Ταβάρες: Ο βασιλιάς της τάπας και τα ρεκόρ του (graphs)

Ο Έντι Ταβάρες κάνει θραύση στις τάπες την φετινή σεζόν και αγωνιστική με την αγωνιστική βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην κατάρριψη ιστορικών ρεκόρ. Ο Θάνος Σολούκος κάνει τη... σούμα για τον ψηλό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ισοβαθμεί στην 1η θέση της κατάταξης της Euroleague με τον Ολυμπιακό, με τον Έντι Ταβάρες να είναι ένας από τους βασικούς λόγους. Ο ψηλός των μαδριλένων διανύει την 6η σεζόν του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η πρόοδος του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού είναι αλματώδης, με τις «σειρήνες» του NBA να ηχούν αρκετά δυνατά στα αυτιά του, έχοντας μπει πλέον στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του (31 χρονών).

Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι πιο ώριμος από ποτέ και έχει ήδη πετύχει σε 23 αγώνες την φετινή αγωνιστική περίοδο απίστευτα ρεκόρ στις τάπες. Οι αντίπαλοι πλέον φοβούνται να τον… προκαλέσουν γιατί γνωρίζουν με μαθηματική ακρίβεια ότι θα δουν τον ουρανό σφοντύλι.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό και Μονακό ο Ταβάρες δεν έκανε μπλοκ. Κάτι που είχε να συμβεί από τις 8 Απριλίου του 2022, το τελευταίο παιχνίδι δηλαδή της περσινής Regular Season. Στα πλέι-οφ με τη Μακάμπι, το Final-Four και τα 21 πρώτα ματς της φετινής σεζόν, ο ύψους 220 εκατοστών σέντερ έκανε τουλάχιστον ένα μπλοκ, φτάνοντας τα 26 σερί ματς! Επίδοση που δεν έχει πετύχει ποτέ κανείς άλλος αθλητής στην Euroleague!

Συνολικά σε 185 παιχνίδια Euroleague ο Ταβάρες έχει 341 τάπες, νούμερο που επίσης κανείς άλλος δεν έχει πιάσει ποτέ. Επιπροσθέτως ο Ταβάρες έχει να επιδείξει και 48 παιχνίδια με 3+ τάπες, αλλά και 15 ματς με 10+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 3+ τάπες. Προφανώς και κανείς άλλος στην ιστορία της Euroleague δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο…

Όσον αφορά τους μέσους όρους, ο Ταβάρες έχει ήδη προσπεράσει τον Έκπε Ούντο με την σεζόν που κάνει. Φυσικά η σεζόν έχει ακόμη πολύ δρόμο και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα καταφέρει να διατηρήσει τόσο ψηλά τα μπλοκ του, με δεδομένο ότι είχε φτάσει νωρίτερα μέσα στη σεζόν κοντά στον απίθανο αριθμό 3.

Σε απόλυτους αριθμούς ο Ταβάρες απέχει 11 τάπες από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ούντο σε μία σεζόν (68 τάπες, σεζόν 2016/17) και 12 τάπες για να το… σπάσει. Με την Ρεάλ να έχει ακόμη 11 παιχνίδια στην Regular Season, πιθανότατα θα τα καταφέρει πριν καν φτάσουμε στα πλέι-οφ!

Ο Έντι Ταβάρες είναι η 7η… καλύτερη ομάδα στις τάπες! Μία ομάδα μόνος του σε αυτή τη στατιστική κατηγορία, ο Ταβάρες έχει 2.5 μπλοκ ανά ματς, όσα δηλαδή έχει ολόκληρος ο Ολυμπιακός και ολόκληρη η Μπασκόνια!

Όπως θα έλεγαν και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, «we are witnessing history»! Ο Ταβάρες γράφει ιστορία και εμείς παρακολουθούμε αποσβωλομένοι αυτά που κάνει ο Αφρικανός ψηλός, που σίγουρα αν το επιδίωκε θα μπορούσε να βρίσκεται στο NBA.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.