Έφες – Μπασκόνια 78-83: “Βόμβα” των Βάσκων στην Πόλη (hls)

Την έκπληξη της αγωνιστικής πέτυχε η Μπασκόνια στην Κωνσταντινούπολη, καθώς με φοβερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, "σόκαρε" την Αναντολού Έφες και διέκοψε το νικηφόρο σερί των Τούρκων.

Για ένα ημίχρονο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό της, άμυνα και επίθεση λειτουργούσαν αρμονικά και όλα έβαιναν καλώς. Με τον Μίτσιτς να είναι πολύ κεφάτος μπροστά και τον Μπομπουά να έχει κρατήσει χαμηλά τον Χάουαρντ, η Έφες ήλεγχε την κατάσταση και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά δέκα πόντων (46-36).

Το σκηνικό, ωστόσο, άλλαξε τελείως στο δεύτερο μέρος. Η Μπασκόνια μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια, περιόρισε πολύ τη δράση του αντιπάλου (κράτησε την Έφες στους 12 πόντους) και επιθετικά για πρώτη φορά έδειξε μεγάλη συνέπεια. Σημείωσε 28 πόντους με μπροστάρη τον Μαρίνκοβιτς και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο από θέση οδηγού (58-64).

Μάλιστα, οι Βάσκοι στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου αποσπάστηκαν με διψήφια διαφορά (58-68), βάζοντας πολλούς προβληματισμούς στον Εργκίν Αταμάν, που έβλεπε την ομάδα του να είναι σκιά του εαυτού της. Ο Κλάιμπερν ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά και ανέλαβε να κουβαλήσει την ομάδα του. Ο Εμπάιγ ακολούθησε και η Έφες πήρε εκ νέου το προβάδισμα (73-72), όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Αταμάν επανέφερε τον Μίτσιτς στο ματς με κάτι λιγότερο από τρία λεπτά να απομένουν, όμως ο Σέρβος υπέπεσε σε δύο απανωτά λάθη και το 73-72 έγινε 73-78.

Ο Μπομπουά με τρίποντο μείωσε σε 76-78 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Έφες, όμως ακολούθησε ένα τρελό τρίποντο του Γκεντράιτις, που έγραψε το 76-81 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της Μπασκόνια στο σπίτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 46-36, 58-64, 78-83

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.