Ήττα-αποκλεισμός στην έδρα των 14 νικών; «Πιπέρι στο… στόμα”

Η ψυχολογία είναι το άπαν στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι Ολυμπιακού-Μονακό και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να προκριθούν για 10η φορά στο F4 έχοντας την ώθηση 14.000 φιλάθλων τους.

Τα (πολλά) λόγια είναι περιττά, παραμονή του 5ου και τελευταίου αγώνα Ολυμπιακού-Μονακό (4/5, 21.30, Novaprime), του οποίου το αποτέλεσμα θα κρίνει την ομάδα που θα προκριθεί στο F4 της Εuroleague και θα παραταχθεί απέναντι στην Εφές Αναντολού, στον ημιτελικό, αλλά φεύγοντας από το ΣΕΦ και την καθιερωμένη Μedia day των «ερυθρολεύκων», οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα, του Κώστα Παπανικολάου και του αρχηγού, Γιώργου Πρίντεζη, είχαν κοινή συνισταμένη και ίδια κατάληξη.

Όσο μεγάλο και βαρύ να είναι το «πρέπει» της νίκης-πρόκρισης, όσο και αν η Μονακό αποδείχτηκε λίαν ανταγωνιστική διεκδικήτρια της  πρόκρισης, όσο και οι 14.000 φίλαθλοι αδημονούν για την επιστροφή της ομάδας στο φάιναλ φορ, ύστερα από 4 χρόνια, ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να προκριθεί. Μπορεί ο προπονητής του Ολυμπιακού να είπε ότι η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα αποτελεί επιτυχία και ολόκληρος οργανισμός είναι χαρούμενος, αλλά συμπλήρωσε ότι «η πίεση είναι προνόμιο για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός που έχει χιλιάδες φιλάθλων».

Ο Γιώργος Πρίντεζης που θέλει αναμφισβήτητα να ζήσει στο Βελιγράδι (θα είναι η 5η συμμετοχή του), ότι έχει βιώσει στο στην Κωνσταντινούπολη, στο Λονδίνο, στην Μαδρίτη και πάλι στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε ορθώς με το γνώριμο χαμόγελο του,  ότι «στην τούρτα που έχουμε φτιάξει, λείπει ακόμα το κερασάκι που είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ».

Ο Κώστας Παπανικολάου που είναι πλέον, πατέρας και σε μια πρόσφατη αναζήτηση τηλεοπτικών πλάνων στην ΝΟVA για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ του 2010, κόντρα στη Πρόκομ, ήταν λίγο μετά την ενηλικίωση του και είχε…αφέλειες τα μαλλιά του, το είπε ξεκάθαρα: «Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να πάμε εμείς στο φάιναλ φορ και όχι η Μονακό. Και αυτό θα κάνουμε. Δεν θα ήθελα να ήμουν παίκτης της Μονακό στο τελευταίο παιχνίδι».

Η επιδραστικότητα των προπονητών έχει, σχεδόν, εξαντληθεί στην ολοκλήρωση της σειράς των πέντε αγώνων, όπως και το είπε Γιώργος Μπαρτζώκας, πριν από το τρίτο παιχνίδι στο Πριγκιπάτο.

«Όσο περνούν τα παιχνίδια, οι προπονητές δεν έχουν πολλά στοιχεία να αλλάξουν ή να «μπλοφάρουν». Είναι οι αποφάσεις των παικτών που κρίνουν τα αποτελέσματα». Και αν σε δυο τέτοιες αποφάσεις στις ισάριθμες τελευταίες επιθέσεις του Ολυμπιακού στον τέταρτο αγώνα, ο Κώστας Σλούκας δεν είχε κάνει λανθαμένη πάσα στην προτελευταία και ευστοχούσε στο τρίποντο στην τελευταία, η Μονακό δεν θα ταξίδευε για δεύτερη φορά στην Αθήνα και ο Ολυμπιακός θα προετοιμαζόταν, ήδη, για την 11η συμμετοχή του σε φάιναλ φορ.

Με «αν», φυσικά, δεν γράφεται η ιστορία και ο Ολυμπιακός θα έχει την πέμπτη και τρίτη στην έδρα του, ευκαιρία πρόκρισης. Και είναι χωρίς καμία άλλη σκέψη και ανάλυση, το γεγονός ότι έχοντας το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο προσπάθησε πολύ και εξασφάλισε στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, αλλά και ανέκτησε άμεσα στον τρίτο αγώνα στην έδρα της Μονακό, μετά το 1-1 στο δεύτερο παιχνίδι, αποτελεί πρόκληση αξιοποίησης και εξαργύρωσης αυτού του πλεονεκτήματος στο πιο κρίσιμο παιχνίδι και στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Η ψυχολογία είναι το άπαν στον 5ο αγώνα και η νίκη με…μισό πόντο και ανεξαρτήτως εμφάνισης, είναι το μεγάλο ζητούμενο στην έδρα των 14 νικών και των δυο μόλις ηττών. Η Μονακό, εξάλλου, έχει κάνει διπλή υπέρβαση στην πρώτη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα, με την πρόκριση στα πλει οφ, αλλά και την εξάντληση της σειράς των 5 αγώνων, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Και οι Πειραιώτες στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να τελειώσουν την δουλειά, όπως γνωρίζουν καλύτερα από τους… «γαλαζοαίματους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.