Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 86-90: Τον παγίδεψε στον ρυθμό του

Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε υπνωτισμένο τον Ολυμπιακό στην αρχή της τέταρτης περιόδου, πήρε διαφορά 11 πόντων (65-76) στο 34’, ο Λαρεντζάκης αφύπνισε τον Ολυμπιακό αλλά δεν του έφτασε η τελική αντεπίθεση

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε τη νίκη στο Σ.Ε.Φ. απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού ήταν εκτός ρυθμού. Ο Ερυθρός Αστέρας έβγαζε κατά διαστήματα και διαφορετικούς πρωταγωνιστές (Πετρούσεφ, Ντόμπριτς) κοντά στους συνήθεις, Βιλντόζα και Νέντοβιτς (οι δυο τους… μοίρασαν τα καλά ημίχρονα που είχαν, ο Νέντοβιτς στο πρώτο και ο Βιλντόζα στο δεύτερο) και είχε τον τρόπο να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που πήρε και διαφορά 12 πόντων στα 2’51” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Δεν την κράτησε πολύ όμως και το ημίχρονο έκλεισε με 45-41.

Ο Λαρεντζάκης ήταν καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο στο να αφυπνίσει τον Ολυμπιακό, ως ένα μεγάλο σημείο τα κατάφερε αλλά ο Ερυθρός Αστέρας είχε αποκτήσει ήδη πλεονέκτημα. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται σωστά, στην τελική ευθεία του παιχνιδιού, για δύο φάουλ στον Λαρεντζάκη που δεν δόθηκαν.

Για αρχή… πόντο-πόντο

Το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο πήγαινε πόντο-πόντο εκτός από δύο περιπτώσεις (μία από κάθε ομάδα) που Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας πήραν (για λίγο όμως) μια διαφορά έξι πόντων, ο Ολυμπιακός με 11-5 και ο Ερυθρός Αστέρας με 15-21.

Με τρίποντα

Ο Ολυμπιακός άρχισε με τρία τρίποντα, από Παπανικολάου, Μπολομπόι και Κάναν. Δύο τρίποντα στην αρχή (από Λάζιτς και Νέντοβιτς) και για τον Ερυθρό Αστέρα και το σκορ ήταν 11-10 στο 4’. Το παιχνίδι στο 5’ ήταν πάλι στον πόντο με 13-12. Δεύτερο τρίποντο (2/3 τότε έξω από τη γραμμή) για τον Νέντοβιτς και 15-17 στο 7’. Με καλάθι του Λαζάρεβιτς 15-19 για τον Αστέρα. Ο Ερυθρός Αστέρας με το παιχνίδι να έχει μπει στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου προηγείται με 15-21. Ο Ολυμπιακός με Βεζένκοφ επιστρέφει στο προβάδισμα και κλείνει την πρώτη περίοδο με το σκορ υπέρ του, 22-21.

Οι σκόρερς στην α’ περίοδο

Στην πρώτη περίοδο, για τον Ολυμπιακό, ο Βεζένκοφ είχε 9 πόντους, ο Μπολομπόι είχε 7 και για τον Ερυθρό Αστέρα, ο Νέντοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 8 πόντους.

Σερί ΜακΚίσικ και Σλούκα, η διαφορά στο +12

Ο Ολυμπιακός άρχισε πιο δυνατά τη δεύτερη περίοδο. Έμμεσο τρίποντο από τον Μπλακ (καλάθι και φάουλ) για το 29-24, στο 12’ και λίγο μετά ο ΜακΚίσικ πάει τη διαφορά στο +7, 31-24. Ο Ολυμπιακός πήρε σκοράρισμα από τον ΜακΚίσικ που είχε 6 πόντους σε 4 λεπτά. Με τρίποντο του Σλούκα, στο +8, 36-28 στο 15’. Νέο τρίποντο από τον Σλούκα για το +9, 39-30 στο 17’. Σερί από τον Σλούκα, νέο τρίποντο και για πρώτη φορά η διαφορά σε διψήφια τιμή, με 42-30, στα 2’51” πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Επιστρέφει ο Ερυθρός Αστέρας 

Ο Ερυθρός Αστέρας βελτιώνει την άμυνά του και μειώνει με βολές του Βιλντόζα σε 44-39 και μετά, με κάρφωμα του Πετρούσεφ, στο 44-41, στα 9” πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σερί 2-11. Το σκορ ημιχρόνου (με βολή Σλούκα) ήταν το 45-41. Ο Σλούκας και ο Νέντοβιτς (έκαστος από 10 πόντους) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των ομάδων στο πρώτο μέρος. 

Μπαίνει ο Φαλ 

Ο Μπαρτζώκας από την αρχή του δευτέρου μέρους χρησιμοποίησε τον Φαλ που δεν είχε παίξει καθόλου στο πρώτο μέρος καθώς είχε μια ίωση τις προηγούμενες μέρες που δεν τον άφησε να κάνει την προετοιμασία όπως ήθελε. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον ψηλό του ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα δράση στο σκοράρισμα ανέλαβε ο Βιλντόζα που άφησε πίσω του το μέτριο πρώτο μέρος που είχε.

Ωρα Παπανικολάου

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο και πάλι. Στην τρίτη περίοδο για τον Ολυμπιακό ήρθανε τα τρίποντα από τον Παπανικολάου και χάρη σε αυτά, η διαφορά πήγε στο +8, με 59-51 στα 4’20” πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. 

Βιλντόζα και Πετρούσεφ

Ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε και πάλι τη διαφορά. Με τρίποντο από Λάζιτς, τίρποντο από Πετρούσεφ πήγε στο 60-59 και με τον Μίτροβιτς πέρασε μρποστά με 60-61 στο 1’13’’ πριν το τέλος της περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο με σκορ υπέρ τους (με καλάθι του Βιλντόζα) με 62-65. Στην τρίτη περίοδο ο Βιλντόζα είχε 8 πόντους και ο Πετρούσεφ είχε 7.

Ντόμπριτς και +11 ο Ερυθρός Αστέρας 

Η τέταρτη περίοδος άρχισε με σερί στο σκοράρισμα από τον Ντόμπριτς που τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους. Καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Ντόμπριτς και 63-70 και τρίποντο στην επόμενη επίθεση και το σκορ είναι 63-73 στα 7’28” πριν το τέλος. Τρίποντο από τον Πετρούσεφ για το 65-76 στο 34’. Το παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο μπαίνει με το σκορ στο 72-78. Ο Ολυμπιακός κυνήγησε το σκορ, προσπάθησε με τρίποντο του Σλούκα στα 6” πριν το τέλος να πάρει και τη νίκη, το σουτ όμως ήταν άστοχο.

Δείτε εδώ τη συνολική στατιστική εικόνα του παιχνιδιού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.