Μπαρτσελόνα – Μακάμπι 83-78 : Κέρδισε η πιο πλήρης και προσεκτική ομάδα! (hls)

Η Μπαρτσελονα επέστρεψε στις νίκες και σε τροχικά κορυφής, στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα νικώντας 83-78 ένα ματς όπου προηγήθηκε, έμεινε πίσω και με 10 πόντους ως τα τέλη του 3ου δεκαλέπτου αλλά εν τέλει το έφερε στα μέτρα της στο φινάλε!

Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική, έως τώρα, ομάδα που πέρασε νικηφόρα από το Τελ Αβίν και φαίνεται πως αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό κίνητρο για την “ομάδα του λαού” προκειμένου να βάλει δύσκολα στους Καταλανούς μέσα στο σπίτι τους!

Κι όλα αυτά σε ένα ματς όπου οι ρυθμός πήγαινε στο μεγαλύτερο μέρος του με τις καλύτερες “ταχύτητες” που θα μπορούσαν να αναπτύξουν, για την περίσταση, οι δύο ομάδες!

Καλύτερα ξεκίσαν οι “Μπλαουγκράνα” με τον Τσέχο Σατοράνσκι (9 πόντοι, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ) έπειτα από την αποθεραπεία, λόγω τενοντίτιδας, να δίνει λύσεις για ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο 10λεπτο (20-15).

Στην συνέχεια αμφότερα δοκίμασαν κάτω από διαφορετικό πρίσμα, να εμπνευστούν από τα κίνητρά τους, με αποτέλεσμα αυτό το μπάσκετ των μικρών και γρήγορων επιθέσεων να αναδεικδνύει οριακά τους γηπεδούχους σε ρόλους οδηγού, ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με ισορροπημένα δεδομένα στα ριμπάουντ (18 – 16) και την ομάδα του Ισραήλ να παίρνει σε αυτό το διοάστημα από τον Άνταμς 12 πόντους (3/6 δίπ, 2/2 τριπ) αυτό που χρειάζονταν ώστε να διατήρηση την επαφή με το σκορ!

Στην επανάλήψη η ομάδα του Κάτας δοκίμασε τον αιφνιδιασμό και κατάφερε με το σερί 0-7 να πάρει το προβάδισμα που έφτασε ως τους δέκα πόντους (57-67), διατηρώντας το φινάλε του 3ου δεκάλεπτου όταν με ένα δικό της 7-0 η Μπαρτσελόνα μείωσε μετατρέποντας τη διαδικασία σε ένα θεαματικό… “ροντέο” με την καλή έννοια!

Η Μακάμπι στην πορεία άρχισε να χάνει σε ηρεμία και αυτοπεποίθηση… Ίσως και έφταιξαν οι τραυματισμοί των Μπράϊμο – σοβαρότερος καθώς καθηλώθηκε στον πάγκο – και Μπάλντουίν όμως σίγουρα έδωσε δικαιώματα που στην πορεία τα “πλήρωσε” μένοντας άποντοι για 6’30” στο 4ο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι Γιακουμπάϊτις (14π, 2/3 τρ, 4/5 βολές) και Μίροτιτς (11 π, 9 ριμπάουντ) ανέλαβαν δράση έτσι ώστε οι γηπεδούχοι να μετατρέψουν μια αγχωτική διαδικασία σε ένα δικό τους πάρτυ και ένα επί μέρους 14-0 που έφερε τη νίκη με 83-78.

Πολυτιμότερος των γηπεδούχων και του αγώνα ο Χίγκινς (15 π, 4 ασίστ) ενώ για την Μακάμπι, πίσω από τον Άνταμς που σημείωσε συνολικά 20 πόντους ακολούθησε, παρά τα δικά του προβλήματα, ο Μπάλντουιν (15π, 6 ασίστ). Ικανοποιημένος, σαφώς, στο φινάλε το Γιασικεβίτσιους, εκνευρισμένος ο Κάτας!

Εδώ τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.