Euroleague: Τροποποιήσεις κανονισμών

Αίρονται οι χρονικοί περιορισμοί για το challenge των προπονητών που ζητούν από τους διαιτητές να ελέγξουν ξανά μια αμφισβητούμενη φάση στο instant replay.

Η Εuroleague ανακοίνωσε ορισμένες τροποποιήσεις στους κανονισμούς από τη νέα σεζόν, ενώ θα εφαρμοσθούν και στο EuroCup.

Συγκεκριμένα, οι νέοι κανονισμοί θα αφορούν τα φάουλ κατά την επαναφορά της μπάλας από την πλάγια γραμμή εντός του γηπέδου, αλλά και την άρση χρονικών ορίων σχετικά με το challenge που θα μπορούν να ζητήσουν οι προπονητές από τους διαιτητές, όπως και τον έλεγχο των φάσεων από τους τελευταίους.

Όταν σφυρίζεται φάουλ πριν την επαναφορά της μπάλας στο γήπεδο στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, η επιτιθέμενη ομάδα θα έχει τη δυνατότητα για μία ελεύθερη βολή, αλλά και την κατοχή της μπάλας.

Οι προπονητές θα μπορούν να αμφισβητήσουν ένα σφύριγμα για οποιαδήποτε από τις 16 περιπτώσεις που τους επιτρέπεται, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Όταν υπολείπονται λιγότερο από δύο λεπτά για τη λήξη του αγώνα έπειτα από καλάθι ή παράβαση, ο προπονητής της επιτιθέμενης ομάδας έπειτα από τάιμ άουτ θα έχει την επιλογή να επιλέξει αν θα γίνει η επαναφορά της μπάλας στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Παράλληλα οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διακόψουν αμέσως το παιχνίδι για να ελέγξουν οποιαδήποτε παράβαση εντός αγωνιστικού χώρου ή στους πάγκους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.