Πείνα, η καλύτερη σάλτσα του κόσμου

Το clasico είναι προ των πυλών και ο Χρήστος Καούρης ιχνηλατεί τα βήματα των γιγάντων του ισπανικού μπάσκετ με τη βοήθεια του Θερβάντες.

Πάντα έτσι ήταν. Ο διεκδικητής χρωστάει τις απαντήσεις που ο πρωταθλητής έχει ήδη δώσει. Όχι, η Ρεάλ δεν είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι όμως ό,τι κοντινότερο σε αυτό. Η καθεστηκυία τάξη, οι επαγγελματίες νικητές. Αυτοί που άλλοτε τα καταφέρνουν και άλλοτε όχι, ξέρουν όμως τον δρόμο προς την κορυφή όπως η παλάμη του χεριού τους: είναι σχεδόν αδύνατο να τους πανικοβάλλεις.

Η Μπάρσα κυοφορεί την πίεση ελπίζοντας ότι θα γεννήσει την πείνα, την ίδια που ο Μιγκέλ Θερβάντες ονόμασε την καλύτερη σάλτσα του κόσμου στον Δον Κιχώτη. Πέρσι έκαναν την αρχή παίρνοντας τα ηνία εντός Ισπανίας. Καλή αρχή, αλλά όχι καθοριστική. Το ίδιο είχε καταφέρει και η Μπασκόνια ένα χρόνο νωρίτερα, τη χρονιά της έκρηξης του covid στη φούσκα της Βαλένθια. Οι Καταλανοί είχαν πάρει πρωταθλήματα και τον καιρό της μαδριλένικης υπεροχής, μετά το 100-62 του Μιλάνου το ’14. Η Ευρωλίγκα είναι αυτή που είναι καταδικασμένη να βάλει τη σφραγίδα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Πέρσι είδαν τον τραυματισμό του Καλάθη να τους εκτροχιάζει. Φέτος δεν τους έλειψαν τα προβλήματα (Χίγκινς), ήταν όμως περισσότερο σταθεροί από κάθε άλλον. Καλάθης και σία βρίσκονται δεν είναι πια πρωτάκια, είναι πια στη δεύτερη τάξη. Βολικό. Το πρόβλημα τους είναι πως κανείς δεν φέρνει λιγότερο μομέντουμ από το σπίτι από αυτούς. Πέντε ματς με την Μπάγερν, παίκτες λίγο ή πολύ μακριά από το να χαρακτηριστούν φορμαρισμένοι, κάμποση ανασφάλεια. Αίφνης η Μπάρσα έχει γίνει περισσότερο εξαρτημένη από τον Λαπροβίτολα από ότι από τους δύο Νίκους – όχι ακριβώς αναμενόμενο.

Στην άκρη του πάγκου το χρυσό αγόρι από το Κάουνας ξέρει πως ένα ακόμα χαμένο φάιναλ φορ θα θολώσει την αψεγάδιαστη εικόνα. Ο τακτικιστής Λάσο έχει χάσει σχεδόν όλες τις φετινές μάχες, όμως όλοι ξέρουν πως οι άσοι στο μανίκι του δεν στερεύουν ποτέ, όπως και ότι ποτέ δεν διστάζει να τους πετάξει στο τραπέζι.

Ο Νίκο Μίροτιτς έχει μια μαϊμού στον ώμο, αφού ο πολυτιμότερος και ο πιο δαπανηρός οφείλει να κυριαρχήσει: αυτή είναι η αποστολή των σούπερσταρ. Ο Σέρχι Γιουλ ετοιμάζει τον σάκο με τα μανταρίνια και ο Ρούντι Φερνάντεθ ξεσκονίζει τον κατάλογο με τα πιο πονηρά του κόλπα. Ο Μπράντον Ντέιβις προβάρει τα χορευτικά post up βήματα του απέναντι στο δικέφαλο τέρας των Ταβάρες Πουαριέ και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις ετοιμάζεται να ξεράσει μπασκετικό θράσος στο παρκέ της Stark Arena.

Ραντεβού στις δέκα.

Τα clasico δεν χάνονται.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.