Στο μυαλό του Νικ Καλάθη για Παναθηναϊκό και Φενέρ

Ο Παναθηναϊκός αύξησε την χρονική διάρκεια του συμβολαίου στα 3 έτη και τις συνολικές αποδοχές σε 4 εκ. δολάρια και «ματσάρει» την πρόταση της Φενέρμπαχτσε.

Πέρασαν, μόλις δυο χρόνια από το καλοκαίρι του 2020, όταν ο Νικ Καλάθης ειδοποιήθηκε από τον Παναθηναϊκό ότι θα ήταν ελεύθερος να φύγει, λόγω της διοικητικής αδρανοποίησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της διαχείρισης εσόδων-εξόδων, με την οποία ήταν ανέφικτο να καλυφθεί το υψηλό κασέ του.

Ο διεθνής πλέι μέικερ συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα, έπαιξε στην Καταλωνία αυτά τα δυο χρόνια, αλλά δεν…ένιωσε ποτέ καλά στην συνεργασία του με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ειδικά, στην περσινή περίοδο, με αποτέλεσμα να «βγει» ξανά στην αγορά, καθώς δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί από την Μπαρτσελόνα, ο τρίτος χρόνος συμβολαίου, στον οποίο έχει αποδοχές 1,8 εκ. δολάρια. Ο Καλάθης έχει ξεχωρίσει δυο προτάσεις για την συνέχεια της καριέρας του. Η μία από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε και οικονομική αύξηση σε δεύτερο χρόνο και η άλλη από την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Η ενεργοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην οικονομική διαχείριση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, παίρνει το πρώτο credit για την ουσιαστική ενίσχυση των «πρασίνων», από το «ματσάρισμα» της προσφοράς της Φενέρ που είχε ο Καλάθης στην διάθεση του.

Ο Παναθηναϊκός αύξησε την χρονική διάρκεια του συμβολαίου στα 3 έτη και τις συνολικές αποδοχές σε 4 εκ. δολάρια. Σε ηλικία 33 ετών, ο Καλάθης μπορεί κάλλιστα να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο άρχισε τον…επαναπατρισμό του από τις ΗΠΑ, το 2009.  

Ο Ιτούδης θέλει τον Καλάθη στην τουρκική ομάδα, γιατί έχει συνεργασθεί μαζί του στον Παναθηναϊκό, γνωρίζονται άριστα και θα συνεργασθούν πολύ σύντομα και στην Εθνική ομάδα, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου και του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022. Η Φενέρ με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το 2015, είχε αποκτήσει τον Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό και μάλιστα ο «Ζότς» είχε συναντηθεί με τον διεθνή πλέι μέικερ στην Αθήνα, ώστε να τον έπειθε για τον ηγετικό ρόλο που θα είχε και το καλό συμβόλαιο που του πρόσφερε, όπως και έγινε.

Στην περίπτωση του Νικ που είναι πιστός «στρατιώτης» της Εθνικής, τα 12 τελευταία χρόνια, υπάρχει η «ζυγαριά» στην τελική επιλογή. Ο Παναθηναϊκός είναι η…ομάδα του Νικ Καλάθη. Ενδεχομένως και να μην έφευγε τα δυο προηγούμενα χρόνια, αν ο Παναθηναϊκός ήταν οικονομικά δυνατός. Στα δυο χρόνια της απουσίας του, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν από τις επιλογές τους, να έχουν έναν…κανονικό πλει μέικερ, όπως είναι ο έμπειρος αμυντικός και πασέρ. Στην Φενέρ, η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη αποτελεί εγγύηση για τον Νικ, αλλά φυσικά η πρωταθλήτρια Τουρκίας δεν είναι…Παναθηναϊκός, στον οποίο ο ομογενής παίκτης, γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα, όσο και αν έχουν αλλάξει αρκετά πρόσωπα και καταστάσεις τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Ο Καλάθης είναι επαγγελματίας. Ανήκει στους 5 καλύτερους πλει μέικερ της Ευρωλίγκα και στην θέση του, οι επιλογές είναι δυσέρευτες. Είναι Έλληνας, δεν καταλαμβάνει θέση ξένου και στον Παναθηναϊκό, εφόσον επιστρέψει, θα αναλάβει άμεσα τον ηγετικό ρόλο που είχε πριν φύγει. Στην τελική απόφαση του, θα μετρήσει και το συναίσθημα ή ακριβέστερα το σε ποια ομάδα, πέραν των χρημάτων, θα νιώθει καλύτερα.

Η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη στο νέο restart που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός που δεν πρόκειται να τον αφήσει «γυμνό» σε επίπεδο συμπαικτών. Αντίθετα, αν ο Καλάθης φορέσει ξανά την φανέλα του «τριφυλλιού», θα σημάνει και την έμπρακτη έναρξη της δέσμευσης του Δ. Γιαννακόπουλου ότι «θα πρέπει να χτίσουμε σχεδόν από την αρχή την ομάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.