Έλι Εντιαγέ, ένα ακόμη πρότζεκτ της Ρεάλ Μαδρίτης


Η επιστροφή του Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος στην ενεργό δράση, ύστερα από 6 μήνες και η σταδιακή του επάνοδος στο rotation, ήταν η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα στη Ρεάλ Μαδρίτης, πέρα φυσικά των τεσσάρων διαδοχικών νικών που μετρά στην EuroLeague. Μάλιστα, στα παιχνίδι με Άλμπα Βερολίνου και Βαλένθια ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Τσους Ματέο να δώσει για πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στον Έλι Τζον Εντιαγέ.

Υπηρετώντας πιστά την φιλοσοφία της «βασίλισσας» να εξελίσσει παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες της, ο Μαδριλένος προπονητής δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά στην περίπτωση του 18χρονου πάουερ φόργουορντ. Ειδικά στην αναμέτρηση με την Άλμπα, η οποία κύλησε αρκετά ξεκούραστα για τη Ρεάλ, ενώ απουσίαζε και ο τραυματίας Γκέρσον Γιαμπουσέλι, έριξε στα… βαθιά τον πιτσιρίκο από τη Σενεγάλη και αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Πάτησε παρκέ στο τέλος της πρώτης περιόδου και ήταν αυτός που άλλαξε τον ρυθμό της ομάδας του. Με τρομερή ενέργεια στην άμυνα, έκλεψε μπάλες και έδειξε σα να παίζει καιρό σε αυτό το επίπεδο. Μάλιστα, κατάφερε να σπάσει όλα τα προσωπικά του ρεκόρ στην EuroLeague, όμως αυτό είναι κάτι που πιθανότατα μόνο εκείνον απασχολεί και του δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Σε σχεδόν 22 λεπτά παρουσίας, κατέγραψε 6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 1 ασίστ και 10 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το βασικό για τον 18χρονο Έλι Εντιαγέ, που έκανε πέρυσι τον Σεπτέμβρη το ντεμπούτο του με τη «βασίλισσα», είναι πως μετά τον Πάμπλο Λάσο, αρχίζει να τον πιστεύει και ο Τσους Ματέο. Είναι τεράστια υπόθεση για ένα παιδί της ηλικίας του να βρίσκει χρόνο συμμετοχής στο γεμάτο και λαμπερό ρόστερ των Μαδριλένων.

Ένα παιδί που γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές της Σενεγάλης, στη Guédiawaye, μία πόλη που ακόμη και σήμερα έχει τα απολύτως βασικά από θέμα υποδομών. Ο Εντιαγέ μετακόμισε στην Ισπανία πριν από μερικά χρόνια και σε ηλικία 13 ετών ενσωματώθηκε στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τις πρώτες προπονήσεις ήταν εκείνος που ξεχώριζε και μαζί με τον Χουάν Νούνιες πρωταγωνίστησαν τα επόμενα χρόνια στις επιτυχίες που κατέγραψαν τα τμήματα υποδομής της «βασίλισσας», όπως στο Mini Cup το 2018 ή το Adidas Next Generation της EuroLeague.

Άλλωστε, μιλάμε για ένα παιδί με ύψος 2.04 μ., που διαθέτει εντυπωσιακό άνοιγμα χεριών, πράγμα που τον βοηθάει πολύ στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ την ίδια στιγμή τρέχει γρήγορα το γήπεδο παρά τον όγκο του. Από το 2020 έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός, πράγμα που σημαίνει πως έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην εθνική.

Η αρχή για τον Εντιαγέ έχει γίνει, αφού δείχνει πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τσους Ματέο, αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του δίνονται, έχοντας «τρυπώσει» στο rotation του Ισπανού προπονητή και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστεί στα γήπεδα της Ευρώπης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.