Μέγκα Μότσαρτ-Select Team 82-61: Πρώτη κούπα για τους Σέρβους, δεν εμφανίστηκε στο β’ μέρος η ομάδα του Σπανούλη (hls+vid)

Η Μέγκα Μότσαρτ κατέκτησε την πρώτη της κούπα στην Euroleague των μικρών! Η σερβική ομάδα πραγματοποίησε μυθικό δεύτερο μέρος (50-22) και μετέτρεψε τον τελικό του Adidas Next Generation Tournament σε «περίπατο» με 82-61 επί της ομάδας των επίλεκτων του Βασίλη Σπανούλη.

Τρίτη και… φαρμακερή για την Μέγκα Μότσαρτ! Η σπουδαία σερβική ακαδημία στον τρίτο της τελικό στην Euroleague των νέων, κατέκτησε την παρθενική της κούπα. Δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση στο δεύτερο ημίχρονο η Adidas Next Generation Select Team του Βασίλη Σπανούλη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα των επίλεκτων, οι οποίοι προηγήθηκαν με 17-13 στο φινάλε της πρώτης περιόδου και έφτασαν μέχρι το +12 (37-25) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Η Μέγκα Μότσαρτ πάντως μάζεψε κάπως την κατάσταση και πήγε στα αποδυτήρια στο -7 (32-39).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία με τους Μπασάλα Μπαγκαγιόκο, Αντρίγια Γέλαβιτς, Νίκολα Τζούρισιτς και Αντρέι Μουσίτσκι να αναλαμβάνουν δράση και να βάζουν σε θέση οδηγού την σερβική ομάδα. Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ από πλευράς επίλεκτων το πάλεψε αρκετά στην τρίτη περίοδο αλλά μόνος του δεν μπορούσε να αναχαιτίσει την ορμή και το πάθος των γηπεδούχων. Το γλυκό έδεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο με ακόμη ένα μυθικό δεκάλεπτο για την Μέγκα Μότσαρτ, όπου γράφτηκε και ο επίλογος με 82-61.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Νίκολα Τζούρισιτς με 21 πόντους. MVP ο Μπασάλα Μπαγκαγιόκο με 16 πόντους (7/9 δίποντα), 11 ριμπάουντ και 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Παράγοντας «Χ» ο Αντρέι Μουσίτσκι με 8 πόντους, 6 ασίστ και 7 κλεψίματα! Από κοντά ο εξαιρετικός Αντρίγια Γέλαβιτς με 19 πόντους.

Για την ομάδα του Σπανούλη, που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν… σκιά του καλού της εαυτού, Ζαχαρί Περίν και Φίλιπ Γιόβιτς είχαν από 11 πόντους. Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ τελείωσε το ματς με 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 32-39, 57-51, 82-61

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.