Μπάλντουιν: «Είμαι άνθρωπος, προτίμησα τη γέννηση του γιου μου από ένα ματς» (vid)

Ο Ουέιντ Μπάλντουιν της Μπασκόνια μίλησε αποκλειστικά στον Ορέστη Συντελή για τη δύσκολη σεζόν με τον Ολυμπιακό, τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό και την κόντρα με Ιβάνοβιτς, ενώ αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η σεζόν δεν εξελίσσεται πολύ καλά για την Μπασκόνια. Τι πιστεύεις ότι φταίει; Θεωρείς ότι θα καταφέρετε να προκριθείτε στα playoffs;

Πιστεύω οτι θα πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας. Τα καταφέραμε στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα και με στις δύο νίκες που πετύχαμε πριν από αυτό. Ξεπερασαμε την πιο δύσκολη περίοδο και όπως οι περισσότερες ομάδες που αντιμετώπισαν τον Covid, χάσαμε τέσσερα παιχνίδια, τα οποία έπρεπε να παίξουμε. Στο πρώτο παιχνίδι επιστρέφοντας απο τον Covid, αντιμετωπίσαμε την Ρεάλ Μαδρίτη, μια από τις πιο σκληρές ομάδες. Χάνοντας αυτό το παιχνίδι προσπαθήσαμε να βρούμε τον ρυθμό μας ξανά. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά για την υπόλοιπη σεζόν.

Νιώθεις πιο άνετα στα τελευταία παιχνίδια με τον Νέβεν Σπάχια στον πάγκο; Διότι παίζεις ξανά σε υψηλό επίπεδο.

Σίγουρα νιώθω πιο άνετα (σ.σ. με τον Νέβεν Σπάχια), μου δίνει την δυνατότητα να παίζω πιο ελεύθερα στην επίθεση και να παίζω το παιχνίδι μου. Είναι 50 – 50 όσον αφορά την απόδοση της ομάδα μας. Έτσι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τους φέρουμε ολους κοντά και να βρισκόμαστε όλοι στην ίδια σελίδα ώστε να μετατρέψουμε όλα αυτά τα παιχνίδια σε νίκες.

Ποιες ήταν οι σχέσεις σου με τον προηγούμενο προπονητή, τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς;

Είχα κάποιες δυσκολίες από την αρχή, πιστεύω ότι μου επιτέθηκε μέσα από τα ΜΜΕ και με απομόνωσε σε κάποιο βαθμό. Πιστεύω ότι το πρόβλημα ξεκίνησε απο την γέννηση του γιου μου, δεν συμφωνούσε με το στυλ που έπαιζα, με παραμέρησε απο την ομάδα. Την περίοδο που θα γενννίοταν ο γιος μου ήταν ένα ισπανικό παιχνίδι που ήθελε να παίξω και εγώ επέλεξα να πάω στην γέννηση του γιου και πιστεύω οτι αυτή μου η απόφαση δημιούργησε προβληματα μαζί του (σ.σ. με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς). Από την δική μου πλευρά νιώθω οτι έκανα το σωστό, η κοπέλα μου και εγώ κάναμε θυσίες για να αποκτήσουμε το παιδί μας εδώ στη Ισπανία. Αν είχα επιλέξει να γεννηθεί στην Αμερική θα είχα χάσει τέσσερα παιχνίδια εκείνη τη σεζόν. Η κοπέλα μου ήταν πρόθυμη να γεννηθεί ο γιος μας στην Ισπανία και αυτό κάναμε. Αυτό με απογοήτευσε, είναι δύσκολο να παίξεις για έναν τέτοιο προπονητη, είμαι άνθρωπος, γεννήθηκε ο πρωτος μου γιος, δεν θα έπρεπε να τιμωρηθώ επειδή επέλεξα να ζήσω αυτή την εμπειρία δίπλα στην κοπέλα μου.

Επόμενος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός, μία ομάδα που προέρχεται από πέντε σερί νίκες. Πως το περιμένεις;

Οι ελληνικές ομάδες δεν είναι ποτέ εύκολες και το να παίζεις στην Ελλάδα είναι πολύ σκληρό. Είναι δύο πεινασμένες ομάδες που προσπαθουν πολύ για την νίκη. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, τους νικήσαμε την πρώτη φορά, όποια ομάδα έχει νικηθεί την πρώτη φορά, την δεύτερη θα παίξει πιο σκληρά, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού που πρέπει να προσέξετε περισσότερο;

Θα πρέπει να προσέχουμε όλους τους παίκτες στην Euroleague, όλοι είναι ικανοί, στο τελευταίο παιχνίδι είχαν πολύ καλή απόδοση. Ο Παπαπέτρου είναι σταθερός, αλλά βγήκαν μπροστά κι άλλοι παίκτες, όπως ο Οκάρο. Έπαιξαν πολύ καλά, δεν ξέρεις ποτέ ποιος θα κάνει μεγάλη εμφάνιση εκείνη την μέρα, οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλους.

