Παναθηναϊκός: Ο Γκριγκόνις μπορεί να προσφέρει παραπάνω από τον… Νέντοβιτς

Ο Μάριους Γκριγκόνις υπογράφει στον Παναθηναϊκό και ο Θάνος Σολούκος αναλύει τους λόγους που ο Λιθουανός γκαρντ μπορεί να αποδειχθεί «λαχείο» και να πετύχει στους «πράσινους» περισσότερα από τον προκάτοχο του, Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε. Η τρίτη φετινή του μεταγραφή είναι γεγονός, ακόμη και αν δεν έχει ανακοινωθεί με επισημότητα. Ο Μάριους Γκριγκόνις ήρθε να προστεθεί στους Πάρις Λι και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, με το παζλ της περιφερειακής γραμμής των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης να ολοκληρώνεται σιγά σιγά (απομένουν οι υπογραφές και του κλεισμένου Νέιτ Γουόλτερς).

Μία περιφερειακή γραμμή που θα είναι αναμφίβολα καλύτερη από την περσινή και που δεν θα στηρίζεται στις ορέξεις ενός παίκτη. Οι «πράσινοι» είχαν πλάνο στην φετινή offseason, όπως φυσικά και περισσότερα χρήματα για να προσφέρουν (money makes the world go around, και τα συναφή…) και για αυτό ακόμη και όταν «χάλασε» η μεταγραφή του πρώτου στόχου Νικ Καλάθη, κινήθηκαν γρήγορα σαν να ήξεραν από πριν τι πρέπει να κάνουν αν στραβώσει κάτι. Plan B την τελευταία διετία δεν υπήρχε, φέτος υπάρχει, και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι killer. Με όλη την σημασία της λέξης και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Η αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό αφήνει ένα μεγάλο κενό στην θέση «2» όμως ο Μάριους Γκριγκόνις έχει στοιχεία στο παιχνίδι του που μπορούν να τον καταστήσουν πιο πολύτιμο από τον Σέρβο σούπερ σταρ.

Ο Λιθουανός μπορεί να μην είναι σταρ, μπορεί να μην έχει χίλιους τρόπους για να βάλει την μπάλα στο καλάθι όπως ο Σέρβος, αλλά κάνει σωστά όλα τα βασικά και είναι πάντοτε εκεί έτοιμος για να δώσει και το κάτι παραπάνω στις λεπτομέρειες που μετρούν. Δεν μπορεί άλλωστε να είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελούσε πουλέν του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ζάλγκιρις και ότι ο Δημήτρης Ιτούδης τον επέλεξε για την περιφερειακή γραμμή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο δεύτερος τον εμπιστεύτηκε μάλιστα αρκετά πέρσι με τον Γκριγκόνις να σκοράρει 8.5 πόντους και να δίνει 1.9 ασίστ ανά παιχνίδι. Όλα αυτά σε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά συμμετοχής στα 16 ματς (3 ως βασικός) που πρόλαβε να παίξει πριν την αποβολή της ρωσικής ομάδας από την διοργάνωση. Ο Λιθουανός ήταν μάλιστα αρκετά άτυχος γιατί μέσα στο 2022 είχε αρχίσει να βρίσκει τα… πατήματα του, κάνοντας μάλιστα τέσσερα διψήφια παιχνίδια προτού η σεζόν της ΤΣΣΚΑ ολοκληρωθεί άδοξα (το 2021 είχε μόλις ένα παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων). Δηλαδή, είχε ακόμη να δείξει και να δώσει αρκετά στους μοσχοβίτες, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν του το επέτρεψε.

Ο Γκριγκόνις είναι εξαιρετικός αμυντικός σε αντίθεση με τον «Νέντο», βλέπει γήπεδο σε αντίθεση με τον Σέρβο, μπορεί να παίξει κατ’ ανάγκη και στην θέση του Playmaker (θα ξεκουράσει τον Γουόλτερς) και γενικώς έχει όλο το πακέτο που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χωρίς κάποιον τοπ άσο (π.χ. Καλάθη, που τελικά δεν ήρθε). Οι φίλοι του Παναθηναϊκού προφανώς είχαν οραματιστεί δίδυμο Καλάθη-Νέντοβιτς στο παρκέ, αλλά αυτό ήταν ένα σενάριο και δεν έκατσε. Το Plan B των «πράσινων» είναι καλό, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, και ο Γκριγκόνις θα το αποδείξει αυτό μέσα στο παρκέ. Στον καλύτερο… καθρέφτη δηλαδή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.