Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 84-74: Τέταρτη θέση γεμάτη δεσμεύσεις για επιστροφή στο F4 του 2023 (hls)

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από το Βελιγράδι έχοντας κατακτήσει την 4η και τελευταία θέση του F4 της Euroleague και θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για να πετύχει το ντάμπλ.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από το Βελιγράδι με…άδεια χέρια για την τέταρτη και τελευταία θέση του στο F4 της Euroleague. γνωρίζοντας την ήττα από την Μπαρτσελόνα (84-74) στον μικρό τελικό της… παρρηγοριάς, αλλά στις αποσκευές τους, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αμέτρητες δεσμεύσεις από τους εαυτούς τους και απαιτήσεις από τους πιστούς φιλάθλους του, ότι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει δριμύτερος στο επόμενο φάιναλ φορ του 2023.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα

Oι παίκτες του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα αναζήτησαν κίνητρο στο πρώτο δεκάλεπτο του μικρού τελικού για την διεκδίκηση της 3ης θέσης και η αρχική πεντάδα των Καταλανών έδειξε ότι μπορούσε να ξεπεράσει την απογοήτευση του αποκλεισμού της στον ημιτελικό από την Ρεάλ. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν καλύτερες προδιαγραφές από την αποθέωση που τους επεφύλαξαν οι 8.000 φίλαθλοι τους και εκδρομείς στο Βελιγράδι. Ιδιαίτερα, στο άκουσμα του ονόματος του Γιώργου Μπαρτζώκα στην παρουσίαση των ομάδων, ο Έλληνας τεχνικός δέχτηκε χιλιάδες επιφωνήματα αναγνώρισης για την δουλειά του στην φετινή ομάδα του Ολυμπιακού και την επιστροφή της ομάδας σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Το ίδιο συνέβη και με τον Γιώργο Πρίντεζη, γιατί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού προαισθάνθηκαν ότι ο αρχηγός των Πειραιωτών έπαιξε-πιθανότατα-το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

«Αγαπώ τον κόσμο του Ολυμπιακού” είπε στα ελληνικά ο “Πρί”, στο Τζό Αρλάουκας και στην μίνι συνέντευξη που δίνουν οι τεχνικοί και οι παίκτες στην ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε το προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο, ο Μπαρτζώκας άλλαξε όλη την αρχική πεντάδα και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, έδειξαν ότι είχαν μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα και μετά το 6-0 της Μπαρτσελόνα στην αρχή της 2ης περιόδου, ισιοφάρισε σε 28-28 και προηγήθηκε με έναν πόντο (30-31), χωρίς την ανάλογη συνέχεια, γιατί στο βάθος του πάγκου της, η Μπαρτσελόνα έχει μεγαλύτερη ποιότητα και ο Γιακισεβίτσιους έπραξε το ίδιο. Αμπρίνες και Έξουμ έδωσαν την κατάλληλη ώθηση στην Μπάρτσα για το προβάδισμα των 7 πόντων στο τέλος του α’ ημιχρόνου (45-37).

Η ροή του αγώνα στο 3ο δεκάλεπτο είχε ακόμα καλύτερο ρυθμό από τους Καταλανούς. Ο Ολυμπιακός έδειξε μεγαλύτερη νωθρότητητα και βρέθηκε να χάνει μέχρι και 15 πόντους (57-42 στο 26′). Σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα, άρχισε να…παίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού που ξεσηκώθηκε στις εξέδρες του “Stark Arena” και άρχισε να τραγουδά για να απαιτεί την…αφύπνιση των παικτών του Μπαρτζώκα. Όπερ και εγένετο. Έξι συνεχόμενοι πόντοι του Βεζένκοφ, 4 πόντοι από τον Μακ Κίσικ και με μεγαλύτερη προσήλωση στην ανακοπή του γρήγορου παιχνιδιού των Καταλανών, μείωσαν την διαφορά στους έξι (62-56 στο 30′) και στους 4 στο 33′ (64-60). Η Μπαρτσελόνα διατήρησε το προβάδισμα και το αύξησε στους 8 πόντους (68-60), πέντε συνεχόμενοι πόντοι από Σλούκα και Μακ Κίσικ μείωσαν σε 68-65, αλλά τρείς ασίστ του Καλάθη στον Μίροτιτς έγραψαν το 75-66. Το παιχνίδι δεν είχε άλλη…επιστροφή για τον Ολυμπιακό και εν μέσω δεύτερης αποθέωσης ο Γιώργος Πρίντεζης, δακρυσμένος μαζί με τους συμπαίκτες του και τους προέδρους του Ολυμπιακού, ευχαρίστησε τον κόσμο για κάθε ευρωπαϊκή πορεία που έκανε μαζί τους και κατέκτησε δυο Ευρωλίγκες, το 2012 με το δικό τους αξέχαστο καλάθι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και το 2013 απέναντι στην Ρεάλ. Ο Πρίντεζης έπαιξε σε 5 φάιναλ φορ με τον Ολυμπιακό και σε 4 τελικούς.

Δεκάλεπτα: 20-18, 45-38, 62-56, 84-74

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.