Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 74-68: Πήγε για συγκλονιστικό come back, άργησε να “ξυπνήσει” (hls)

Ο Παναθηναϊκός είχε κακό α’ μέρος και παρά τη σπουδαία αντεπίθεση που έκανε στο β’ μέρος και στην δ’ περίοδο, δεν μπόρεσε να πάρει μια μεγάλη νίκη

Συγκλονιστικό ήταν το παιχνίδι που έγινε στη Βαρκελώνη. Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να κυνηγάει από νωρίς και η τελική έκβαση του αγώνα δείχνει πόσο αδίκησε τον εαυτό του με την κακή απόδοση που είχε στο πρώτο μέρος, ειδικά στην πρώτη περίοδο.

Η πρώτη περίοδος αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του παιχνιδιού. Σε εκείνο το διάστημα του αγώνα, η Μπαρτσελόνα με 8/10 τρίποντα κατάφερε να πάρει διαφορά στο +16.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να κυνηγάει από νωρίς και στο α’ μέρος δεν είχε ρυθμό στην άμυνα. Η Μπαρτσελόνα πήρε τη 10η νίκη της στη σεζόν και για τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα από τη Βαλένθια, ήταν η δεύτερη ήττα στη σειρά, μετά το 4/4 νίκες που είχε νωρίτερα. 

Ο Μπέικον έκανε σπουδαίο β’ ημίχρονο αλλά δεν είχε σκοράρισμα στο α’ μέρος. Εκλεισε το παιχνίδι με 19 πόντους ενώ είχε 4 πόντους στο α’ μέρος. Ο Παναθηναϊκός πήγε μέχρι το -1 (69-68) στα 3’13’’ πριν το τέλος, η Μπαρτσελόνα άντεξε στην αντεπίθεση των Πράσινων.

Χορός τριπόντων και +16

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε την πρώτη περιόδο με 28-12. Αυτό έγινε κυρίως στα τρίποντα της ισπανικής ομάδας, από 3 εύστοχα είχαν Λαπροβίτολα και Μίροτιτς. Το πρώτο καλάθι στο παιχνίδι ήταν για τον Παναθηναϊκό με τον Καλαϊτζάκη, η Μπαρτσελόνα όμως ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Με τρίποντα από τον Λαπροβίτολα και τον Μίροτιτς έκανε το +10 (14-4) για την Μπαρτσελόνα στο 5’. Ο Ράντονιτς πήρε time out και λίγο μετά έβαλε στη θέση του Γουόλτερς τον Λι. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε. Με νέο τρίποντο του Μίροτιτς στην εκπνοή της επίθεσης το σκορ έγινε 19-6 στα 4’23” πριν το τέλος της περιόδου. Ντα Σίλβα και Κάλινιτς ευστόχησαν και αυτοί σε τρίποντα και η η διαφορά πήγε και στο +14 (25-11) στα 52” πριν το τέλος της περιόδου για να κλείσει με 28-12 με τρίποντο από τον Λαπροβίτολα.

Το ημίχρονο κλείνει στο +13

Με τρίποντο από τον Χίγκινς το σκορ έγινε 31-14, η Μπαρτσελόνα ήταν στο +17, στο 12’. Στη β’ περίοδο πάντως η Μπαρτσελόνα δεν είχε ανάλογο αριθμό τριπόντων όπως και στην πρώτη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τρίποντο του Χίγκινς ήταν το μοναδικό εύστοχο της ισπανικής ομάδας σε αυτή την περίοδο που από το 8/10 της πρώτης περιόδου, έκλεισε τη β’ περίοδο με 1/5. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν μπορούσε να βρει ρυθμό από την άμυνα ενώ και στην επίθεση του έλειπαν οι παίκτες-σημεία αναφοράς. Ο Μπέικον τελείωσε το πρώτο μέρος με 4 πόντους, ο Λι είχε 3 και ο Γουίλιαμς είχε 2. Πρώτος σκόρερ στο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Πονίτκα με 7 πόντους. Κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός πήγε στο -11 (31-20 στο 14’) αλλά η Μπαρτσελόνα ξέφυγε και πάλι και πήγε στο +17 (37-20) με κάρφωμα του Βέσελι στα 4’37” πριν το τέλος του ημιχρόνου.  Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 43-30 για την Μπαρτσελόνα. 

Τα καλάθια του Γκουντάιτις

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος και μείωσε τη διαφορά. Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κάτω από τους 10 πόντους και θα μπορούσε να μειώσει κι άλλο, αν ήταν πιο προσεκτικός. Ο Παναθηναϊκός βρήκε σκοράρισμα από τον Γκουντάιτιτς αλλά και από τον Μπέικον. Τρία σερί καλάθια από τον Γκουντάιτις, έξι σερί πόντοι και ο Παναθηναϊκός ρίχνει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, στο 47-39, 7’18” πριν το τέλος της περιόδου. Πάλι με Γκουντάιτις και 50-41 στο 24’. Τρίποντο από τον Μίροτιτς χωρίς άμυνα πάνω του και το σκορ είναι 55-41 στο 25’. Έμμεσο τρίποντο από τον Μπέικον και η διαφορά πάλι κάτω από τους 10 πόντους, με 57-48 στα 2’10” πριν το τέλος της περιόδου. Η τρίτη περίοδος κλείνει με 62-51 για την Μπαρτσελόνα.

Με Μπέικον 

Ο Ράντονιτς έβαλε στην τέταρτη περίοδο τον Μαντζούκα για να έχει καλύτερη άμυνα πάνω στον Μίροτιτς. Ο Μπέικον ήταν μέσα στον ρυθμό του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός μείωνε συνεχώς το σκορ. Φόλοου από τον Παπαγιάννη, στο -8 (64-56) στα 7’24” πριν το τέλος. Με έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ) από τον Μπέικον, στο -6 ο Παναθηναϊκός (67-61) στα 5’42” πριν το τέλος. Τρίποντο από τον Μαντζούκα για το 69-64 στο 35′. Ο Μπέικον ήταν ασυγκράτητος. Νέο καλάθι και 69-66 (3’38” πριν το τέλος), ο Παναθηναϊκός παίζει εξαιρετική άμυνα, ο Πονίτκα φεύγει στον αιφνιδιασμό και το παιχνίδι στον πόντο με 69-68 στα 3’13” πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός από εκεί και μετά, δεν μπόρεσε να περάσει κάποια στιγμή στο σκορ. Η Μπαρτσελόνα άντεξε στην αντεπίθεση των Πράσινων και πήρε τη νίκη με 74-68.

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.