Μακάμπι – Ολυμπιακός 90-84: “Πέταξε” τη νίκη στο Τελ Αβίβ (hls)

Για τρία δεκάλεπτα ήταν Olympiacos στο Τελ Αβίβ, ωστόσο το "καταστροφικό" τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να φέρει την ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Μακάμπι με 90-84.

Για τρία δεκάλεπτα ήταν Olympiacos στο Τελ Αβίβ, ωστόσο το “καταστροφικό” τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να φέρει την ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Μακάμπι με 90-84.

Τρίτη ήττα των “ερυθρόλευκων” στη φετινή Euroleague, βρέθηκε μπροστά με διαφορά 10 πόντων ο Ολυμπιακός, αλλά έχασε από την “ψυχωμένη” Μακάμπι στο “καυτό” Γιάντ Ελιάου.

Απίθανος ο Λαρεντζάκης με 21 πόντους (5/9 τρίποντα, ρεκόρ καριέρας στη Euroleague), πολύτιμος ο Βεζένκοφ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ), πρώτος σκόρερ του αγώνα ο εξαιρετικός Μπάλντγουιν της Μακάμπι με 22 πόντους.

“Γκαζωμένος”!

Αν και οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν καλή εκκίνηση στο παιχνίδι, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης περιόδου και απέκτησαν προβάδισμα επτά πόντων (15-8), η Μακάμπι πίεσε και έκανε τη ζημιά στον Ολυμπιακό από την περιφέρεια.

Αποτέλεσμα της καλής επιθετικής λειτουργίας των Ισραηλινών το 22-20 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με τον Γουέιντ Μπάλντγουιν να πετυχαίνει 11 πόντους (7 ο Παπανικολάου για τους Πειραιώτες).

Λύσεις από Βεζένκοφ

Το ίδιο… έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές είδαν οι θεατές του “Γιαντ Ελιάου” (κατάμεστο το γήπεδο) και στη δεύτερη περίοδο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός και πάλι απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα, όμως η πεισματάρα Μακάμπι κατάφερε να πάει το παιχνίδι πόντο – πόντο και το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους “ερυθρόλευκους” μπροστά στο σκορ με δύο πόντους (45-43).

Πρώτος σκόρερ των “ερυθρόλευκων” στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Βεζένκοφ με 10 πόντους, εννέα σημείωσε ο Σλούκας, ενώ ο Γουόλκαπ μοίρασε τρεις ασίστ και είχε τρία κλεψίματα σε 11 λεπτά συμμετοχής!

Άντεξε στις δυσκολίες

Στην τρίτη περίοδο “έσφιξαν” οι άμυνες, ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε επιθετικές λύσεις με τον Βεζένκοφ και τον Παπανικολάου και στο πεντάλεπτο πριν το τέλος του δεκάλεπτου βρέθηκε να προηγείται με 10 πόντους (56-46). Οι Ισραηλινοί κατάφεραν με δύσκολα σουτ και ένα buzzer beater τρίποντο του Κόλσον να μειώσουν τη διαφορά στους έξι πόντους στο τέλος της περιόδου (69-63).

Έμεινε από δυνάμεις και… άμυνα

Οι Ισραηλινοί μπήκαν με ενέργεια στο παρκέ στο τελευταίο δεκάλεπτο, έβγαλαν καλές άμυνες και εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να ανατρέψουν τη διαφορά και με ένα σερί 9-0 να περάσουν μπροστά στο σκορ στο 05:43 με τρίποντο του Μάρτιν (73-71).

Σταδιακά η Μακάμπι άρχισε να αποκτά ψυχολογία και στο 03:00 έφτασε να προηγείται με έξι πόντους διαφορά (80-74).

Ένα δύσκολο τρίποντο του εξαιρετικού Λαρεντζάκη μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους (80-77) στο ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε. Οι “ερυθρόλευκοι” στη συνέχεια έχασαν τη “μάχη’ των ριμπάουντ, δεν πήραν σωστές αποφάσεις στην επίθεση, ο Λαρεντζάκης έμεινε να “μάχεται” μόνος και μοιραία ήρθε η ήττα από τη Μακάμπι με 90-84.

Δείτε εδώ τις καλύτερες στις στγιμές του αγώνα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:

22-20, 43-45, 63-69, 90-84

Μακάμπι (Κάτας): Άνταμς, Μπράουν 16, Μπάλντγουιν 22, Μάρτιν 13, Σόρκιν 4, Ντιμπαρτολομέο 11, Χίλιαρντ 2, Χόλινς 8, Πόιθρες 6, Νέμπο 5, Κόλσον 3

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόλκαπ 2, Κάνααν 4, Λαρεντζάκης 21, Φαλ 2, Σλούκας 15, Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 13, Μπολομπόι 1, Πίτερς 5, Μπλακ 2, ΜακΚίσικ 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.