Άλμπα – Μακάμπι 70-83: Πέρασε από το Βερολίνο και “βύθισε” την Άλμπα (hls)

Με καταπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, η Μακάμπι έφυγε νικήτρια από το Βερολίνο (70-83) και υποχρέωσε την Άλμπα στη 12η διαδοχική ήττα στην Ευρωλίγκα.

Η Άλμπα ήταν εκείνη που παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένη στο ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Με πίεση στην άμυνα δεν άφησε τη Μακάμπι να νιώσει άνετα, την οδήγησε σε εύκολα λάθη, ενώ την ίδια στιγμή βρήκε ελεύθερα σουτ στην απέναντι πλευρά του γηπέδου και στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, οδήγησε την… κούρσα (21-19).

Οι Ισραηλινοί έβγαλαν αντίδραση στη αρχή της δεύτερης περιόδου και με μπροστάρη τον Μάρτιν, που πέτυχε διαδοχικά καλάθια, προσπέρασε (29-31), όμως δεν είχε διάρκεια. Από τη στιγμή που η Άλμπα αύξησε και πάλι την πίεση στην άμυνα, τα λάθη και οι κακές επιλογές για την ομάδα του Τελ Αβίβ επανήλθαν.  Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι μάζευαν το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, πέτυχαν μεγάλα καλάθια με Λο και Μπλατ και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +7 (47-40).

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στην τρίτη περίοδο. Η Άλμπα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (51-40), προτού η Μακάμπι αντιδράσει και απαντήσει με καταιγισμό τριπόντων (52-49). Παρόλα αυτά, οι Ισραηλινοί δεν μπήκαν ποτέ σε θέση οδηγού στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να αντέχουν στην πίεση και να συντηρούν, έστω και δύσκολα, το προβάδισμα (63-61).

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ντέρμπι θα συνεχιστεί στην τέταρτη περίοδο, η Άλμπα δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ή μάλλον η Μακάμπι φυλούσε το καλύτερο για το τέλος. Με τρομερή ενέργεια και πίεση στην άμυνα, η ομάδα του Κάτας «εξαφάνισε» τους γηπεδούχους, αφού τους κράτησε για σχεδόν 7 αγωνιστικά λεπτά στους δύο πόντους, την ώρα που Μάρτιν, Άνταμς και Μπράουν σκόραραν ασταμάτητα, με τη διαφορά να φτάνει τους 14 πόντους (65-79). Η Άλμπα δεν είχε ούτε την ψυχολογία, ούτε τον τρόπο να αντιδράσει και μοιραία γνώρισε τη 12η διαδοχική ήττα, με την Μακάμπι να πανηγυρίζει τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη με το τελικό 83-70.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα εδώ

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-70, 63-61, 70-83.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.