Παναθηναϊκός-ΤΣΚΚΑ 74-98: «Παράδοση» άνευ όρων στην «αρκούδα» (hls)

Φανερά επηρεασμένος ο Παναθηναϊκός από την απραξία λόγω του κορωνοϊού, ενώ η ΤΣΣΚΑ "τελείωσε" το παιχνίδι από το δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην ανώτερη ΤΣΣΚΑ και γνώρισε βαριά ήττα (74-98) στην 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, δείχνοντας ότι επηρεάστηκε από την απραξία των είκοσι προηγούμενων ημερών, λόγω των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού που αντιμετώπισε. Η ΤΣΣΚΑ βρήκε την ευκαιρία και έκανε επίδειξη ισχύος, απέναντι στον Παναθηναϊκό που μετατράπηκε σε θεατή του αγώνα, ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι αντοχές ανταγωνιστικότητας του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, διέρκησαν στα 8 πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 5-11 και οι “πράσινοι” με υπερένταση κατάφεραν να προηγηθούν με 20-17 , χάριν στο ατομικό ξέσπασμα του Σαντ Ρος. Η συνέχεια του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ανήκε στην ΤΣΣΚΑ. Η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο Παναθηναϊκός έγινε… “παιχνιδάκι” από τους παίκτες του Ιτούδη που απέδειξαν ότι είχαν προετοιμασθεί άριστα για να την αντιμετωπίσουν και ουσιαστικά να την διαλύσουν από την γραμμή του 3ποντου. Οι Μοσχοβίτες πέτυχαν 11 τρίποντα σε 16 προσπάθειες, εναλλακτικά στις επιθέσεις τους, “χτυπούσαν” με τους ψηλούς τους και κυρίως με τον Τόρνικε Σεγνκέλια.

Το σερί 23-0 που πέτυχε η ΤΣΣΚΑ τελείωσε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός στην επίθεση, προσπαθούσε χωρίς οργάνωση και δημιουργία να σκοράρει αναποτελεσματικά και έμεινε χωρίς πόντο για 4′ 25” στην αρχή της 2ης περιόδου. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Σαντ Ρος ήταν
“σταγόνα στον ωεκανό” και σταμάτησε το σερί της ΤΣΣΚΑ που έφτασε με χαρακτηριστική άνεση τους 60 πόντους στο ημίχρονο. Ακόμα και το απίθανο 3ποντο του Γκριγκόνις στην εκπνοή της επίθεση και κερδίζοντας φαουλ από τον Παπαγιάννη, έδειξε ότι τα πάντα κυλούσαν στο ΟΑΚΑ, υπέρ της ρωσικής αρκούδας.

Το ταιμ αουτ που πήρε ο Δημήτρης Ιτούδης στα 45” πριν την λήξη, έτυχε αποδοκιμασιών από τους χίλιους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, καθώς η διαφορά του σκορ δεν “συνηγορούσε” στην επαγγελματική απόφαση του Έλληνα προπονητή απέναντι στην πρώην ομάδα του, αλλά ήταν περισσότερη η απογόητευση των γηπεδούχων που αναζητούσε ένα εξωστρεφές ξέσπασμα…

Η διαφορά των 27 πόντων, όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αντίθετα αυξήθηκε στην 3η περίοδο. Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε να παίζει στην ίδια υψηλή ταχύτητα, με περισσσότερες και ποιοτικότερες επιλογές από τον πάγκο της (στο α’ ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ πήρε 25 πόντους από τους παίκτες που έγιναν αλλαγές και ο Παναθηναϊκός μόλις 8) και ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί, δεν σταμάτησε να παίζει και να προετοιμάζεται για το επόμενο παιχνίδι της.

Η ολοκλήρωση του αγώνα εξελίχθηκε σε… “μαρτύριο” για τον Παναθηναϊκό και μετά το “ναυάγιο” του Βελιγραδίου από τον Ερυθρό Αστέρα, ήταν το δεύτερο βράδυ στην φετινή Ευρωλίγκα που ο “εξάστερος” γνώρισε βαριά ήττας, έστω και αν απέφυγε την διαφορά των 31 πόντων που είε δεχτεί και πάλι στο ΟΑΚΑ από την ίδια αντίπαλο, στην περίοδο 2019-2020…

Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι του με την Μακάμπι και πάλι στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή (14/1, 21.00), κλείνοντας άμεσα την κακή ανάμνηση που του άφησε η ΤΣΣΚΑ.

Δεκάλεπτα: 20-26, 33-60, 55-77, 74-98

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.