Παναθηναϊκός-Βιλερμπάν 77-58: Την… κρεπάρισε ο Μπέικον! (hls)

Με τον Ντουέιν Μπέικον να κάνει ρεκόρ καριέρας, με 25 πόντους, στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε θριαμβευτική νίκη επί της Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ - Πρώτη φορά δύο νίκες σε διπλή εβδομάδα οι "πράσινοι" μετά τον Ιανουάριο του 2020

Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν όλα τα λεφτά απόψε (25/11) στο ΟΑΚΑ! Πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό στην επίθεση και με τους 25 πόντους που έβαλε -ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα για τον ίδιο- τον οδήγησε στη θριαμβευτική νίκη επί της Βιλερμπάν με σκορ 77-58, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Euroleague. Ήταν η πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2020, που οι “πράσινοι” πέτυχαν δύο νίκες σε εβδομάδα με δύο αγώνες στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα! Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήρε διαφορά στο σκορ. Μικρή στην αρχή, όμως, σταδιακά έχτιζε και έχτιζε και έχτιζε, ώσπου την έφτασε ακόμη και στους 29 πόντους (66-37 στο τέλος της τρίτης περιόδου). Κάποιο περιθώριο αμφισβήτησης, δηλαδή, δεν άφησε στους Γάλλους, οι οποίοι απλώς προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάτι που ως ένα βαθμό κατάφεραν λόγω της (λογικής) χαλάρωσης των “πράσινων” και μόνο.

Θυμηθείτε εδώ το match center της αναμέτρησης

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Η καλή μέρα φαίνεται από την άμυνα…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγώνα με διάθεση να παίξει άμυνα. Αυτό ήταν κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα. Μπορεί να μην βρήκε το ρυθμό που ήθελε στην επίθεση αυτό το διάστημα, όμως, το βασικό του σκοπό τον πέτυχε. Οι Γάλλοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 11 πόντους (15-11 τελείωσε αυτή η περίοδος) και γρήγορα κατάλαβαν ότι το βράδυ αυτό θα περάσουν δύσκολα στο ΟΑΚΑ. Οι Γουόλτερς και Μπέικον τράβηξαν τους “πράσινους” επιθετικά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, την καλή άμυνα, που συνέχισε να παίζει, ο Παναθηναϊκός την εξαργύρωσε και επιθετικά. Το επί μέρους 24-13 λέει πολλά από μόνο του. Ο Μπέικον συνέχισε να φορτώνει το γαλλικό καλάθι με πόντους, βρίσκοντας συμπαραστάτες όταν χρειάστηκε τους Γκουντάιντις, Πονίτκα, Παπαγιάννη, Γουίλιαμς και Λι. Η πρώτη διψήφια διαφορά για τους “πράσινους” σε αυτό το διάστημα καταγράφηκε (4′:20”, 29-18, +11), για να τελειώσει η περίοδος με τον Παναθηναϊκό στο +15, 39-24.

…και τελειώνει με πάρτι!

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν χάρμα ιδέσθαι για τους φίλους του Παναθηναϊκού! Οι “πράσινοι” στο παρκέ ζωγράφιζαν, με μπροστάρη τον Μπέικον, ο οποίος με 8 συνεχείς πόντους από το 7′:32” έως το 6′:32” (ένα δίποντο και δύο τρίποντα) πήγε τη διαφορά από το +18 (44-26) στο +26 (52-26, νταμπλ σκορ)! Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός έστειλε το μήνυμα ότι δεν χάνει. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο έως το φινάλε της περιόδου (μέχρι κι ο Παπαγιάννης έβαλε τρίποντο στο 1′:06” για το 63-35), για να την κλείσει με σκορ 66-37. Δηλαδή, είχε περιορίσει τους αντιπάλους του στους 37 πόντους σε 30 λεπτά αγώνα, ενώ επιθετικά έβαζε ασταμάτητα!

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός κατέβασε ταχύτητα. Δεν το ζήτησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς -κάθε άλλο, μάλιστα- αλλά το σκορ είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις που μάλλον ήταν φυσιολογική αντίδραση των παικτών του γηπεδούχου. Οι Γάλλοι δεν άφησαν ατιμώρητη τη χαλάρωση και προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά. Το κατάφεραν ως ένα βαθμό κατεβάζοντάς την κάτω από τους 20 πόντους (72-53 στα 3′:32” πριν το φινάλε, με βολή του Τζάκσον και 77-52 στα 2′:55” με καλάθι του Τάιους). Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε διάθεση να του αφήσει να ξεφύγει κι άλλο προς τα κάτω, με Πονίτκα και Παπαγιάννη ανέβηκε πάλι πάνω από τους 20 (77-56 στο 1′:56”), για να κλείσει τελικά το παιχνίδι με 19 πόντους να χωρίζουν οριστικά τις δύο ομάδες, 77-58.

O Ντουέιν Μπέικον έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague, έχοντας 25 πόντους, με 6/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο Πονίτκα ήταν ο έτερος από τον Παναθηναϊκό που τελείωσε με διψήφιο αριθμό πόντων (10), όμως, “σκούπισε” όλο το γήπεδο, καθώς ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση (είχε 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και έκανε μόλις 1 λάθος).

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 39-24, 66-37, 77-58

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.