείσουν” την περίοδο με διαφορά δέκα πόντων (64-54).

Παρά την προσπάθεια του φιλότιμου Γκριγκόνις, ο οποίος ήταν ο πιο αξιόπιστος – επιθετικά – παίκτης του Παναθηναϊκού, οι Τούρκοι κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιλογές του Τριφυλλιού και αύξησαν τη διαφορά στους 16 πόντους στα πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (77-61).

Με τρίποντο του Γκριγκόνις, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 10 πόντους, ενώ ο Μαντζούκας έκανε το 77-69 και μείωσε στους 8 τη διαφορά με την τρίτη ασίστ του Λιθουανού.

Ο Κλάιμπερν απάντησε (79-69) και έδωσε “ανάσα” στους Τούρκους, ο Λι με δύο βολές μείωσε στους 6 (79-73), ο Ζίζιτς έκανε το 81-73 και ο Λι το 83-77. Ένα αμφισβητούμενο φάουλ που δόθηκε στο Λι σε προσπάθεια να κλέψει τη μπάλα, έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να κάνουν το 85-77 με βολές του Κλάιμπερν, οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν μια καλή άμυνα στο φινάλε και οι Τούρκοι έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ με 87-82.

Τα δεκάλεπτα:

21-18, 40-43, 54-64, 82-87

Παναθηναϊκός (Σερέλης): Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς 3, Λι 19, Παπαγιάννης 4, Γουίλιαμς 6, Γ. Καλαϊτζάκης 3, Τόμας 8, Μπέικον 3, Πονίτκα 8, Γκριγκόνις 23, Μαντζούκας 5

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 13, Μπουμπουά 4, Σίνγκλετον 7, Μπράιαντ 16, Γκαζί 2, Κλάιμπερν 24, Πλάις 4, Εμπαγιέ 4, Ζίζιτς 12, Ντάνστον 1


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.