Ολυμπιακός: Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων

Ο Ολυμπιακός άρχισε την Ευρωλίγκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Θάνος Σολούκος αναλύει τα δεδομένα καταλήγοντας στο ότι η νίκη στη Βαρκελώνη μόνο έκπληξη δεν ήταν.

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» το Palau Blaugrana το βράδυ της Παρασκευής και άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σεζόν στην Euroleague. Ήταν όμως έκπληξη αυτή η νίκη ή απλώς η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων;

Οι ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια δεινοπαθούν επί ισπανικού εδάφους, οπότε από αυτή την άποψη η επικράτηση των «ερυθρόλευκων» δεν είναι… φυσιολογική. Όμως, όσοι παρακολουθούν στενά τον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν θεώρησαν έκπληξη το ροζ φύλλο αγώνα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, αλλά δεν τους έκανε καν εντύπωση. Οι Πειραιώτες έχουν ανέβει επίπεδο σε όλες τις πτυχές ως οργανισμός την τελευταία διετία και η είδηση θα ήταν αν έχαναν στην Βαρκελώνη. Όχι τώρα που κέρδισαν.

Πριν όμως εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε για τον πρωταθλητή Ελλάδας, να αναφέρουμε ότι η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα απέχει πολύ από το ιδανικό. Για την ακριβεια, μιλάμε για ακριβώς το ανάποδο. Ο Γιασικεβίτσιους βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής από πέρσι και αρνήθηκε το καλοκαίρι να συζητήσει με την διοίκηση των «μπλαουγκράνα» ενδεχόμενη λύση του συμβολαίου του. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν διαπραγματεύομαι, στο συμβόλαιο μου υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης».

Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα πήρε αρκετούς νέους παίκτες το καλοκαίρι, με τους Βέσελι και Σατοράνσκι να λαμβάνουν αρκετά μεγάλα ποσά για να μετακομίσουν στην Ισπανία. Παράλληλα, αποχώρησαν αρκετοί παίκτες λόγω επιθυμίας του Σάρας, δεχόμενοι αποζημίωση από τους δευτεραθλητές Ισπανίας. Η υπομονή φαίνεται να τελειώνει για τον Λιθουανό κόουτς και το ξεκίνημα στην σεζόν ήταν άσχημο (χαμένο Σούπερ Καπ, ήττα στην πρεμιέρα της ACB) ακόμη και πριν την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Αυτά για την Μπάρτσα, πάμε στα του Ολυμπιακού. Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης ταξίδεψε στην Ισπανία έχοντας κατακτήσει το ελληνικό Super Cup και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Μία έτοιμη ομάδα, που το καλοκαίρι έκανε στοχευμένες και ουσιαστικές προσθήκες, χωρίς να θέλει να εντυπωσιάσει, απλώς να γίνει καλύτερη. Η αναβάθμιση στους ψηλούς φάνηκε ξεκάθαρα στην πρεμιέρα: Ο Φαλ έπαιξε 12 λεπτά χωρίς να σκοράρει (!) αλλά ο Τζοέλ Μπολομπόι τα έκανε όλα σωστά σε άμυνα και επίθεση όντας ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Εκτός του άλλοτε παίκτη της ΤΣΣΚΑ, που δίνει αρκετά στοιχεία που ο Ολυμπιακός δεν είχε πέρσι (παιχνίδι πάνω από την στεφάνη π.χ.), θετικοί ήταν και οι Άλεκ Πίτερς-Ταρίκ Μπλακ.

Για να το κάνουμε πιο λιανά λοιπόν, μία ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους, σούπερ αυτοπεποίθηση και με σπουδαία δουλειά από τον Γιώργο Μπαρτζώκα (ήταν και δική του προσωπική ρεβανς για την απόλυση πριν μία πενταετία), κέρδισε μία ομάδα που ψάχνεται, μία ομάδα που θέλει χρόνο για να δέσει και μία ομάδα που έχει έναν προπονητή σε σύγχυση. Ουδεμία έκπληξη


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.