Η Μπασκόνια ζητάει αποζημίωση από τον Ερυθρό Αστέρα για τον Βιλντόζα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μπασκόνια μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Βιλντόζα στον Ερυθρό Αστέρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μπασκόνια μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Βιλντόζα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Βάσκοι υποστηρίζουν ότι έχουν τα δικαιώματα για τον παίκτη εκτός ΝΒΑ, ζητούν αποζημίωση από τους Σέρβους, αλλά και την αναστολή της εγγραφής του παίκτη από τη Euroleague.

H ανακοίνωση της Μπασκόνια:

“Έπειτα από την ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα για τη συμφωνία με τον παίκτη Λούκα Βιλντόζα και δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης που δημιουργείται, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπασκονια θέλει να αναφέρει τα εξής:

poster

  1. Η Μπασκόνια διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη εκτός ΝΒΑ. Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ του ίδιου του παίκτη και της ομάδας μας στη συμφωνία για την αποχώρησή του για το ΝΒΑ και την ένταξή του στους Νιου Γιορκ Νικς τον Μάιο του 2021. Αυτό συνεπάγεται πως στην περίπτωση υπογραφής σε σύλλογο εκτός ΝΒΑ, είτε ο παίκτης είτε η νέα ομάδα του καλούνται να αποζημιώσουν οικονομικά την Μπασκόνια.
  2. Στην περίπτωση της συμφωνίας του Λούκα Βιλντόζα με τον Ερυθρό Αστέρα, πραγματοποιήθηκε δίχως τη συγκατάθεση της Μπασκόνια, δίχως να ενημερωθούμε σχετικά και δίχως να πληρώσει τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τη χρηματική αποζημίωση. Όλα τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν μια πολύ σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας που έγινε ώστε ο Βιλντόζα να πάει στο ΝΒΑ. Η παραβίαση αυτή αποδίδεται στον παίκτη και τη νέα ομάδα του.
  3. Σε αυτή την περίπτωση, η Μπασκόνια αντιλήφθηκε το συμβόλαιό του με τον Ερυθρό Αστέρα ζητώντας ρητά και αδιαμφισβήτητα τόσο από τον ίδιο τον παίκτη όσο και από τη νέα ομάδα του, τα δικαιώματά μας. Και ομοίως, αυτή η κατάσταση έχει μεταφερθεί στην EuroLeague, ζητώντας την εφαρμογή των κατάλληλων νομικών μέτρων και ειδικότερα την αναστολή της εγγραφής του παίκτη στον Ερυθρό Αστέρα ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα της διοργάνωσης!
  4. Αν οι παραπάνω συμφωνίες δεν εκπληρωθούν εντός των απαιτούμενων προθεσμιών, η Μπασκόνια θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τόσο κατά του παίκτη όσο και κατά του Ερυθρού Αστέρα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.