Μπαρτσελόνα – Ζάλγκιρις 93-74: Με όργια Μίροτιτς, ο Σάρας πλήγωσε τη μεγάλη του αγάπη (hls)

Η Μπαρτσελόνα με ηχηρή εμφάνιση επικράτησε της Ζάλγκιρις και ετοιμάζεται για το μεγάλο ματς στο ΣΕΦ.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε εύκολα τη Ζάλγκιρις με 93-74. Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους οι Μίροτιτς (28 πόντοι) και Σατοράνσκι (12 π.), διασωθέντες για τους Λιθουανούς οι Μπραζντέικις (15 π.) και Μπιρούτις (12 π.)

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Ζάλγκιρις Κάουνας στο Παλαού Μπλαουγκράνα και με τη νίκη της πήρε ώθηση εν όψει του μεγάλου αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η επικράτηση αυτή αποτελεί και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου στη Λιθουανία με 73-72. Το γήπεδο δε γέμισε, αλλά πήρε πράσινο χρώμα λόγω της έντονης παρουσίας πολλών οπαδών της λιθουανικής ομάδας. Πλέον, η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται πρώτη με τους Πειραιώτες αν και με παιχνίδι περισσότερο.

Το δεκάλεπτο του Μίροτιτς

Η πρώτη περίοδος είχε την υπογραφή του Νίκολα Μίροτιτς. Αυτός πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης σκοράροντας έξω από τα 6,75 μέτρα. Στη συνέχεια, η Ζάλγκιρις έτρεξε ένα σερί 6-0 το οποίο σταμάτησε ο Βέσελι με εξαιρετικό κάρφωμα. Στα πρώτα λεπτά οι άμυνες δέσποζαν και τα λάθη ήταν πολλά από αμφότερες τις ομάδες. Η Μπαρτσελόνα στόχευσε σωστά το επιθετικό της παιχνίδι και ανάγκασε τους Λιθουανούς να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα φάουλ νωρίς. Και με το Μίροτιτς να οδηγεί βάζοντας 12 πόντους και το buzzer beater, οι Ισπανοί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 19-17.

Πάτησαν γκάζι οι γηπεδούχοι

Το επόμενο δεκάλεπτο έδειξε την ικανότητα της Μπαρτσελόνα να εκτελεί από μακρινή απόσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με 5 εύστοχα τρίποντα έναντι μόνο ενός της Ζάλγκιρις. Στην περίοδο αυτή, τα φάουλ ήταν διαδοχικά και οι ομάδες βασίστηκαν σε πόντους από τη γραμμή των βολών. Το τέλος των πρώτων 20 λεπτών βρήκε την Μπάρτσα μπροστά με 46-36.

Τέλειωσε το ματς στην τρίτη περίοδο

Οι πιθανότητες της Ζαλγκίρις για αποτέλεσμα στο Παλαού Μπλαουγκράνα εξανεμίστηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί, η Μπαρτσελόνα ήταν αποτελεσματική σε δίποντα και τρίποντα. Παρά τις προσπάθειες της ομάδας του Μακσβίτις, οι γηπεδούχοι ήταν ασυγκράτητοι και έκλεισαν την περίοδο με 77-54 έχοντας τους Μίροτιτς και Σατοράνσκι με διψήφιο αριθμό πόντων. Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε κάποια μεγάλη αλλαγή ως προς τη διακύμανση του σκορ με την Μπάρτσα να προηγείται σταθερά με διαφορά 20 πόντων και το ματς έληξε με 93-74.

Δεκάλεπτα: 19-17, 46-36, 77-54, 93-74



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.