Το καλοκαίρι είχες πρόταση από τον Παναθηναϊκό;

Δέν είχα επίσημη πρόταση, υπήρξε μια συζήτηση ανάμεσα σε μένα και τον προπονητη και αυτό ήταν όλο.

Είχες κάποια άλλη προσέγγιση τους τελευταίους μήνες; Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός απέκτησε πρόσφατα τον Στέφαν Γιόβιτς.

Δεν έχουμε μιλήσει απο τον Ιουλιο, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να φτιάξει την ομάδα του. Δεν ξέρω τι κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στη Euroleague είναι δύσκολο να κερδίζεις παιχνίδια. Είμαι σίγουρος οτι αντιμετωπίζουν όπως και άλλες ομάδες προβλήματα με τον Covid και με τραυματισμούς, όλοι προσπαθούν να μπουν σε μια σειρά και να βρούν το ρυθμό τους και είναι πολυ δύσκολο αυτό λόγω του υψηλού επιπέδου των αγώνων.

Πέρασες μια σεζόν στην Ελλάδα. Πως ήταν η εμπειρία σου; Θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις;

Θα σκεφτόμουν τα πάντα, η πρώτη μου σεζόν θεωρω ότι ήταν πιο δύσκολη για εμένα προσωπικά και την ομάδα. Εκείνη την περίοδο είχαμε τρεις προπονητές, νιώθω οτι δεν έπαιξα όσο καλά μπορούσα να παίξω, αλλα ήταν μια εμπειρία για μένα όπου έμαθα πολλά, ερχόμενος για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Τον επόμενο χρόνο φρόντισα αυτή η εικόνα μου να μην επαναληφθεί και να επιστρέψω προσπαθώντας για την νίκη και νομίζω το έκανα.

Ποια είναι η άποψη σου για τον Ολυμπιακό; Παίζει πραγματικά καλό μπάσκετ φέτος.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός. Από την στιγμή που ήρθε ο προπονητής (σ.σ. Μπαρτζώκας) στο τέλος της σεζόν – ήμουν εκεί – άλλαξε την κουλτούρα και βρήκε τον τρόπο για να φτάνει η ομάδα στις νίκες. Καταλάβαινες ότι ερχόταν η αλλαγή. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να αναλάβει την ομάδα τον πρώτο χρόνο που θα ερθει, συνήθως θα το δεις τον δευτερο ή τον τρίτο χρόνο. Κατα την γνώμη μου είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα, είναι πολύ δύσκολο να παίξεις απέναντί τους. Την πρώτη φορά που έπαιξα ήταν και το πρώτο παιχνίδι που είχα τον γιο μου. Είναι πολύ καλή ομάδα, καλοί παίκτες και παίζουν ο ένας για τον άλλο.

Έχεις καλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό;

Έχω καλές και κακές αναμνήσεις. Όπως είπα ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα, αλλα δεν μπορείς να αγνοήσεις την εμπειρία και τα όσα έμαθα. Μέσα από τις δυσκολίες φτάνεις στην επιτυχία. Η Ελλάδα είναι δύσκολη χώρα να παίξεις και ο Ολυμπιακός είναι μία δύσκολη ομάδα, είναι ένα μεγάλο κλάμπ, έχει υψηλά standards και παίζεις με μερικούς απο τους μεγαλύτερους παίκτες της Euroleague. Ήταν δύσκολο για μένα την πρώτη χρονία, έμαθα πολλά και βελτιώθηκα, φτάνει να μην υπάρχουν δυο ήττες στην σειρά.

Δεδομένου ότι είσαι Αμερικανός, είσαι ο πιο κατάλληλος για να μας πεις για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Είναι ένα μοναδικό ταλέντο, που δεν έχω δει ξανά στην ιστορία του ΝΒΑ. Ήθελε να φέρει το πρωτάθλημα στα 26 του με τους Μπακς. Αν κοιτάξουμε 4-5 χρόνια πίσω που όλοι έλεγαν ότι οι Μπακς είναι η χειρότερη ομαδα. Τρία χρόνια μετά είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στα playoffs και στο διεκδικεί το πρωτάθλημα με τη δύναμη του Γιάννη και αυτό λέει πολλά. Μια ομάδα που δεν ήταν τόσο καλή εδώ και πολλά χρόνια, έχει έναν παίκτη που γίνεται καλύτερος σταδιακά, δουλεύει σκληρά και εν τέλει κερδίζει το πρωτάθλημα με τη βοήθεια της υπόλοιπης ομάδας. Είναι το κυρίως κομμάτι του παζλ. Είναι ανήκουστο το να κάνεις τέτοια πράγματα στα 26, είναι σχεδόν αδύνατο. Νομίζω ότι μόνο ο ΛεΜπρόν το έχει κάνει αυτό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.