Βαλένθια-Μακάμπι Τ.Α. 93-94: Νίκη οκτάδας σε ματς για γερά νεύρα (hls)

Με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα ημίχρονο, τη Βαλένθια να μην τα παρατάει ποτέ, ήταν η ομάδα του Όντεντ Κάτας που χαμογέλασε στο τέλος σημειώνοντας υπερπολύτιμη νίκη στην "Pabellon Fouente de San Luis"

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιδεικνύοντας χαρακτήρα και προσωπικότητα, επέστρεψε σ’ ένα ματς που βρέθηκε να χάνει – ακόμη και – με διψήφια διαφορά πόντων και παρά τη σημαντικότατη απουσία του τραυματία Λορέντζο Μπράουν, άλωσε τη Βαλένθια 94-93 κι απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα εν όψει των Play Offs.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης ΕΔΩ

Η …. καλή μέρα για τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας φάνηκε από το …. πρωί για ένα χορταστικό και γεμάτο συγκινήσεις ματς. Με τη συμπαράσταση των φίλων της στις κερκίδες η Μακάμπι επένδυσε στην ανώτερότητά της μέσα στη ρακέτα κι από νωρίς άρχισε να την αξιοποιεί παίρνοντας προβάδισμα 5-12 πριν την ολοκλήρωση του πρώτου πενταλέπτου. Μπροστά στην αδυναμία ν’ απαντήσουν ανάλογα οι γηπεδούχοι στράφηκαν στην …. εναλλακτική των μακρινών σουτ. Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην κι η ομάδα του Άλεξ Μούμπρου, εκμεταλλευόμενη και την έδρα της προσπέρασε για το 28-24 στο 10′.

Πλέον η ψυχολογία είχε αλλάξει “στρατόπεδο” και διατηρώντας ανάλογο ρυθμό και στη 2η περίοδο, η Βαλένθια εδραίωσε το προβάδισμά της πασχίζοντας να το διευρύνει. Το 43-36 του 15′ έγινε 49-39′ μέσα σε δύο λεπτά χάρη στην ευστοχία από τη γραμμή των τριών πόντων κι έμεινε εκεί μέχρι και την ανάπαυλα, ήτοι 55-45 χάρη στο 6/10 3π. παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια βελτίωσης των Ισραηλινών στην περιφερειακή τους άμυνα.

Ήταν αυτονόητο πως η Μακάμπι αποζητούσε τον δικό της “ήρωα” προκειμένου να δώσει απαντήσεις από την περιφέρεια και τα κατάφερε στο πρόσωπο του Ντιμπαρτολομέο. Ο 33χρονος ήταν το αντίδοτο στην άμυνα των Ισπανών καθώς με 5/6 3π. συνέβαλε τα μέγιστα στο να την ξεκλειδώσουν εκ νέου αυτός κι οι συμπαίκτες του φτάνοντας στην ανατροπή, 59-61 στα μισά της 3ης περιόδου. Πέραν αυτού το δικαίωμα να εκτελούν από τη γραμμή των φάουλ αποκτήθηκε πολύ νωρίς για τους Ισραηλινούς και τρέχοντας σερί 6-24 το ταμπλό έδειξε 61-69 στο 26′. Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί πρόωρα το ματς και με μπροστάρη τον Χάρπερ η Βαλένθια βρήκε λύσεις στην επίθεση, αυτήν τη φορά και μέσα από τη ρακέτα για να μειώσει στην ελάχιστη τιμή της τη διαφορά, 78-79 με τη λήξη και της 3ης περιόδου.

Η απάντηση από το σύνολο του Κάτας δόθηκε μέσα από τον επιθετικό πλουραλισμό. Στην επιθετική εξίσωση έμπαιναν ο ένας μετά τον άλλον καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθεια των γηπεδούχων να επικεντρωθούν σε κάποιο από τα ατού των αντιπάλων τους. Ωστόσο, παρότι η Μακάμπι ήταν αυτή που είχε μια – εύθραυστη – διαφορά στη μεγαλύτερη διάρκεια της ύστατης περιόδου το …. θρίλερ δεν αποφεύχθηκε. Με δύο τρίποντα οι Ισπανοί μείωσαν – ξανά – στον πόντο ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος, 90-91. Ο Μπόλντγουιν με διείσδυση “έσπασε” την ισοπαλία για το 92-94. Ο Χάρπερ μείωσε με βολή, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή κι είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς όμως ένα λάθος του Μπόλντγουιν 2,6” πριν από το τέλος αναπτέρωσε τις ελπίδες των αντιπάλων τους μεν αλλά και πάλι η επίθεση ήταν κάκιστη και μ’ ένα αντίστοιχο μακρινό σουτ από το οποίο η μπάλα μόλις που έφτασε στη στεφάνη, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος….

Δείτε τη στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.