Επίσημο: Αποβλήθηκαν από την EuroLeague ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς

Ήταν γνωστό, πλέον και επίσημο. Η Euroleague ανακοίνωσε την αποβολή των ρωσικών ομάδων τόσο από την Euroleague, όσο και από το Eurocup, απόρροια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτό σημαίνει πως ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν θα αφαιρεθούν από την κατάταξη της Euroleague, όπως επίσης και μέχρι τώρα αποτελέσματα τους, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Eurocup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της ECA σχετικά με τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο Μετόχων του ECA έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

  1. Να αποσυρθεί η συμμετοχή ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην Turkish Airlines EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) όσο και στο 7DAYS EuroCup (Lokomotiv Kuban Krasnodar) για τη σεζόν 2021-22, καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει εξελίχθηκε με ευνοϊκό τρόπο.
  2. Όπως ανακοινώθηκε μετά το Εκτελεστικό Συμβούλιο Μετόχων της ECA που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022, όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα αφαιρεθούν από οποιονδήποτε υπολογισμό της βαθμολογίας των ομάδων της EuroLeague και του EuroCup”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!