Μπασκόνια – Ολυμπιακός 62-72: Επιστροφή στις νίκες (vids)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα της Μπασκόνια με 62-72 και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις ήττες.

Οι «Ερυθρόλευκοι» μετά από 4 αρνητικά αποτελέσματα, επικράτησαν εκτός έδρας της Μπασκόνια με 62-72 και επέστρεψαν στις νίκες! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζοντας καλά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πλην λίγο της δεύτερης περιόδου, έκανε το 13-9 και πήρε πολύτιμο «οξυγόνο» για την συνέχεια της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς του Λαρεντζάκη και Έισι ενώ ο ΜακΚίσικ ταλαιπωρούνταν από γαστρεντερίτιδα. Στην άλλη πλευρά ο κόουτς της Μπασκόνια, Νέβεν Σπάχια είχε όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Αμφότερες ομάδες προέρχονταν από τέσσερις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες.

Ιδανικό ξεκίνημα!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε σπουδαία στην άμυνα και είχε λύσεις στην επίθεση και δεν άργησε να φτάσει τη διαφορά στους 11 πόντους, με Γουόκαπ, Παπανικολάου και Φαλ! Ο Φαλ με κάρφωμα μετά από υπέροχη ενέργεια και πάσα του Βεζένκοφ έκανε το 5-13 και ο Ντόρσεϊ με τρίποντο έκανε το 5-16!

Η Μπασκόνια αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα καθώς δεν μπορούσε να πετύχει εύκολο καλάθι ενώ ο Φοντέκιο ήταν απελπιστικά εκτός ρυθμού. Ο Πίτερς με τρίποντο μείωσε σε 10-18 και ο Κούρουκς έκανε το 13-18 την ώρα που το τελευταίο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε 4 λάθη! Το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου αδικεί την προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός που ήταν ξεκάθαρα καλύτερος.

«Κόλλησε» στην επίθεση

Το δεύτερο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε ένας εντελώς διαφορετικός Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο και φάνηκε πως επιθετικά “κόλλησε” και δεν μπορούσε να βρει με ευκολία καλάθια. Επίσης οι «Ερυθρόλευκοι» ολοκλήρσαν με 9 λάθη, κάτι που θα μπορούσα να έχουν αποφύγει για να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Ο Κοστέλος μείωσε σε 15-18 και οπ Γκρέιντζερ με τρίποντο μείωσε τη διαφορά στους 2 18-20. Ο Γκεντράιντις με τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά μετά το 2-0 της αρχής, μπροστά την Μπασκόνια στο σκορ! Ο Σλούκας με βολές έβαλε εκ νέου τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ 23-25 όμως Ραϊέστε και Ίνοκ έκαναν το 29-29. Ο Σλούκας με τρίποντο λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 29-32. Ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος στο δεύτερο δεκάλεπτο από την Μπασκόνια, ωστόσο εν όψει του Β΄ημιχρόνου θα έπρεπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας να βρει τον τρόπο ν΄αλλάξει κάποια πράγματα για την ομάδα του.

Με τρίποντα κράτησε απόσταση!

Ο Ολυμπιακός μετά την ανάπαυλα ξεκίνησε με τον Βεζένκοφ να κάνει το 29-24 και ο Γουόκαπ ν΄αυξάνει την διαφορά ακόμη περισσότερο με τρίποντο για το 29-37. Οι «Ερυθρόλευκοι» σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και κατάφεραν να πετύχουν πιο εύκολους και γρήγορους πόντους. Ο Ντόρσεϊ έκανε το 31-39 με Πίτερς και Φοντέκιο να μειώνουν σε 35-39. Ο Ουόκαπ μετά το τρίποντο που σημείωσε έκανε κάποια λάθη και έχασε κάποια σουτ, περισσότερο μπερδεύοντας τους συμπαίκτες του παρά βοηθώντας του. Ο Βεζένκοφ έκανε το 37-42 με τρίποντο ενώ Πίτερς και Κοστέλο μείωσαν ξανά τη διαφορά στους 3 (44-47). Ο Παπανικολάου με τρίποντο κατάφερε να διατηρήσει την απόσταση τους επτά 44-50.

Συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος

Η τέταρτη περίοδος δεν μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα για τον Ολυμπιακό αλλά και καλύτερα για την Μπασκόνια. Ένα φανταστικό κόψιμο δηλαδή και τρίποντα των Γκεντράιντις και Μπόλντγουιν που έφεραν μπροστά τη Μπασκόνια με 53-50!

Βεζένκοφ και Παπανικολάου βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ 55-60 ενώ ο Άλεκ Πίτερς μείωσε σε 57-60. Ο ίδιος παίκτης ήταν εύστοχος για τρεις για να ισοφαρίσει ενώ ο ΝτόρσεΪ έβαλε ξανά τους «Ερυθρόλευκους» μπροστά με τρίποντο! Με δύο έπειτα βολές ανέβασε τη διαφορά στου 5, 60-65.

Ο Ουόκαπ έκλεψε έσπασε καταπληκτικά τη μπάλα για τον Βεζένκοφ που έκανε το 60-67 2 λεπτά πριν το τέλος! Το τρίποντο του Ντόρσεϊ έφερε την διαφορά στους 10! Ο Μπόλντγουιν μείωσε σε 62-70 ενώ ο Ουόκαπ με βολές διαμόρφωσε το τελικό 62-72!

Κορυφαίος ο Ντόρσεϊ με 17 πόντους και τον ακολούθησε ο Βεζένκοφ με 15π. Ο Άλεκ Πίτερς ολοκλήρωσε με 18 πόντους και ο Γκιεντράιντις είχε 12.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.