Μήτρου-Λονγκ: Το «διαμάντι» που δεν πρέπει να χαθεί

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ ολοκλήρωσε την σεζόν του με την Μπρέσια και φαντάζει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο Ελληνοκαναδός γκάρντ απασχολεί μεταγραφικά τον Παναθηναϊκό και ο Θάνος Σολούκος αναλύει τους λόγους που δεν πρέπει οι ελληνικές ομάδες να τον χάσουν από τα... μάτια τους.

Η Μπρέσια μπορεί να μην απέδωσε τα αναμενόμενα στα πλέι-οφ της Lega Basket Serie A. Μπορεί να μην παρουσίασε στο παρκέ όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που την έφεραν στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Όμως «γέννησε» πρωταγωνιστές και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ είναι ένας από αυτούς, πραγματοποιώντας την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και κατακτώντας το βραβείο του rookie της σεζόν στην ιταλική Λίγκα.

Μαζί με τον Μήτρου-Λονγκ από την Μπρέσια διακρίθηκαν ο κόουτς, Αλεσάντρο Μάγκρο και φυσικά ο MVP της σεζόν, Αμεντέο Ντέλα Βάλε. Όμως εμείς θα εστιάσουμε στον απόφοιτο του Αϊόβα Στέιτ και θα αναλύσουμε διεξοδικά την περίπτωση του με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Παναθηναϊκός.

Όταν το καλοκαίρι ο 28χρόνος γκάρντ πήρε την απόφαση να αφήσει για πρώτη φορά την Αμερική για λογαριασμό της Μπρέσια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στην πρώτη του σεζόν στην γηραιά ήπειρο θα έκανε θραύση. Ούτε καν ο ίδιος. Έχοντας αποφοιτήσει το 2017 από το Αϊόβα Στέιτ και έχοντας αγωνιστεί σε μόλις 20 παιχνίδια στο NBA , ο Μήτρου-Λονγκ ήρθε στην Ευρώπη με την αυτοπεποίθηση του σχεδόν στα… τάρταρα. Μέσα σε τέσσερα χρόνια είχε κατορθώσει να παίξει μόλις 20 ματς στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη και τα περισσότερα εξ’ αυτών με ολιγόλεπτη συμμετοχή. Πηγαινοερχόταν από το NBA στην G-League και τούμπαλιν. Άλλαζε τις ομάδες σαν τα… πουκάμισα και γενικώς δεν είχε καταφέρει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο.

Με το που προσγειώθηκε στην Λομβαρδία τα πάντα άλλαξαν. Ο Μήτρου-Λονγκ βρήκε πρόσφορο έδαφος, είχε την τύχη να έχει έναν προπονητή που τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή και μαζί με τον Ντελά Βάλε συνέθεσαν το κορυφαίο δίδυμο όλου του ιταλικού πρωταθλήματος! Μιλάμε για ένα περιφερειακό δίδυμο που έφερε την Μπρέσια των 13 ετών ιστορίας στην τρίτη θέση. Μιλάμε για ένα ντουέτο που κατόρθωσε να επισκιάσει σπουδαίους παίκτες που αγωνίζονται στην Αρμάνι Μιλάνο και την Βίρτους Μπολόνια.

Μιλώντας με νούμερα, ο Μήτρου-Λονγκ ολοκλήρωσε την σεζόν με 17.5 πόντους, 5 ασίστ, 4.3 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής ανά ματς. Αριθμοί που η πλειοψηφία των πρωτοετών στην Ευρώπη, σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, δεν βλέπει ούτε στα όνειρα του. Ο Μήτρου-Λονγκ των τριών υπηκοοτήτων (Ελλάδα, Καναδάς, Τρινιντάντ-Τομπάγκο) το έκανε και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών που διασχίζουν τον Ατλαντικό και δείχνουν με το «καλησπέρα» τις δυνατότητες τους.

Έχουμε δει καταπληκτικούς περιφερειακούς τα προηγούμενα χρόνια να έρχονται με άριστες συστάσεις, με βαρύγδουπα ονόματα, στην Ευρώπη και στην πρώτη τους σεζόν να ψάχνουν… πατήματα. Ο Μήτρου-Λονγκ δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, ήταν έτοιμος από καιρό και πλέον «χτυπά» με αξιώσεις την πόρτα της Euroleague.

Όσο προλαβαίνουν ακόμα οι ελληνικές ομάδες πρέπει να κάνουν την κίνηση τους. Άλλος περιφερειακός τέτοιου επιπέδου που μπορεί να αποκτήσει δίχως πρόβλημα ελληνικό διαβατήριο δεν υπάρχει εκεί έξω. Στον Παναθηναϊκό αντιλήφθηκαν γρήγορα την ευκαιρία που παρουσιάζεται, ας ελπίσουμε να μην τον έχει προλάβει άλλη μεγάλη ομάδα της Euroleague.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.