Oλυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-66: Με την 13η νίκη στο ΣΕΦ δεν «βλέπει» τον αντίπαλο στα πλέι οφ (hls)

Ο Ολυμπιακός "λύγισε" και την Μπαρτσελόνα εξασφαλίζοντας την 3η θέση. Κορυφαίος ο Μακ Κίσικ (20π.)

Τον ιδανικότερο επίλογο στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, έγραψε ο Ολυμπιακός στην έδρα του και επικρατώντας (73-66) της Μπαρτσελόνα που έχει τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εξασφάλισε την 3η θέση και περιμένει την αντίπαλο του στα πλει οφ. Οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν την 13η νίκη τους στο “κάστρο” του Νέου Φαλήρου και με μόλις ήττα, αποδεικνύουν ότι το πλεονέκτημα έδρας τους θα είναι μια σπουδαία σταθερά για την πρόκριση στο φαιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Η διαφορά στα ριμπάουντ, με την Μπαρτσελόνα να έχει 24 έναντι 10 του Ολυμπιακού, ήταν και η ειδοποιός στο πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Καλάθη από την…Βαρκελώνη και το προβάδισμα των φιλοξενούμενων (33-40). Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δις με διαφορά 8 πόντων (2-10 και 13-21), ο Ολυμπιακός αντέδρασε ισάριθμες φορές και μείωσε στο καλάθι, αλλά οι Καταλανοί σκόραραν 14 πόντους από τα 10 επιθετικά ριμπάουντ τους, ενώ εκμεταλλεύτηκαν και την απουσία του Μουσταφά Φαλ στην ρακέτα του Ολυμπιακού, στοχεύοντας στους Μίροτιτς και Σανλί. Ο Ολυμπιακός πήρε πόντους από τις διεισδύσεις του Μακ Κίσικ και τον Ζαν Σαρλ, αλλά δεν έπαιξε με επαφές στην άμυνα του, όπως έπραξαν οι Καταλανοί, με την διαιτητική…ανοχή. Ο Γιασικεβίτσιους, παρά την απουσία των Χίγκινς, Ντέιβις, Οριόλα και Γιουκουμπάιτις, χρησιμοποίησε τους 11 απο τους 12 παίκτες του στο πρώτο 20σάλεπτο, αξιοποιώντας το πληθωρικότατο ρόστερ που διαθέτει (δεν έπαιξε μόνο ο Λαμπροβίτολα).

Η Μπαρτσελόνα άρχισε καλύτερα και στην 3η περίοδο και προηγήθηκε με διαφορά 9 πόντων (36-47), γιατί οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι στην εκτέλεση βολών, αλλά στο διάστημα 25′-30′ έγιναν αποτελεσματικοί στην άμυνα τους και με σερί 10-0, προηγήθηκαν για πρώτη φορά (48-47). Η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Καλάθη στην δημιουργία παιχνιδιού, υστέρησε αισθητά, αφού ο Λαμπροβίτολα και Αμπρίνες δεν οργάνωναν “διαβασμένες” επιθέσεις. Με το τρίποντο του Μακ Κίσικ στην εκπνοή της 3ης περιόδου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και ο Αμερικάνος φόργουορντ ήταν αποφασισμένος και στο τελευταίο δεκάλεπτο να πρωταγωνιστήσει και τα κατάφερε μέχρι τα δυο τελευταία λεπτά, διατηρώντας την ισορροπία στο σκορ. Το μεγάλο τρίποντο του Ουόκαπ για το 67-63, το κόψιμο του Παπανικολάου στον Σανλί και το καλάθι που πέτυχε ο ίδιος παίκτης (69-63), καθώς και οι δυο εύστοχες βολές του Μακ Κίσικ (71-66), “λύγισαν” την Μπαρτσελόνα που κυριάρχησε στα ριμπάουντ (42), αλλά έχασε το παιχνίδι από τα 19 λάθη της (12 στο δεύτερο ημίχρονο).

Ο Ολυμπιακός νίκησε χωρίς τον Σλούκα και τον Φαλ, ενώ ο Ντόρσεϊ έπαιξε 16 λεπτά και είχε 9 πόντους, ο Ουόκαπ πέτυχε 7 πόντους και χωρίς πόντο ήταν οι Λαρεντζάκης και Λούντζης. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πολλάκις ότι η ομαδικότητα είναι το μεγάλο “‘όπλο” του στον δρόμο επιστροφής στο φάιναλ φορ και κερδίζει τον χαρακτηρισμό της “Λερναίας Ύδρας”…

Δεκάλεπτα: 13-19, 33-40, 51-48, 73-66

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Η στατιτιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.