Μονακό-Ολυμπιακός 78-77: Στο Νέο Φάληρο ο «τελικός των τελικών» για την πρόκριση στο F4 (hls)

O Κώστας Σλούκας αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο και ενώ είχε προηγηθεί άστοχο σουτ δυο πόντων του κορυφαίου Μπέικον.

Ακόμα σαράντα λεπτά για το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου θα διανύσουν ο Ολυμπιακός και η Μονακό στον πέμπτο αγώνα του ΣΕΦ, την ερχόμενη Τετγάρτη (4/5). Οι Μονεγάσκοι νίκησαν 78-77 στο συναρπαστικό τέταρτο παιχνίδι και ισοφάρισαν σε 2-2. Ο Κώστας Σλούκας που είναι ο συνήθης αναλήψας της ευθύνης του τελευταίου σουτ, όπως το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο στα 3” πριν από την λήξη, ενώ πριν από το τελευταίο σουτ είχε δώσει πάσα στον Φαλ που ήταν στην ρακέτα της Μονακό, αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει και επέστρεψε την μπάλα στον Σλούκα., τον οποίο μάρκαρε ο Μπέικον. Ο διεθνής πλέι μέικερ είχε υποπέσει σε λάθος, λόγω βιασύνης, στην προτελευταία επίθεση των “ερυθρόλευκων”, ενώ είχε μεσολαβήσει το άστοχο σουτ του Μπέικον στα 14” πριν από την λήξη.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είναι “καταδικασμένος” να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο προσπάθησε πολύ σε όλη την διάρκεια της φετινής Ευρωλίγκα, το “έσωσε” στο τρίτο παιχνίδι με την νίκη του στο Πριγκηπάτο και πλέον με το sold out που θα κάνουν οι οπαδοί του, θα πρέπει να κάνει check in για την πρωτεύσουσα της Σερβίας. Εκεί που τον περιμένει η Εφές Αναντολού. στον ημιτελικό της 19ης Μαϊου.

Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην Μονακό να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας στο πρώτο πεντάλεπτο και οι Παπανικολάου και ΝτόρσεΪ αντέδρασαν στον διαγραφόμενο…οίστρο «εκδίκησης» του Μαικ Τζέιμς, τον οποίο παρακολοθούσε ο επιστήθιος φίλος του, Κέβιν Ντουράντ από τις θέσεις γηπέδου “Μedecin Gaston” και σηκώθηκε τρείς φορές από την θέση του για να πανηγυρίσει καλάθια του Τζέιμς, αλλά και του Μπέικον.

Οι Μονεγάσκοι είχαν πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (16,4), αλλά ήταν εύστοχοι στα δίποντα και δεν αστόχησαν σε 10 ελεύθερες βολές. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πέτυχε 4 περισσότερους πόντους από τους γηπεδούχους και είχε τον Κώστα Σλούκα καθοριστικό παράγοντα στο καλό διάβασμα της άμυνας της Μονακό. Ο Τζέιμς είχε 9 πόντους στο α’ ημίχρονο, ενώ τον ακολύθησε ο Χολ με 7 και ο Τόμας με ισάριθμους πόντους.

Στο 3ο δεκάλεπτο, ο Ντουέιν Μπέικον και ο Γουίλ Τόμας οδήγησαν την Μονακό στο προβάδισμα του σκορ και ενώ ο Ολυμπιακός μέχρι το 25′ είχε προηγηθεί με 11 πόντους, ενώ τα 3 φαουλ που είχαν ο Ουόκαπ και ο Φαλ, “χάλασαν” την άμυνα του Ολυμπιακού. Στην 4η περίοδο, ο Παπανικολάου προκάλεσε νέα ανατροπή για το 0-11 του Ολυμπιακού. Ο Μπέικον και πάλι, με συμπρωταγωνιστή τον Τόμας και τον Χόλ που έκανε «double-double» (14π. 10ριμ.) κράτησαν “ζωντανή” την Μονακό για την νίκη και την παράταση διεκδίκησης της πρόκρισης στο Βελιγράδι.

Δεκάλεπτα: 19-19, 23-19, 65-61, 78-77

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.