Ερυθρός Αστέρας – Ζάλγκιρις 77-73: «Ερυθρόλευκη» ανατροπή με… υπογραφή Βιλδόζα (hls)

Ο Ερυθρός Αστέρας τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην λειψή – πλην όμως – σκληροτράχηλη Ζάλγκιρις Κάουνας και χρειάστηκε μία μεγάλη επιθετική βραδιά του Λούκα Βιλδόζα (27 πόντοι) για να πανηγυρίσει την έκτη διαδοχική νίκη (77-73).

Για περισσότερα από 30 λεπτά η ομάδα του Μακσβίτις ήλεγξε απόλυτα την κατάσταση, είχε φέρει το παιχνίδι στον ρυθμό της και συντηρούσε σταθερά το προβάδισμα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» που έδειχναν να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στη σκληράδα των φιλοξενούμενων.

Όλα αυτά μέχρι την τέταρτη περίοδο, αφού εκεί ο Βιλδόζα βγήκε μπροστά, πέτυχε μεγάλα σουτ, την ίδια στιγμή που η άμυνα των γηπεδούχων απέφερε καρπούς και ο Αστέρας προηγήθηκε 75-73, ενώ απέμεναν 23’’ για το τέλος. Στην τελευταία επίθεση της Ζάλγκιρις ο Έβανς πήρε την ευθύνη και τα έκανε όλα τέλεια μέχρι την τελική πάσα. Αυτή είχε αποδέκτη τον Χέιζ, όμως ήταν πιο δυνατή, με αποτέλεσμα η μπάλα να γλιστρήσει από τα χέρια του Αμερικανού και μαζί οι ελπίδες της Ζάλγκιρις να φύγει νικήτρια από το Βελιγράδι για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Λούκα Βιλδόζα, ο οποίος στην καλύτερη εμφάνιση του από τη μέρα που επέστρεψε στην Ευρώπη, σημείωσε 27 πόντους. Ακολούθησε ο Νέντοβιτς με 21 πόντους (2/11 τρίποντα) και 4 ασίστ. Στους 18 σταμάτησε ο Έβανς για τη Ζάλγκιρις, ενώ από 14 σημείωσαν Ουλάνοβας και Χέιζ.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-37, 56-58, 77-73.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.