Πάου Γκασόλ: Ο Σάρας είναι εξαιρετικός προπονητής, αλλά χρειάζεται να κάνει αυτοκριτική”

Ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ μίλησε για την φετινή αποτυχία της Μπαρτσελόνα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Ο Γκασόλ έκανε δηλώσεις στην “El Mundo Deportivo”, στο περιθώριο της παρουσίασης της 18ης έκδοσης της ακαδημίας του, όπου φέτος θα βρεθούν 300 συμμετέχοντας 21 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Αναπόφευκτα η κουβέτνα έφτασε στην Μπαρτσελόνα, με τον Γκασόλ να αναφέρει:
“Στον αθλητισμό μερικές φορές κερδίζεις και άλλες χάνεις, αλλά είναι ξεκάθαρο πως στην περίπτωση της Μπάρτσα, έχοντας τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο τόσο της ACB όσο και της Ευρωλίγκας και με την ομάδα που είχε, θα περίμενε κανείς πως θα κέρδιζε τουλάχιστον έναν από αυτούς τους δύο τίτλους. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο και όποιοι και αν είναι οι λόγοι, πρέπει χωρίς αμφιβολία πρέπει κανείς να τους εξετάσει και να μάθει από αυτούς προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει την επόμενη χρονιά.

Τώρα είναι η ώρα να γίνει ενδοσκόπηση και αυτοκριτική και να σκεφτείς τι μπορείς να χτίσεις απο΄εδώ και πέρα έτσι ώστε η επόμενη σεζόν να τελειώσει με καλύτερα συναισθήματα. Και να συγχαρείς τον αντίπαλο, γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πιο ανταγωνιστική και μαχητική.

Ερωτηθείς για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ανέφερε:
“Για ένα ο Σαρας είναι πολύ ανταγωνιστικός, νομίζω ότι είναι πολύ καλός προπονητής, όμως επίσης νομίζω ότι πρέπει να κάνει αυτοκριτική και να δει πως μπορεί να βελτιωθεί προκειμένου να ηγηθεί και να βγάλει το καλύτερο από τους παίκτες του. Ελπίζω πως θα εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους προπονητές της Μπάρσα, αυτή είναι η ευχή μου σαν φίλος του, σαν φίλαθλος και σαν πρεσβευτής του συλλόγου. Αλλά σε αυτές τις στιγμές πρέπει κανείς να ωριμάσει, να μάθει και να κάνει αυτοκριτική, να δει τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα, τι θα πρέπει να αλλάξει στο μέλλον προκειμένου η ομάδα και οι παίκτες να έχουν την μάξιμουν απόδοση”.

Ο Πάου παραδέχτηκε πως “στον εξωτερικό παρατηρητή η Ρεάλ ήταν η ομάδα που στο τέλος της σεζόν είχε περισσότερη φλόγα, δύναμη και ενότητα, έδειξε πιο μαχητική. Τώρα είναι θέμα ανάλυσης για να καταλάβει κανείς τι συνέβη. Μετά την ήττα στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας η Μπάρσα επηρεάστηκε συναισθηματικά και πρέπει να υπήρχαν πράγματα που συνέβησαν, πράγματα που δεν ξέρω από τη στιγμή που δεν ήμουν εκεί. Δεν έχει να κάνει με το να δείξουμε κάποιους με το δάχτυλο, έχει να κάνει με το αναλύση και την λύση των θεμάτων. Είναι θέμα της ενότητας της ομάδας και της δημιουργίας της ατμόσφαιρας αυτής που θα αντανακλάται στα κρίσιμα σημεία της σεζόν. Ήταν θέμα έλλειψης κινήτρου; Όχι, δεν νομίζω. Νομίζω πως οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και η διοίκηση ήθελαν να κερδίσουν, αλλά πιστεύω πως συγκεκριμένα πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν άφησαν το σημάδι τους. Το θέμα είναι η αναγνώριση και η περισυλλογή. Αλλά δεν ήταν θέμα έλλειψης κινήτρου, γιατί ξέρω αυτούς τους παίκτες και ξέρω πως θέλουν να κερδίζουν”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.