Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 88-94 (78-78): Το έχασε μέσα από τα χέρια του (hls)

Μία λάθος επαναφορά, ένα φάουλ που δεν δόθηκε και δύο άστοχα σουτ στα 5'' του στέρησαν τη νίκη.

Έκανε τα πάντα για να κερδίσει και τα πάντα για να το χάσει, ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετικά απέναντι στην Φενέρ, όμως γνώρισε την ήττα με 8894 στην (78-78) παράταση, ύστερα από ένα απίθανο λάθος σε επαναφορά, ένα λάθος των διαιτητών και δύο άστοχα σουτ 5” πριν το τέλος του αγώνα. Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός αν και έκανε πολλά λάθη, 11 τον αριθμό, κατάφερε με τα επιθετικά ριμπάουντ, κυρίως του Γκουντάιτις κατάφερε να μένει κοντά στο σκορ και να φτιάχνει μικρά σερί, που ή του έδιναν το προβάδισμα ή μάζευε τα, επίσης μικρά, σερί της Φενέρ.
Στο τελείωμα της πρώτης περιόδου οι πράσινοι κατάφεραν να βρεθούν με έναν πόντο μπροστά στο σκορ με 19-18 δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να πιέζει την Φενέρ.
Τα πολύ γρήγορα 3 φάουλ του Παπαγιάννη έβαλαν έξτρα εμπόδιο στη μάχη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Φενέρ.

Με εκδρήξεις του Γουίλιαμς, με σοφές επιλογές του Μπέικον και το κορμί του Γκουντάιτις οι πράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν με +3 στο τέλος του ημιχρόνου (39-36).

Με όπλο τα ριμπάουντ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στα επιθετικά ριμπάουντ (20 στο 5 πριν το τέλος του αγώνα της 4ης περιόδου, από τα οποία πήρε 16 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο), ενώ κατάφερε να βελτιώσει πάρα πολύ στην αμυντική του λειτουργία, αφού έτρεψε πολύ, πίεσε κάθε πάσα και πήρε πολλές περισσότερες επιθέσεις από την Φενέρ.

Ο Γκουντάιτις, ο Γουίλιαμς, ο Πονίτκα και ο μετρημένος Μπέικον οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μία πολύ καλή τρίτη περίοδο στην οποία ήταν συνεχώς μπροστά στο σκόρ, έφτιαχνε διαφορές που έφταναν στο +7 και παρά το γεγονός πως η Φενέρ επέστρεφε οι πράσινοι με τον Μπέικον να σκοράρει στο τελευταίο δευτερόλεπτο της 3ης περιόδου έχτισε διαφορά 8 πόντων κι έκλεισε το δεκάλεπτο στο 59-51.

Στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός ο έχτιζε διαφορές και τις έχανε αγχώνοντας τον κόσμο του, αφού έβλεπε την Φενέρ να μειώνει και να φτάνει στο 63-62 αλλά κάπου εκεί η άμυνα έκανε την δουλειά της και ο Λι με τον Μπέικον, που πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο , πήγε 4:30 πριν το τέλος το ματς στο 68-62 παίρνοντας βαθιά ανάσα.

Ομως η Φενέρ ήταν πολλή σκληρή για να πεθάνει αφού βρήκε 3 μεγάλα τρίποντα με Έντουαρντς, Μπούκερ και Καλάθη με τα οποία 2 λεπτά πριν το τέλος πήγε το ματς στον πόντο 74-73.

Δύο εύστοχες βολές του Γκουντάιτις έδωσαν το +3 στον Παναθηναϊκό, αστόχισε ο Καλάθης σε τρίποντο και στην επίθεση με ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ (23) ο Πονίτκα με φόλοου έκαν το 78-73.

Ένα λάθος δικό του κι ένα των διαιτητών

Όμως στο τέλος ο Παναθηναϊκός έδειξε τάσεις αυτοκτονίας, αφού στο 78-76, μετά από καλάθι του Έντουαρντς ο Παναθηναϊκός έκανε λάθος στην επαναφορά της μπάλας, την πήρε ο Γκούντουριτς και πάλι και με κρύο αίμα βγήκε στο τρίποντο εκτέλεσε και ισοφάρισε.

Στην τελευταία επίθεση στην οποία δεν δόθηκε καθαρό φάουλ υπέρ της ελληνικής ομάδας, έμειναν 5 δευτερόλεπτα στα οποία όμως αστόχησε δύο φορές με Μπέικον και Πονίτκα και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-36, 59-51, 78-78 (κ.δ.), 88-94 (παρ.)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.