Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις 90-80: Επαγγελματική νίκη σε άδειο γήπεδο! (hls)

Ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός πως αγωνίζονταν χωρίς την παρουσία του κόσμου του, πήρε επαγγελματική νίκη κόντρα στην επικίνδυνη Ζάλγκιρις για την 2η αγωνιστική της Euroleague!

Ο Ολυμπιακός, έκανε το 2/2 πριν μπει στην «διαβολοβδομάδα» για τα ματς με Ρεάλ και Μπασκόνια, κέρδισε την επικίνδυνη Ζάλγκιρις που κατάφερε να βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους».

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν εξαιρέσει κανείς το μουδιασμένο ξεκίνημα στο ματς, στη συνέχεια σοβαρεύτηκε, περιόρισε τα λάθη και είχε σε φανταστική ημέρα τον Σάσα Βεζένκοφ που έκανε Doube double με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ. Πολύτιμη η βοήθεια του Φαλ με 16 πόντους ενώ η είσοδος του Λαρεντζάκη στην διάρκεια του αγώνα, βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό! Ο Βεζένκοφ έκανε ατομικό ρεκόρ στα ριμπάουντ με 14! Το προηγούμενο του ρεκόρ ήταν στα 11!

Η νίκη είναι απόλυτα επαγγελματική για τον Ολυμπιακό, καθώς δεν επηρεάστηκε από το άδειο ΣΕΦ απέναντι σε ομάδα που έδειξε αρκετά επικίνδυνη.

«Παγωμένο» ξεκίνημα στο άδειο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός στο άδειο και «παγωμένο» Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δεν πραγματοποίησε το ξεκίνημα που θα ήθελε και θα επιθυμούσε.

Ενδεχομένως η απουσία του κόσμου, λόγω της τιμωρίας, από το περσινό παιχνίδι με την Μονακό και την είσοδο των φίλων του Ολυμπιακού, επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η Ζάλγκιρις, με Σμιτς και Μπραζντέικις έκανε γρήγορα το 4-11 φέρνοντας την διαφορά στου 7, ωστόσο κάπου εκεί, ο Ολυμπιακός έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν στην άμυνα και έτρεξαν ένα σερί 10-0 για κάνουν το 14-11, με Φαλ Βεζένκοφ και Γουόκαπ!

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο είχε 5 λάθη σε σχέση με τα μόλις 2 της Ζάλγκιρις.

Ο Γουόκαπ έκανε το 16-13 για να ισοφαρίσει ο Κάβανο με τρίποντο σε 16-16 ενώ ο Ντίμσα με δεύτερο τρίποντο έβαλε ξανά τους ΛΙθουανούς μπροστά στο σκορ με 16-19. Ο Σλούκας με βολές έκανε το 18-19 και ο Μπουτκεβίτσιους έγραψε το 18-21 της πρώτης περιόδου.

Πολύτιμη βοήθεια από τον Λαρεντζάκη

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Είχε ελάχιστα λάθη την ώρα που η Ζάλγκριις σημείωσε 6. Το πρόσημο για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν θετικό, όμως το αρνητικό σημείο της ήταν η αστάθεια στις προσπάθειες για τρίποντο.

Η είσοδος του Λαρεντζάκη στην δεύτερη περίοδο, που φάνηκε να μπαίνει «ζεστός» μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα, βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό. Έκανε το 20-23 και 24-23 με τρίποντο για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Βεζένκοφ έφερε τη διαφορά στους +4 27-23. Ο Μπραζντέικις με τρίποντο μείωσε στον πόντο 31-30 με τον Σάσα Βεζένκοφ να δίνει την ίδια απάντηση και ν΄αυξάνει εκ νέου την απόσταση στο σκορ 34-30. Το ίδιο έκανε και ο Ουλάνοβας που με τρίποντο μείωσε σε 34-33. Ο Σλούκας στα 3.22 πριν το τέλος της περιόδου με εύκολο καλάθι σημείωσε το 36-33 και ο Βεζένκοφ στα 29 δευτερόλεπτα πριν κλείσει η περίοδος έφερε τη διαφορά στους +7 40-33. Ο Λεκάβιτσιους με δύσκολο καλάθι μείωσε όμως ο Λαρεντζάκης με καταπληκτικό Buzzer beater τρίποντο έγραψε το 44-35!

Βρήκε ρυθμό πήρε διαφορά

Η Ζάλγκιρις ξεκίνησε με σερί 5-0 στην τρίτη περίοδο με Μπραζντέικις και Ουλάνοβας να μειώνουν σε 44-40. Ωστόσο η απάντηση του Ολυπιακού ήταν άμεση και δεν επέτρεψε στους Λιθουανούς να ισοφαρίσουν. Ο Βεζένκοφ με δίποντο ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο 46-40 ενώ ο Γουόκαπ με έμμεσο τρίποντο έκανε το 49-40. Σμιτς και Μπραζντέικις σημείωσαν καλάθια για το 49-45!

Ο Φαλ με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ κάρφωμα αλά Χακίμ Ολάζουον, πέτυχε καλάθι και φάουλ και σε αυτό το έμμεσο τρίποντο έκανε το 52-45. Ο Εβανς 6 πόντους μείωσε στους 6 57-51.

Ο Φαλ 2.33 πριν το τέλος της περιόδου, έβγαλε απίθανη ασίστ για τον Βεζένκοφ, που με κάρφωμα έγραψε το 64-56. Το 67-58 της Γ΄περιόδου σημείωσε με 2 βολές ο Χέιζ.

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο, χρειάστηκε σχεδόν 3 λεπτά για να σκοράρει. Ο Σλούκας με καλάθι και φάουλ πέτυχε τους πρώτους πόντους για τους «ερυθρόλευκους» 70-61. Ο Βεζένκοφ έκανε το 72-62 ανεβάζοντας την διαφορά στους 10, όμως η Ζάλγκιρις κατάφερε τάχιστα να μειώσει στους 5 με Μπραζντέικις και τρίποντο του Κάβανo. Μάλιστα ο Κάβανο σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο για να φέρει την διαφορά στους 4, 74-70.

Λαρεντζάκης και Βεζένκοφ, έδωσαν λύσεις για το 79-70, με τον Σάσα, να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ.

Ο Λαρεντζάκης με εξαιρετική άμυνα έδωσε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να κερδίσει τη μπάλα και να βγει μπροστά με τον ΜακΚίσικ να κάνει το 81-70 φέρνοντας την διαφορά στους έντεκα! Ο Έβανς με τρίποντο μείωσε σε 81-73 με τον προπονητή του στην επόμενη φάση να χρεώνεται με τεχνική ποινή. Ο Σλούκας έκανε το 82-73 και ο Λαρεντζάκης με τρίποντο σημείωσε το 85-73 κάνοντας νόημα με τα χέρια του πως τελείωσε το ματς!

Με τρίποντο ο Έβανς έφερε ξανά την διαφορά στους 10 αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο ΜακΚίσικ έκανε το 88-76. Λαρεντζάκης και Έβανς έγραψαν το τελικό 90-80.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.