Mπαρτζώκας: «Η Μονακό θα έρθει πιο πεινασμένη» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προειδοποιεί ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμήσει τη Μονακό.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε στα ΜΜΕ εν΄όψει του δεύτερου αγώνα της σειράς των πλέι – οφ της Euroleague τη Μ. Παρασκευή (19:00, Novasports Prime), με τους Πειραιώτες να προηγούνται 1-0.

Αναλυτικά:

Για το δεύτερο παιχνίδι: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είχαμε καλή προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι και όταν κυκλοφορούσαμε την μπάλα είχαμε καλές επιλογές. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι μετά την ήττα η Μονακό θα έρθει πιο πεινασμένη στο παιχνίδι, πιο έτοιμη, πιο συγκεντρωμένη κι εμείς πρέπει οπωσδήποτε να μην υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο. Δε θα το κάνουμε, ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ότι σε αυτές τις σειρές πρέπει να ξεχνάς άμεσα τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι, είτε χάνεις είτε κερδίζεις, για να έχεις συνέχεια στη διοργάνωση. Ελπίζουμε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο να είναι ανάλογη της χθεσινής και η ομάδα μου να είναι το ίδιο συγκεντρωμένη στο να πάρουμε και το δεύτερο ματς».

Για το τι μπορεί αν αλλάξει αγωνιστικά σε λίγα 24ωρα: «Οι ομάδες έχουν μία αγωνιστική φυσιογνωμία την οποία έχουν δείξει όλη τη χρονιά, σε μία σειρά 60 παιχνιδιών μέχρι τώρα. Κάποιες αλλαγές στην τακτική μπορούν να γίνουν. Τόσο ο κόουτς Ομπράντοβιτς όσο κι εγώ αν αναλύσουμε το παιχνίδι και δούμε ότι κάτι πάει όχι όπως θέλαμε, προφανώς θα κάνουμε κάποια αλλαγή στην τακτική. Όμως γενικά οι ομάδες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αμυντική φιλοσοφία του αντιπάλου. Σίγουρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν, αλλά μικρά».

Για τον Μάρτιν: «Θα δούμε αλλά δεν είμαι αισιόδοξος, έχει μεγάλο οίδημα και θα είναι δύσκολο για αύριο».

Για το αν ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο αμυντικό παιχνίδι στο πρώτο ματς: «Τέλειο δεν υπάρχει ποτέ. Υπήρχαν φάσεις που θα μπορούσαμε να σταματήσουμε με φάουλ, που θα μπορούσαμε να κάνουμε μία άλλη αμυντική επιλογή. Τέλειο παιχνίδι δεν υπάρχει, αλλά οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και φάνηκε από το γεγονός ότι τους οδηγήσαμε σε 18 λάθη. Πολλά από αυτά μας έδωσαν πόντους στον αιφνιδιασμό οπότε ήταν σημαντικό».

Για το αν με το 2-0 ο Ολυμπιακός θα αγκαλιάσει την πρόκριση: «Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γίνει αν κάνουμε το 2-0, πρέπει να το κάνουμε πρώτα. Κι εγώ και οι παίκτες σκεφτόμαστε πώς θα κάνουμε το 2-0, τι θα γίνει μετά θα είμαστε εδώ να το συζητήσουμε».

Για το γεγονός ότι φαίνεται πιο ήρεμος στον πάγκο και αν πιστεύει ότι δεν θα τον προδώσει η ομάδα του: «Δεν θα με προδώσει η ομάδα αν χάσει ένα παιχνίδι ή έναν τίτλο, δεν το βλέπω έτσι. Επειδή είμαι χρόνια στον χώρο, συμμετέχω πέμπτη φορά σε πλέι – οφ Ευρωλίγκας με τρεις διαφορετικές ομάδες, το μπάσκετ είναι μία δουλειά που εμπεριέχει πολύ συναίσθημα, κυρίως από τους φίλους της ομάδας, νιώθουν χαρούμενοι όταν κερδίζουμε και στενοχωριούνται όταν χάνουμε. Πιο πολύ στενοχωριόμαστε εμείς βέβαια. Αλλά η ομάδα έχει δείξει όλη τη χρονιά ότι μπορείς να βασίζεσαι σε αυτήν, δείχνει ότι θα παλέψει, ότι υπάρχει υγεία στη σχέση μεταξύ των παικτών, την αλληλοϋποστήριξη, τη συνεκτικότητα, τη συνοχή που έχει η ομάδα μας. Οπότε είναι όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν μία ομάδα καλή. Τώρα αν θα φτάσει στο Φάιναλ Φορ ή δε θα φτάσει, αν θα πάρει το πρωτάθλημα ή αν πήρε το Κύπελλο, πολλές φορές όλα αυτά είναι ζήτημα συγκυριών. Πολλές φορές τραυματισμοί παίζουν ρόλο. Το σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να έχεις μία συνταγή που ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη μου την έχει αυτή τη χρονιά. Γι’ αυτό νιώθω ωραία. Άλλες φορές θυμώνω και τσαντίζομαι, αλλά μην το προσωποποιούμε αν δείτε αυτό συμβαίνει με όλους τους προπονητές της Ευρωλίγκα. Πάντα χρειάζεται τύχη, μπορεί να έχεις την τέλεια συνταγή, την τέλεια προσπάθεια και μία στιγμή να αποβεί μοιραία. Ας σκεφτόμαστε όμως θετικά, αυτή η ατμόσφαιρα που είχαμε χθες εδώ δείχνει ότι όλοι απολαμβάνουν την ομάδα μας να μάχεται. Αυτή τη στιγμή το να μαχόμαστε είναι το πιο σημαντικό».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Τα μεγάλα κλαμπ έχουν αυτή τη δυνατότητα, κοιτάξτε πώς είναι οι συνθήκες εδώ. Σε ένα μεγάλο κλαμπ έχεις παραπάνω πίεση αλλά και αυτό το προνόμιο, να έχεις παραπάνω υποστήριξη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.