Η επόμενη μέρα των ρωσικών ομάδων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Κάθε άλλο παρά είναι βέβαιο, ότι ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων, δεν θα συνεχιστεί και στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου.

Απόντων των τριών ρωσικών ομάδων που είναι σε αναστολή από την Ευρωλίγκα και βρίσκονται σε αναμονή για την οριστικοποίηση αποβολής τους από την φετινή διοργάνωση (20/3), λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι αγώνες που αναβλήθηκαν τον Ιανουάριο και διεξάγονται τον Μάρτιο, προσφέρουν συνεχείς εκπλήξεις και βαθμολογικές ανακατατάξεις. Η Μπαρτσελόνα, ο Oλυμπιακός και η Εφές Αναντόλου ηττήθηκαν στις έδρες της Ζαλγκίρις, της Άλμπα και της Μονακό σε διάστημα 48 ωρών, με αποτέλεσμα η διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς και η εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας, να αποκτούν νέα συναρπαστική τροπή.

Αυτά συμβαίνουν στο παρκέ, με την ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Ούνικς Καζάν να είναι θεατές της διοργάνωσης που συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί χωρίς αυτές. Και οι τρείς ομάδες δεν είναι σε αγωνιστική αδράνεια, καθώς παίζουν στο πρωτάθλημα της VTB, χωρίς τους ξένους παίκτες που είχαν στο ρόστερ τους, αλλά έχουν αποχωρήσει. Η φετινή σεζόν «αχρηστεύτηκε» αγωνιστικά για τις τρείς ρωσικές ομάδες, αλλά δεν υπάρχει οικονομική «καταστροφή». Η ξαφνική αποχώρηση των πρωτοκλασάτων και πιο ακριβοπληρωμένων παικτών, ελάφρυνε τους προϋπολογισμούς τους από τα χρήματα που δεν θα πληρώσουν στα συμβόλαια των παικτών, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Παράλληλα, οι ρωσικές ομάδες δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από διαφυγόντα κέρδη, γιατί οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και οι παράπλευρες αθλητικές «απώλειες» του αποκλεισμού των ομάδων από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω του πολέμου, είναι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεπώς, οι διοικήσεις της ΤΣΣΚΑ, της Ζενίτ και της Ούνικςείναι σε στάση αναμονής και περιμένουν την έκβαση και την δραματική κατάληξη του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα των τριών ομάδων στην Ευρωλίγκα. Αν, η Ρωσία βρεθεί σε οικονομική απομόνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου θα είναι πολύ διαφορετικός από τα υψηλά οικονομικά μεγέθη που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

H Τσέλσι «έχασε» τον χρηματοδότη της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς και βρίσκεται ήδη στην αρχή οικονομικής «πελαγοδρόμησης» Προϋπολογισμοί των 40, των 30 και των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληρωμή συμβολαίων με έξι μηδενικά, θα ανήκουν στην προ-πολέμου εποχή, εάν στην επόμενη σεζόν, επιτραπεί στην Ευρωλίγκα να συμμετέχουν οι ρωσικές ομάδες…

Γιατί, δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι οι κυρώσεις και ο αποκλεισμός τους, δεν θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το ’92, το εμπάργκο αποκλεισμού της Εθνικής Σερβίας και των συλλόγων της χώρας, διέρκησε δυο χρόνια. Είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και με τις Εθνικές ομάδες της Ρωσίας σε όλα τα αθλήματα και φυσικά στους ρωσικούς συλλόγους. Αυτονόητα, ο αθλητικός μαρασμός θα στοιχίσει πολύ στις ρωσικές ομάδες. Πολύ περισσότερο από τη εικόνα της «ακρωτηριασμένης» Ευρωλίγκα που μπορεί και του χρόνου να συνεχιστεί χωρίς αυτές…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.