Ευρωλίγκα: Συνάντηση των μετόχων και συζήτηση για τον επόμενο CEO και πιθανή διεκδίκηση αποζημίωσης της ΤΣΣΚΑ

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα είναι ο βασικός υποψήφιος για την αντικατάσταση του Μπερτομέου, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Ξαβιέ Μπιντό και Τσους Μπουένο.

Στην Βαρκελώνη θα συναντηθούν την Τετάρτη (25/5), οι general manager των 11 ομάδων-μετόχων της Ευρωλίγκα για να συζητήσουν δυο σημαντικά θέματα, ύστερα από την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και της σύγκλησης της γενικής συνέλευσης, στα τέλη Ιουνίου, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το πρώτο θέμα είναι η συνέχιση του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων και κυρίως η νομική κάλυψη της διοργανώτριας αρχής, στην πιθανή περίπτωση να ζητήσει αποζημίωση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχει εγγυημένο 10ετές συμβόλαιο, μέχρι το 2026, όπως και οι άλλοι 10 μέτοχοι. Η Ούνικς και η Ζενίτ δεν έχουν υπογράψει το ίδιο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέα Βατούτιν θα αποστείλει επιστολή στην Ευρωλίγκα για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας διαφυγόντα κέρδη για τον αποκλεισμό της ρωσικής ομάδας, λόγω της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απομόνωση της Ρωσίας και στον αθλητισμό και ενώ πρόσφατα η FIBA αντικατέστησε με το Μαυροβούνιο την Εθνική Ρωσίας που έχει αποκλεισθεί από το Eurobasket 2022.

Το δεύτερο θέμα είναι η πρώτη συζήτηση αντικατάστασης του διευθύνοντα συμβούλου της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου και το νέο μοντέλο διοίκησης με πενταμελή επιτροπή. Το ποιοί θα απαρτίζουν αυτή την επιτροπή είναι θέμα πρόθεσης για τις ομάδες που θα προτείνουν εκπροσώπους και αποδοχής τους από όσες δεν συμμετέχουν.

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα είναι ο βασικός υποψήφιος για την αντικατάσταση του Μπερτομέου, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ έχει συζητηθεί προκαταρκτικά και το πρώην στέλεχος της IMG, Ξαβιέ Μπιντό που είναι ένας επιτυχημένος τεχνοκράτης, ενώ έχει ακουστεί από την Ισπανία και το όνομα του Τσους Μπουένο που είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του ΝΒΑ Εurope.

Ο “Μπόντι” έχει τα δικά του προτερήματα, χωρίς να έχει δοκιμασθεί σε παρόμοια θέση υψηλότατης ευθύνης…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.