Βιλερμπάν – Βίρτους Μπολόνια 64-77: Πέρασε από το “Αστρομπάλ” με… υπογραφή Μπελινέλι

Ο Μάρκο Μπελινέλι φύλαγε την καλύτερη επιθετική του βραδιά για το ματς στο "Αστρομπάλ", όπου με 21 πόντους, οδήγησε την Βίρτους στη νίκη (64-77) επί της Βιλερμπάν, που την διατηρεί σε τροχιά playoffs.

Εξαιρετικό από πλευράς ρυθμού ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τη Βίρτους να προσπαθεί να επιβάλει από νωρίς το παιχνίδι της. Με «όπλο» την πιεστική άμυνα οδήγησε την αντίπαλο σε πολλά αβίαστα λάθη (9 η Βιλερμπάν στο πρώτο δεκάλεπτο), τα οποία αξιοποίησε με πόντους στον αιφνιδιασμό και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη 21-14, παρά τις προσπάθειες του ορεξάτου και ρέκορντμαν – πλέον – Νάντο Ντε Κολό.

Η Βίρτους συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στη δεύτερη περίοδο, μόνο που πλέον είχε προσθέσει στην επιθετική της εξίσωση τον Μάρκο Μπελινέλι. Ο Ιταλός ήταν ασταμάτητος, πέτυχε 13 πόντους (από τους 15 του ημιχρόνου) και έφερε τη Βίρτους στο +10 (27-37), προτού η Βιλερμπάν βγάλει αντίδραση. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους στα τελευταία λεπτά της περιόδου και πήγαν στα αποδυτήρια στο -2 (37-39).

Στην επανάληψη η Βίρτους επέστρεψε στο παρκέ αποφασισμένη να παίξει πολύ πιο δυνατά στην άμυνα και τα κατάφερε, αφού κράτησε τη Βιλερμπάν στους 11 πόντους. Το μόνο πρόβλημα για τους Ιταλούς ήταν η έλλειψη επιθετικού ρυθμού, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν «χτίσει» πολύ μεγαλύτερη διαφορά από το +7 (48-55).

Ότι έλειψε στην Βίρτους στην 3η περίοδο, το είχε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Με οκτώ αναπάντητους πόντους έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 15 πόντους (48-63) και έβαλε γερές βάσεις για να φύγει νικήτρια από το «Αστρομπάλ».  Η Βιλερμπάν προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως η άμυνα της Βίρτους παρέμεινε σκληρή και αποτελεσματική και ήταν αυτό που οδήγησε τους Ιταλούς στη νίκη με 77-64

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-39, 48-55, 64-77.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.