Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73: Ντέρμπι; Ποιό ντέρμπι; (hls)

Κυριαρχικός ο Ολυμπιακός έδωσε θριαμβετικό τόνο στην νίκη του επί του "αιώνιου" αντίπαλου του.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό (101-73) για την 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και ύστερα από την εξασφάλιση της πρόκρισης του στα πλει οφ, οδεύει ολοταχώς και για την εξαφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας.

Στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να αντιδράσει στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να επανέλθει στα 5 πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά μέχρι εκεί. Η μικρή αντεπίθεση του, σταμάτησε και ο Ολυμπιακός έφτασε με άνεση τους 100 πόντους.

O Oλυμπιακός άρχισε με “δαιμονισμένο” ρυθμό και ενθουσιασμό το παιχνίδι, προεξέχοντος του Μουσταφά Φαλ, ο οποίος στα 4 πρώτα λεπτά είχε πετύχει 9 πόντους και είχε 2 ασίστ και ένα “κόψιμο”. Ο Γάλλος έδωσε το σύνθημα και άπαντες ακολοθούσαν από τους “ερυθρόλευκους” που είχαν καταπληκτικά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα, ενώ και στα αμυντικά ριμπάουντ κυριάρχησαν χωρίς να δίνουν δεύτερη ευκαιρία επίθεσης στον Παναθηναϊκό που έδειχνε “κεραυνοβολημένος”. Η διαφορά στο σκορ είχε μόνο αυξητικές τάσεις και έφτασε μέχρι τους 32 πόντους, ενώ δεν καταρρίφθηκε το ρεκόρ της Νίζνι που είχε σκοράρει 65 πόντους στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Εφές, στις 23 Ιανουαρίου 2015.

Φυσικά, οι γηπεδούχοι δεν “κυνηγούσαν” ρεκόρ παραγωγικότητας, αλλά σκοπός τους ήταν να αποδείξουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου ότι διαθέτουν πληρέστερη και ποιοτικότερη ομάδα, καθώς και ότι η ήττα στην έδρα τους για το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν τους έγινε απλά “μάθημα”, αλλά αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για να μην επαναληφθεί στα επόμενα παιχνίδια που έδωσαν κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο τους, αλλά σε όσα έπονται για το ελληνικό πρωτάθλημα, μέχρι και τους τελικούς των πλει οφ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε αμυδρά σημάδια αντίδρασςη στα 4 τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (58-33), με τον Παπαγιάννη να είναι ο μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η στατιστική του πρώτου ημιχρόνου εδώ

Οι “πράσινοι” έπαιξαν με αθλητικό εγωϊσμό στο πρώτο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου και απέναντι στον εφησυχασμένο Ολυμπιακό που είχε την διαφορά ασφαλείας, μείωσαν μέχρι τους 17 πόντους. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν…καταιγιστική. Πέτυχε σερί 15-0 και τελείωσε το παιχνίδι από την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου (78-51). Οι Πειραιώτες “κυνηγούσαν” την κατάρριψη του ρεκόρ των 35 πόντων (73-38) από τον τελευταίο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, το ’96, στην τελευταία χρονιά της πρώτης θητείας του Γιάννη Ιωαννίδη.

Οι 14.000 φίαλθλοι του Ολυμπιακού ζητούσαν από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να μην μειώσουν την προσπάθεια τους στο παιχνίδι που είχε κριθεί, αλλά η διαφορά έφτασε μέχρι τους 35 πόντους (97-62).

Δεκάλεπτα: 38-13, 58-33, 78-51, 101-73

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.