Βιλερμπάν – Βαλένθια 79-83: Άντεξε και «απέδρασε» από το «Αστρομπάλ» (hls)

Η Βιλερμπάν επέστρεψε από το -20, έφτασε κοντά σε μία επική ανατροπή, όμως η λαβωμένη Βαλένθια έδειξε χαρακτήρα στην τέταρτη περίοδο και έφυγε νικήτρια από το «Αστρομπάλ», κάνοντας το 2/2 στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Στη Βαλένθια ανήκε το πρώτο ημίχρονο, καθώς ήταν η ομάδα που ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό στο «Αστρομπάλ» και με «βομβαρδισμό» τριπόντων, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, κατάφερε από νωρίς να «χτίσει» καλή διαφορά. Οι Ισπανοί με την άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Άλεξ Μούμπρου, μπόρεσε να «αποσυντονίσει» επιθετικά τη Βιλερμπάν και να την οδηγήσει σε κακές επιλογές και λάθη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τα πρώτα λεπτά να μπει σε θέση οδηγού (16-22) και να οδηγήσει σε όλο το πρώτο ημίχρονο την… κούρσα. Μάλιστα, από τη στιγμή που η Βαλένθια άρχισε να βλέπει σαν… βαρέλι το καλάθι, στη δεύτερη περίοδο, αποσπάστηκε ακόμη και με διαφορά 20 πόντων (25-45) και πήγε στα αποδυτήρια με… αέρα 15 (37-52).

Στην επανάληψη ο Τι Τζέι Πάρκερ έριξε για πρώτη φορά στο ματς τον Ομπασοχάν και ο Βέλγος έδειξε τον δρόμο. Με ατελείωτη ενέργεια στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, η Βιλερμπάν έτρεξε επιμέρους 17-2 και ισοφάρισε σε 54-54, βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Η Βαλένθια έμοιαζε χαμένη, όμως μέσω του Πρέπελιτς και του Αροστέγι βρήκε μεγάλα καλάθια και ανταπεξήλθε στην πίεση, κλείνοντας το δεκάλεπτο από θέση οδηγού (60-62).

Το παιχνίδι είχε γίνει θρίλερ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ (72-74). Ο Γουέμπ με ένα μεγάλο τρίποντο έγραψε το 72-77, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς. Η Βιλερμπάν δεν το έβαλε κάτω και με μπροστάρη τον Ντε Κολό μείωσε σε 78-79, όμως οι παίκτες του Μούμπρου αποδείχθηκαν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και έφυγαν νικητές από τη Λυών με το τελικό 79-83.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 37-52, 60-62, 79-83.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.