Ερυθρός Αστέρας: Ο Τσόβιτς δικαιολόγησε τη σερβική στάση στο Κάουνας

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ντροπή στις τάξεις του Ερυθρού Αστέρα για την απόφαση να μη σηκώσουν το αντιπολεμικό πανό στο Κάουνας.

Ο πρόεδρος της σερβικής ομάδας δήλωσε πως είχε ενημερώσει την Euroleague, πως η ομάδα του δε θα πάρει μέρος στα όσα ετοίμαζαν οι Λιθουανοί, στο συγκεκριμένο ματς.

Χαρακτηριστικά, ο Τσόβιτς δήλωσε: “Πέντε μέρες πριν από το παιχνίδι στο Κάουνας και γνωρίζοντας τις ενέργειες της Ζάλγκιρις από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, ενημερώσαμε την EuroLeague ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή την κατάσταση. Μπορούμε να κρατήσουμε ένα πανό όπου το χρώμα είναι ουδέτερο, περνώντας ένα ευγενές μήνυμα. Αλλά σε αυτή την αντιρωσική υστερία, γίνεται κατάχρηση από τα ΜΜΕ. Αν δεν ήταν τα χρώματα της Ουκρανίας, θα κρατούσαμε το πανό”.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: “Τρεις μέρες πριν από το ματς, επικοινωνήσαμε με τη Ζάλγκιρις και τους ζητήσαμε το πανό να είναι ουδέτερο. Δε συμφώνησαν με αυτό. Μας απάντησαν το εξής: Αν δε θέλετε να κρατήσετε έναν πανό όπου προφανώς παίρνετε θέση σε μια πλευρά, δε χρειάζεται να το κάνετε. Υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για καμένες σημαίες της Σερβίας σε εκείνο το ματς. Δεν υπήρχε σημαία του ΝΑΤΟ στο πρώτο ημίχρονο. Όλα έγιναν για να μας προβοκάρουν. Το ματς τελείωσε όπως τελείωσε, χάσαμε και μετά το τέλος, η EuroLeague άρχισε πειθαρχικές διαδικασίες. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί, μιλάμε για πολιτική στον αθλητισμό. Τι θα γίνει αν υποχρεώσουμε κι εμείς κάποιον να κρατάει πανό “Το Κόσοβο είναι Σερβία”; Θα είχαμε αυτό το δικαίωμα; Δεν θα κάνουμε πολιτική. Δεν ντρέπομαι για την απόφασή μας στο Κάουνας”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.