Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός 73-84: Έλιωσε τον πάγο του Κάουνας (hls)

Εκπληκτική εμφάνιση και πολύ σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας με 84-73, επί της Ζάλγκιρις. Παπανικολάου και Μάρτιν έκλεψαν την παράσταση στην παγωμένη Λιθουανία. Νίκη για τον Ολυμπιακό μετά από έξι ολόκληρα χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ξεκίνησε με φόρα το παιχνίδι, όμως κατάφερε να το τελειώσει σαν πύραυλος. Η Ζάλγκιρις, που τον τελευταίο καιρό έχει ξεκαθαρίσει πως είναι σε φόρμα και έχει πάρει νίκες κόντρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση κι ήταν η πρώτη που κατάφερε να κάτσει στην θέση του οδηγού, παίρνοντας διαφορές κοντά τους πέντε πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα τόσο με τον Νίμπο, όσο και με τον Λεκάβιτσους οι οποίοι και αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε επιθετικά η λιθουανική ομάδα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-15, ενώ στην δεύτερη περίοδο η ελληνική ομάδα άρχισε να βγάζει περισσότερη ενέργεια και καλύτερες επιλογές στο παιχνίδι της.

Ο Παπανικολάου σταθερά σε όλο το παιχνίδι ήταν εκείνος που έδινε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους έχοντας 3/6 τρίποντα και 3/4 δίποντα. Από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου κι έπειτα ωστόσο εμφανίστηκε κι ο σούπερ – Μάρτιν. Ο Αμερικάνος ήταν σαρωτικός στην άμυνα με τάπες, κλεψίματα, ενώ επιθετικά μετέτρεπε σε πόντους κάθε πάσα που του περνούσε ο Σλούκας.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (39-39). Η Ζάλγκιρις εμφάνισε και πάλι στη σκληράδα της στην τρίτη περίοδο. Νίμπο (17 π. 10 ριμπ.) και Λεκάβιτσους (14 π.), είδαν να μπαίνει στην παρέα τους κι ο Κάβανο με συνεχόμενα εύστοχα σουτ από την περίμετρο. Τα πράγματα έγιναν απολύτως ξεκάθαρα στην τελευταία περίοδο.

Εκεί ο Ολυμπιακός έπαιξε ακόμα καλύτερα στην άμυνά του, κράτησε 2,30 λεπτά την Ζάλγκιρις χωρίς καλάθι και άρχισε να χτίζει μια δική του διαφορά. Ο Ντόρσεϊ, πέτυχε σημαντικά καλάθια, ο Σλούκας οργάνωνε εξαιρετικά, αλλά ο Παπανικολάου κι ο Μάρτιν ήταν αυτοί που κλείδωσαν το παιχνίδι για την ελληνική ομάδα.

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.