Ευρωλίγκα: Πρεμιέρα για όλα τα…γούστα και με έξι «διπλά»

Η νίκη της Άλμπα με αντίπαλο την Παρτίζαν ήταν η πιο εκκωφαντική στη πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Έξι «διπλά» σε εννέα αγώνες στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, μπορεί να αποτελεί και ένα συγκυριακό χρονικά γεγονός για τις ομάδες που νίκησαν στις αντίπαλες έδρες, επειδή ήταν πιο έτοιμες στην συγκεκριμένη στιγμή, αλλά δεν παύει να δείχνει με το «καλημέρα» της διοργάνωσης, ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ξεπερνά και την δύναμη της έδρας.

Η Μονακό νίκησε και με…άνεση, την Βίρτους, στο «Παλαντόζα» της Μπολόνια, σε μια δυνατή ατμόσφαιρα από 12.000 θεατές και τους τιφόζι να μην σταματούν να τραγουδούν.

Ο Ολυμπιακός, λόγω της καθομολογούμενης βελτίωσης του από την περσινή Ευρωλίγκα, είτε έπαιζε στο «Παλάου Μπλάου Γκράνα», είτε στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» με τη Μπαρτσελόνα, θα είχε και πάλι προβάδισμα νίκης που το επιβεβαίωσε με τα 4 τρίποντα του Λαρεντζάκη. Είχε τη ευκαιρία να νικήσει και δεν την έχασε σε μια έδρα που άλλες ομάδες θα φύγουν ηττημένες στην πορεία της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ δεν «λύγισε» στο ΟΑΚΑ από τον αξιόμαχο Παναθηναϊκό, η Αρμάνι «απέδρασε» από το «Αστρομπάλ» της Βιλερμπάν, με δυο τρίποντα του Μπάρον και του Πάνγκος, η Φενέρμπαχτσε πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο και χωρίς να δυσκολευτεί από την Μπάγερν, ενώ και η Μπασκόνια έκανε το ίδιο στην έδρα της Βαλένθια. Με το έβδομο «διπλό», «φλέρταρε» και η Ζαλγκίρις στο Τελ Αβίβ, όπου ηττήθηκε στην τελευταία φάση από την Μακάμπι.

Η επιστροφή της Βίρτους και της Παρτιζάν στην Ευρωλίγκα, συνοδεύτηκε με ήττες από την Μονακό και την Άλμπα, αντίστοιχα, με την δεύτερη να είναι η πιο εκκωφαντική της πρώτης αγωνιστικής για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Γιατί, η Άλμπα που παίζει για 5η συνεχόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα, μπορεί να μην είναι το… «θεριό» και να έχει σταθερά ρόλο κομπάρσου, αλλά είναι «ζυμωμένη» ομάδα με τον βαθμό δυσκολίας της διοργάνωσης. Νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία την σερβική ομάδα, η οποία πρέπει να αντιλήφθηκε για το τί πρόκειται να ακολουθήσει και στις επόμενες εκτός έδρας δοκιμασίες της, αλλά και στο Βελιγράδι, παρά την παρουσία των 20.000 φιλάθλων της…

Και οι 18 ομάδες ακόμα βρίσκονται σε φάση μέτρησης των δυνατοτήτων τους και σύγκρισης με τους αντιπάλους τους, ανά κατηγορία ανταγωνιστικότητας. Στο υψηλότερο επίπεδο για αυτές που θα μπουν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογικής «αμαξοστοιχίας» και θα οδηγήσουν την κούρσα στους επόμενους μήνες, στο μεσαίο επίπεδο για αυτές που θα στοχεύουν στην πρώτη οκτάδα και την πρόκριση στα πλει οφ του επόμενου Απριλίου και στο επίπεδο αυτών που θα μείνουν από την 10η μέχρι την 18η θέση.  

Η Ευρωλίγκα, μόλις άρχισε και υπάρχουν ακόμα 33 αγωνιστικές και 6 «διαβολοεβδομάδες» διπλών αγώνων σε διάστημα 48 ωρών. Η συναρπαστικότητα αποτελεσμάτων στην φετινή διοργάνωση, παρά την απουσία των ισχυρών ρωσικών ομάδων, από τις οποίες ενισχύθηκαν οι ελίτ αντίπαλοι τους με τους παίκτες που απέκτησαν απ’ αυτές, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Η πρεμιέρα έστειλε «μήνυμα» προς όλους. Ηττημένους και νικητές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.