Oλυμπιακός-Άλμπα 86-76: Ο Βεζένκοφ απέτρεψε το… τρις εξαμαρτείν στο ΣΕΦ

Η Άλμπα έδειχνε "αλύγιστη" στο ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός απέδειξε την ανθεκτικότητα του και αρνήθηκε τρίτη εντός έδρας ήττα. Ο Βεζένκοφ σημείωσε 24 πόντους, 19 ο Παπανικολάου και double-double o Σλούκας με 12 πόντους και 11 ασίστ.

Το τρίς…εξαμαρτείν σκέφτηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άλμπα και απέφυγε την τρίτη εντός έδρας ήττα από την λίαν μαχητική και ανταγωνιστική γερμανική ομάδα, στο ΣΕΦ. Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν (86-76), έστω και μεγάλο βαθμό δυσκολίας και έφτασαν τις 7 νίκες, δυο ημέρες μετά την ήττα τους από την Μακάμπι και ενόψει της επόμενης αναμέτρησης τους με την Εφές Αναντολού, στην Κωνσταντινούπολη, για την 11η αγωνιστική. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διαφύλαξε με την τρίτη εντός έδρας νίκη της και τις 4 εκτός έδρας νίκες που έχει στο βαθμολογικό ρεκόρ της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να ισοφαρίσει με πέμπτη νίκη, εκτός Ελλάδας.

Η γερμανική ομάδα άρχισε καλύτερα το παιχνίδι με το γρήγορο παιχνίδι εκτέλεσης των επιθέσεων της, όπως αρέσκεται και στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός είχε μόνο τον Βεζένκοφ να διατηρεί την επαφή στο σκορ και στο προβάδισμα της Άλμπα. Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, τον τελευταίο μήνα, πέτυχε 9 πόντους και ήταν οι μισοί στην συνολική συγκομιδή των γηπεδούχων που άρχισαν να παίζουν αποτελεσματικότερα στην άμυνα τους. Η είσοδος του Κώστα Σλούκα στην δεύτερη περίοδο, άλλαξε την ροή του αγώνα. Μοίρασε 6 ασίστ και “άνοιξε” την άμυνα της Άλμπα που δεν ήταν και το πρώτο μέλημα της και ενώ οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε 10 λάθη και είχαν 5/14 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε προβάδισμα ενός πόντου, γιατί δεν εξαργύρωσε με πόντους, τα λάθη της Άλμπα και οι παίκτες του Γλονζάλεθ δεν έχασαν την ευκαιρία να μην αφήσουν τους γηπεδούχους να νιώσουν…άνετα. Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έλεγξε τον ρυθμό μέχρι τα 7 πρώτα λεπτά. Προηγήθηκε μέχρι και 7 πόντους και η Άλμπα με τρία τρίποντα, πλησίασε στο καλάθι. Ο Βεζένκοφ ήταν και πάλί εκεί. Έφτασε τους 20 πόντους διατήρησε το εύθραστο προβάδισμα της ομάδας του.

Ίδια ροή αγώνα και στο 4ο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός ήταν σε εγρήγορση, είχε την διάθεση να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας και το έκανε για τρίτη φορά, προηγούμενος με 78-67, μετά την μείωση της διαφοράς στους δυο πόντους (70-68 από τον Κουμάντζε που ολοκλήρωσε επιτυχώς τρείς συνεχόμενες επιθέσεις της Άλμπα. Ο Σλούκας πέτυχε double-double με 12 πόντους και 11 ασίστ (ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα), ο Παπανικολάου έβγαλε άμυνες, πήρε ριμπάουντ και πέτυχε 19 πόντους, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός μετά την τελευταία “επιστροφή” της Άλμπα στην διεκδίκηση της νίκης (77-72), να προηγηθεί 80-72 και οι γερμανικές απειλές να τελειώσουν εκεί… Ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα…

Δεκάλεπτα: 18-21, 39-38, 61-59, 86-76

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.