Παπαπέτρου: «Η Παρτίζαν να βάλει τους κανόνες της στο ντέρμπι με τον Ερυθρό»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για το παιχνίδι της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα (8/12, 21:30, NS4), τις ομοιότητες του αγώνα με τα ελληνικά ντέρμπι, αλλά και για το πώς πρέπει να παίξει η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η Παρτίζαν φιλοξενεί στην «Stark Arena» τον Ερυθρό Αστέρα στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής για την Euroleague και ο Ιωάννης Παπαπέτρου σχολίασε την αναμέτρηση.

Ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε στις ομοιότητες που έχει το παιχνίδι με τα ελληνικά ντέρμπι, αλλά και στο τί πρέπει να κάνει η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να πάρει τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα διεθνή:

Για το κλίμα πριν το ντέρμπι ανάμεσα σε Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα:

«Είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός. Το αισθάνεσαι στην πόλη, το καταλαβαίνεις από τους φιλάθλους, με όλους όσους ξέρεις να μιλάμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι και εμείς είμαστε ενθουσιασμένοι, ως ομάδα, ως παίκτες και ανυπομονούμε για την αναμέτρηση».

Για τα ελληνικά ντέρμπι και την ομοιότητα με το Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας:

«Είναι αρκετά όμοια. Εχω ζήσει αρκετά ντέρμπι στην καριέρα μου. Οι οπαδοί μοιάζουν μεταξύ τους. Η τρέλα, αν μπορώ να το πω έτσι, είναι όμοια με αυτή που έχω βιώσει στην Ελλάδα με τα ελληνικά ντέρμπι. Όπως ξέρετε, οι φίλαθλοι παθιάζονται και είναι κάτι όμοιο και γνώριμο, με όσα έχω ζήσει προηγουμένως».

Για τη σημαντικότητα του ντέρμπι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα:

«Είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Καταλαβαίνουμε τη σημασία να προσθέσουμε τη νίκη στο ρεκόρ μας. Και για τη συνέχεια της EuroLeague. Και είναι σπουδαίο και σημαντικό για εμάς παραπάνω για την παράδοση της ομάδας. Για τους φιλάθλους μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας και να παίξουμε με απίστευτη ενέργεια».

Για το τι κάνει τον Ερυθρό Αστέρα τόσο σκληρό αντίπαλο:

«Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Έχουν παίκτες, οι οποίοι μετά την αρχή της σεζόν, δεν έπαιζαν καλά και δεν είχαν καλά αποτελέσματα. Δούλεψαν, ανέβασαν την απόδοσή τους και παίζουν καλύτερα. Και με την προσθήκη του Βιλντόζα έγιναν, πως να το πω, μία επικίνδυνη επιθετικά ομάδα. Επίσης, άλλαξαν τον προπονητή τους. Και πάντα όταν κάνεις μία τέτοια αλλαγή σου δίνει φρέσκο αέρα και νομίζω ότι έχουν δημιουργήσει ένα καλό μομέντουμ, πήραν σημαντικές νίκες μετά τη διακοπή. Πρέπει να το διαχειριστούμε και να είμαστε πιο σκληροί απ’ αυτούς».

Για τον Βιλντόζα και τον Νέντοβιτς:

«Αυτοί οι δύο ελέγχουν το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Ελέγχουν την μπάλα και δημιουργούν, είτε εκτελούν μόνοι τους, είτε δημιουργούν για τους άλλους. Οπότε νομίζω ότι είναι ένα επικίνδυνο δίδυμο. Εμείς πρέπει να συγκεντρώσουμε την αμυντική μας τακτική απέναντι σε όλη την ομάδα, αλλά και σε αυτούς».

Για το κλειδί για την Παρτίζαν:

«Πρέπει να παίξουμε δυνατά. Είναι η έδρα μας. Είναι ντέρμπι και θα υπάρχουν αρκετά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά πρέπει να τα διαχειριστούμε και πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να παίξουμε δυνατά και να βάλουμε τους κανόνες στο σπίτι μας».

Για τη σημασία του ντέρμπι για την Παρτίζαν:

«Είναι πολύ σημαντικό. Καταλαβαίνουμε την ιστορία της ομάδας, τους φιλάθλους, τη διοίκηση. Για εμάς, για την αυτοπεποίθησή μας. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη και για την κατάταξη, για να είμαστε στη μάχη των playoffs. Είναι σημαντικό για κάθε πλευρά, είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς. Το καταλαβαίνουμε και προετοιμαζόμαστε. Και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.