Πονίτκα: «Ένας αγώνας για το παραπάνω βήμα»

Ο Ματέους Πόνιτκα τόνισε πως η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο είναι σημαντική για την πορεία της ομάδας του στη φετινή Euroleague.

Ο Πολωνός παίκτης τόνισε πως οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα, αν καταφέρουν να πάρουν τη νίκη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η ιταλική ομάδα δε θα είναι εύκολος αντίπαλος και συμπλήρωσε πως το «τριφύλλι» θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένο και προσηλωμένο στο στόχο, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αρχικά, ο Πονίκτα δήλωσε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ήμασταν κοντά. Είχαμε την ευκαιρία μας για να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε εκτός έδρας με έναν πολύ καλό αντίπαλο, όπως είναι ο Ολυμπιακός και τα πήγαμε πολύ καλύτερα απ’ ότι στον τελικό του Super Cup. Βλέπουμε τη βελτίωση στο παιχνίδι μας και κοιτάζουμε αισιόδοξα το μέλλον. Θα έχουμε και άλλα παιχνίδια με αυτούς, ένα ακόμα στο τέλος του μήνα. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά κάθε μέρα, για να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο: «Νομίζω πως αυτό θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για εμάς μέχρι τώρα. Σίγουρα, η Αρμάνι δεν είναι στη θέση που θα ήθελαν να βρίσκονται και έχασαν μερικά παιχνίδια στη διοργάνωση, όμως έπαιξαν πολύ καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, ο οποίος θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη. Θέλουν μια νίκη για να ανεβάσουν την ψυχολογία τους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Όσον αφορά στην αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ιταλική ομάδα δήλωσε: «Είναι σε δύσκολη κατάσταση και ψάχνουν κάτι για να ξεφύγουν. Παίζουμε εντός έδρας και θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, μαζί με τον κόσμο μας, για να κερδίσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε τις νίκες στην Euroleague. Πιστεύω πως αν θέλουμε να κάνουμε κάτι αυτή τη σεζόν, θα πρέπει να κάνουμε παραπάνω βήματα. Και ένα μεγάλο βήμα για την πορεία στη διοργάνωση θα είναι το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο».

Τέλος, ο Πονίτκα τόνισε πως θα χρειαστεί προσοχή ο συγκεκριμένος αγώνα: «Έχουν πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Σε αυτό το επίπεδο της Euroleague, όλες οι ομάδες έχουν παίκτες, που μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα σε μια βραδιά, να κάνουν τη διαφορά και να κερδίσουν τον αγώνα. Ο Μπίλι Μπάρον είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ της Euroleague και γενικότερα έχουν ποιότητα. Θα είναι δύσκολο να τους σταματήσουμε και θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα. Επίσης, η έξυπνη επίθεση είναι μια καλή άμυνα, γιατί αν δεν κάνει λάθη, τότε δεν τους δίνεις την ευκαιρία να τρέξουν. Όπως για παράδειγμα στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου αυτοί έτρεξαν αρκετά και σκόραραν από το transition και αυτό θα είναι το κλειδί για εμάς. Γιατί σε παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε είναι δύσκολο να παίξει. Πολλοί παίκτες μπορούν να παίξουν καλή άμυνα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.