Ολυμπιακός- Ερ. Αστέρας 72-76 : Έριξε το “κάστρο” (vids)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του εφετινή εντός έδρας στη Euroleague, από τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι “ερυθρόλευκοι” γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην έδρα τους εφέτος από τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος κατάφερε να ρίξει το “κάστρο” του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Πειραιά είχε να ηττηθεί εντός έδρας από τις 26 Μαρτίου, όταν είχε γνωρίσει την ήττα από την Φενέρ

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο έκανε αρκετά λάθη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την καλή και πιεστική άμυνα των Σέρβων με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 22-21. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στην διάθεσή του τον ΜακΚίσικ, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Παπανικολάου στην μάχη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα κάτι που σήμαινε περιορισμένο rotation.

Σε αυτό το ματς ο Σλούκας έφτασε τα 300 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός με έμεσσο τρίποντο του Ντόμπριτς βρέθηκε πίσω 7-12 με τον Βεζένκοφ να μειώνει τη διαφορά με καλάθι και φάουλ σε 10-12. Η ομάδα του Ράντονιβτς ανάγκαζε τον Ολυμπιακό να κάνει εύκολα λάθη και γρήγορα έφερε τη διαφορά στους 10 (10-20) με τον Τσίρμπες. Η είσοδος του Σλούκα φάνηκε να βοηθά τον Ολυμπιακό να βρει λίγη από την χαμένη του ενέργεια καθώς λίγο μετά την είσοδό του στο ματς με τρίποντο έκανε το 16-20!

Ο Ουόκαπ με φανταστική προσπάθεια έκανε το 18-20 και ο Βεζένκοφ ανέτρεψε την κατάσταση με τρίποντο κάνοντας το 21-20! Αυτή ήταν η πρώτη φορά που προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, μετά το 2-0 του Ντόρσεϊ στην αρχή του ματς.

Ο Λαζάρεβιτς έγραψε το 21-22 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε τον Βεζένκοφ στη θέση 3 σε μια προσπάθεια ν΄ανακατέψει την τράπουλα. Ο Βούλγαρος έκανε το 24-22 με έμμεσο τρίποντο ενώ ο Μάρτιν στον αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά στους 4 26-22.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν τα πολλά λάθη που έκανε, 11 συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο, την ώρα που ήταν άστοχος απέναντι σε κλειστή άμυνα όπως αυτή του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Κάλινιτς αστόχησε σε δύο βολές μετά από κερδισμένη τεχνική ποινή, όμως εν συνεχεία σκόραρε τρίποντο για το 26-29 που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Λούντζης πιέστηκε μετά την επαναφορά της μπάλας, έκανε λάθος θέλοντας να την περάσει από το κέντρο με δυνατή πάσα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ουάιτ να κερδίσει και να καρφώσει για το 28-31. Ο Έισι πέτυχε τους πρώτους του πόντους με τον Ολυμπιακό κάνοντας το 31-31 με τρίποντο! Ο Ουάιτ έκανε το 33-37 όμως ο Σλούκας μείωσε με καλάθι και φάουλ σε 36-37 και ο Ουόκαπ έχασε τρίποντο λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, που θα έβαζε μπροστά τον Ολυμπιακό στο σκορ.

ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΠΑΛΕΨΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Τα λάθη ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό και στο τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο πάλεψε όμως δεν μπόρεσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο τέλος αυτού.

Ο Λαρεντζάκης με ωραία προσπάθεια και έμμεσο τρίποντο έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 39-37 όμως έπειτα υπήρξε μια “κοιλιά” για τον Ολυμπιακό και πάλι με αρκετά λάθη. Ο Κούζμιτς έκανε το 39-42 ενώ ο Βεζένκοφ με τρίποντο έκανε το 42-44. Κάλινιτς και Ντόμπριτς ανέβασαν την διαφορά στους έξι 42-48. Ο Κούζμιτς πρόσθεσε και αυτός πόντους για να πάει η διαφορά στους 8. Ο Σάσα Βεζένκοφ πάλευε συνεχώς για να μειώσει την απόσταση και να κρατήσει κοντά τον Ολυμπιακό για να μπορέσει να γυρίσει το ματς. Με τρίποντο μείωσε σε 46-50. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 6-0 με τον Ουόκαπ να κάνει το 48-50 αλλά ο Λάζιτς για τρεις έκανε το 48-53. Ο Φαλ μείωσε σε 50-53!

Ο ίδιος παίκτης έκανε το 52-53 αλλά ο Κάλινιτς με τρίποντο έκλεισε την τρίτη περίοδο με 52-56.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ…

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όσο περνούσε η ώρα ο Ερυθρός Αστέρας έδειχνε να παίζει ακόμη καλύτερα. Ο Ιβάνοβιτς με τρίποντο έκανε το 54-61 όμως στην πάσα του Μίτροβιτς, ο παίκτης είχε πατήσει εκτός γηπέδου και το καλάθι ΔΕΝ θα έπρεπε να μετρήσει.

Ο Σλούκας μείωσε σε 57-61 όμως Κάλινιτς και Ιβάνοβιτς γρήγορα έκαναν το 57-65.

Ο Λαρεντζάκης έψαχνε πάσα την οποία δεν μπόρεσε να βρει για να πάρει τελικά την απόφαση να εκτελέσει τρίποντο για το 60-65! Ο Σλούκας με έμμεσο τρίποντο έκανε το 63-66 και ο Φαλ με εύκολο καλάθι μείωσε σε 67-68! Μετά από λάθος του Φαλ, ο Ντόμπριτς έκανε το 67-74. Το παιχνίδι έκλεισε με τρίποντο ο Σλούκας για το 72-76.

Ο Ολυμπιακός μείωσε τα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο αλλά συνολικά είχε 13. Ο Βεζένκοφ είχε 20 πόντους και ο Σλούκας 13. Ο Ντόμπριτς για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα είχε 14 πόντους ενώ ο Κάλινιτς 12. Ο Κάλινιτς ήταν κινητήριος μοχλός για τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Αμίτ Μπάλακ (Ισραήλ) και Σέρτζιο Σίλβα (Πορτογαλία).

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.