Ολίμπια – Παναθηναϊκός 78-76: “Πληγωμένος” από τις απουσίες και τις… λεπτομέρειες (hls)

Κοντά στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη μετά από δύο μήνες έφτασε ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο, ωστόσο οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 78-76 από την Ολίμπια σε παιχνίδι για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Κοντά στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη μετά από δύο μήνες έφτασε ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο, ωστόσο οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 78-76 από την Ολίμπια σε παιχνίδι για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Στο φινάλε χάθηκε το ματς για το Τριφύλλι με άστοχο σουτ του Μπέικον στα τελευταία δευτερόλεπτα, ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού έκανε ο Χρήστος Σερέλης, πρώτος σκόρερ των Πράσινων ο Ντέρικ Γουίλιαμς (21 πόντοι).

Έντονη διαφωνία την ώρα του αγώνα μεταξύ Καπαρό και Μεσίνα και ένταση στον ιταλικό πάγκο!

Η εξέλιξη του αγώνα

Με διάθεση και μπόλικη ενέργεια μπήκε ο Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με την Ολίμπια Μιλάνο, διατηρώντας καλό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πράσινοι βρήκαν πόντους από τους Παπαγιάννη και Μπέικον και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα ενός πόντου απέναντι στους Ιταλούς (21-20).

Προβλήματα στην περιφερειακή του άμυνα προέκυψαν για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν εύκολους πόντους και κατάφεραν να “χτίσουν” μια μικρή διαφορά.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γουίλιαμς, ο Παναθηναϊκός πήρε “ανάσα”, η Ολίμπια αντέδρασε, ωστόσο οι Πράσινοι κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ και ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους στο πρώτο ημίχρονο με έναν πόντο πίσω από τους γηπεδούχους (40-39).

Μακράν του δεύτερου, ο Γουίλιαμς ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο με 17 πόντους.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να βγάλουν περισσότερη ενέργεια στην άμυνα τους, ωστόσο ο Παπαγιάννης χρεώθηκε γρήγορα με τρίτο φάουλ και η κατάσταση – απόντος του Γκουντάιτις – δυσκόλεψε για τον Παναθηναϊκό στην Ιταλία.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού “χαλάρωσε”, χάθηκαν ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι σκόραραν με άνεση και οι Πράσινοι βρέθηκαν πάλι να “κυνηγούν” το σκορ.

Με τον Γουόλτερς να σκοράρει δύο συνεχόμενα καλάθια, το φινάλε της τρίτης περιόδου βρήκε το Τριφύλλι να χάνει με τέσσερις πόντους (64-60) και να διατηρείται στο “παιχνίδι” της νίκης.

Το πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού διατηρήθηκε και στην τελευταία περίοδο. Οι Πράσινοι δεν έβγαλαν ενέργεια στο παιχνίδι τους, ενώ πήραν κακές αποφάσεις και στο επιθετικό κομμάτι.

Παρόλαυτα, ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών έμεινε κοντά στο σκορ και με καλάθι του Μπέικον στα δύο λεπτά πριν από το φινάλε, μείωσαν στους τρεις πόντους (76-73), ενώ το τρίποντο του Λι στο 01:04 έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία (73-73).

Ο Μπέικον πήρε ένα “τραβηγμένο” τρίποντο στην επόμενη επίθεση, ενώ οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στον Παπαγιάννη στα 11 δευτερόλεπτά πριν το τέλος.

Ο Μέλι ευστόχησε στις δύο βολές (78-76), στην τελευταία επίθεση ο Μπέικον αστόχησε και οι Ιταλοί έφυγαν νικητές με 78-76.

Τα δεκάλεπτα:

20-21, 40-39, 64-60, 78-76

Ολίμπια: Ντέιβις 16, Τόμας 2, Καπαρό 1, Μήτρου – Λονγκ 2, Τονούτ 11, Μέλι 14, Μπάρον 9, Νέιπιερ 16, Χάινς 2, Ντατόμε 3, Φόιγκτμαν 2

Παναθηναϊκός: Γουόλτερς 8, Λι 13, Παπαγιάννης 10, Γουίλιαμς 21, Τόμας 5, Μπέικον 14, Πονίτκα 3, Γκριγκόνις, Μαντζούκας 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.